Header

Monday, August 28, 2017

KOS MAINTENANCE PREMIS ADALAH BERGANDA DARI RUMAH.

KOS MAINTENANCE PREMIS ADALAH BERGANDA DARI RUMAH.

Atas few factors, sudah pastinya kos selenggara dan jangka hayat sesuatu alatan yg digunakan di premis akan lebih pendek.

Antara faktor penyumbang terbesar:-
- Banyak tangan yang guna. Pastu guna main campak2 je. Mindset "Lantaklah bukan aku punya kalau rosak pun company yg tanggung"

- Penggunaan sesuatu alatan di premis adalah berkali ganda. Contohnya lampu dan suis. Lampu di premis akan di On setiap hari selama minimum 10jam. Dan panel suis akan kerap digunakan utk on off especially suis di toilet. 

Makanya untuk ketenangan minda, cubalah sediakan alatan di premis dari jenis Heavy Duty.

Yang direka untuk bekerja dalam masa yang panjang and tahan abuse.

Antara alatan yang kerap rosak dan perlu diselenggara;

1) Lampu kalimantang (tips, tukar pada led tube murah dan efisen)
2) Aircond
3) Kipas siling
4) MCB Board punya fuse. Amik yang branded sikit supaya tak cpt lekang nanti dia jetak/trip susah nak beroperasi
5) Kepala paip air kat sinki dan toilet
6) alatan menulis.. pen gunting pembaris.. pandai berjalan sendiri.. gunting yg keras tu pun leh patah tak sampai seminggu.. hebat bukan?

Ini semua melibatkan kos kepada company. Thus kos semua ini wajib diambil kira dalam projection n forecast untung rugi.

Dan, semua kos ini perlu difaktorkan dalam penentuan .eletakkan harga jualan.

Ramai yang berniaga dalam keadaan rugi dek kerana terlepas pandang kos-kos sebegini.

.

Today kami selenggara sensor alarm wireless. Tukau battery yamg dah mula weak.

.
#TuanNasron 
#BangsaNiaga
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!