Header

Wednesday, November 04, 2020

mODUL pANTAS mATEMATIK







Klik sini utk belian pantas:


RAMAI ANAK² HOME SCHOOL SEKARANG KAN?
Ingat lagi Modul Math yang Cg
Mohd Fadli Salleh
buat eBook aritu?
Sangat banyak membantu pelajar serta ibu bapa untuk beri kefahaman kepada pelajar Tahun 4, 5 dan 6.
.
Modul Pantas Matematik ialah satu modul memahirkan murid dengan topik PECAHAN. Topik pecahan adalah topik tulang belakang Matematik kerana dalam apa jua bab pun, pasti akan diselit soalan pecahan.
Modul Pantas Matematik ini dibina sepenuhnya oleh sahabat beliau yang merupakan Guru Cemerlang dan sangat pakar dalam bidang Matematik. Berpengalaman luas sebagai pembina soalan, penanda kertas peperiksaan UPSR dan ceramah Matematik.
Ebook PECAHAN ini lengkap kerana diasingkan kepada 11 sub topik. Setiap sub topik pula diberi latihan yang banyak secara ansur maju agar murid-murid dapat kuasainya dengan baik.
Latih tubi ini mampu membantu ibubapa untuk mengajar dan Murid tahun 4, 5 dan 6 yang hilang fokus di kelas.
.
Anda akan dapat 11 set latih tubi yang menyentuh topik-topik berikut:
✔️PENDARABAN PECAHAN DAN NOMBOR BULAT
✔️KONSEP PECAHAN SETARA
◾Tukar kepada Perpuluhan
✔️KONSEP PECAHAN SETARA
✔️JADUAL PERTUKARAN UNIT
◾Rajah Pecahan,Perpuluhan dan Peratus
◾Pecahan – Nombor Bulat, Perpuluhan dan Peratus
✔️JADUAL PERTUKARAN UNIT
◾Perpuluhan – Nombor bulat, peratus dan pecahan
✔️JADUAL PERTUKARAN UNIT
◾Pecahan – Kilometer, Kilogram dan Liter
◾Perpuluhan – Kilometer, Kilogram dan Liter
✔️JADUAL PERTUKARAN UNIT
◾Kilometer – Meter – Sentimeter
✔️JADUAL PERTUKARAN UNIT MASA
◾Abad, Dekad dan Tahun
◾Hari, Jam dan Minit
✔️PENAMBAHAN PECAHAN
◾Permudah Pecahan dan Latihan
◾Penambahan Pecahan. Menjawab Menggunakan Perpuluhan
✔️PENOLAKAN PECAHAN
◾Latihan Permudah Pecahan
✔️PASANGAN PECAHAN DAN PASANGAN PERATUS
◾Pasangan Pecahan
◾Pasangan Peratus
Kesemua latih tubi diatas disertakan bersama dengan jawapan untuk anda dan anak membuat semakan.
Memandangkan Modul Pantas Peperiksaan berbentuk ebook, anda boleh cetak berulang-ulang kali latihan ikut sesuka hati anda, tanpa perlu bimbang mengeluarkan kos membeli set soalan baru.
Malah, anda JIMAT sebab boleh gunakan semula untuk anak-anak yang akan ambil peperiksaan pada tahun-tahun berikutnya.
.
Tidak seperti latih tubi dijual di kedai buku, Modul Pantas Matematik dilengkapi dengan video untuk setiap sub topik. Anda bersama anak dapat menonton berulang-ulang kali sehingga faham.
Bayangkan seperti mengupah seorang tutor mengajar di rumah anda!
Video penerangan ini sangat jelas dan anak anda dapat buat latihan berdasarkan panduan yang diberikan dari video tersebut. Bukan setakat itu, ia boleh ditonton di mana-mana sahaja kerana ia boleh disimpan didalam handfon dan juga didalam laptop.
Penerangan video bagi setiap sub topik sangat penting untuk kefahaman murid. Video ini boleh diulang tayang selalu dan ebook juga boleh di print out berkali-kali untuk dibuat latihan.
Apa yang boleh saya sambung lagi, Modul Matematik Pantas ini di hasilkan di sekitar Topik pecahan. Ia sentiasa relevan dan WAJIB murid kuasai walau ada perubahan silibus sekali pun. Ia topik yang takkan sesekali dikeluarkan dari silibus.
.
Berapa?
RM80 sahaja buat masa ni.
So apa tunggu lagi?
Order je sini terus!
aDA LAGI BEBERAPA EbOOK mATH YANG BAGUS cIKGU NI BUAT.
nANTI LEPAS DAH DAPAT NI, LEH DAPATKAN YANG AIN PULAK.

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

Friday, January 31, 2020

Wahed Invest: Halal Robo Financial Digital Advisor

Ingat tak haritu aku pernah tanya, dengan RM200, apa cabang pelaburan yang ada?
Ramai yang petik kata suruh try WAHED invest.
So lepas study sikit², aku pun tertarik sebab ianya adalah salah satu apps artifial intelligent, yang akan bantu kita labur ke mana² saham dan fund yang PATUH syariah.
Apps robo investment gini ada few yang memang aku pernah try.. StashAway dan Mytheo..
Namun semua tu tak masuk kategori pelaburan yang patuh syariah. So yeah, bila dah ada option yang patuh syariah, kenapa nak berada di jalan jahil lagi, kan?
.
Wahed ni baru dapat kelulusan dari Suruhanjaya Sekuriti untuk berada di pasaran since Oktober 2019 aritu.
Ianya adalah berpusat di USA.
.
Aku dah seminggu try, dengan amount minimum RM100 sahaja.
Dan so far, dalam seminggu ni return dalam RM1.50 (1.5%) dengan bersandarkan modal RM100.
Fluctuations dalam seminggu ni, tiada junaman, hanya stagnant pada tahap 0.5% dalam sehari dua lepas.
.
Tadi aku buat 2 transaksi sekaligus.
1. Aku cuba withdraw RM50 kembali ke akaun bank aku, utk lihat camna proses nya. Ianya bakal memakan masa 3-5 hari bekerja.
2. Aku tambah lagi pelaburan sebanyak RM500, dan akan mula diniagakan dalam tempoh 2 hari lagi. Nak try rasa percentage yang lebih baik.
.
Jadi, jika korang juga masih tercari² tools lain untuk DIVERSIFY (pelbagaikan) pelaburan dan simpanan, aku berani dah untuk rekemen platform ni.
Ini bukan skim cepat kaya, MLM atau lapisan agent kena rekrut.
Ini ialah pelaburan yang sah, brokernya ialah robot AI applikasi.
.
Untuk menambah seri, bila kau nak register nanti, masukkan referral nama aku, muhbin936 supaya kita bersua boleh dapat RM40 percuma ke dalam akaun pelaburan sebab guna kod rekemendasi. Duit ni akan masuk dalam tempoh 30 hari nanti.
Nak pakai referral code, pakai ni muhbin936.
Siapa yang stuck and kurang faham apa itu investment, risiko dan portfolio, tapi minat nak try labur dalam Wahed, leh pm aku.
Insyaallah aku beri pencerahan, tapi syaratnya kau kena lah pakai referral number tu.. bukan aku mintak duit kau pun, Wahed yang akan bayar kat kau dan aku juga. Kahkah!
Berani cuba?
Aku berani.

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

Tuesday, January 07, 2020

Malas?

Malas?
"Bukan malas Bro... tapi gaji kecik lah... mana cukup!"
Bistu kau nak gaji berapa?
.
"Aku ni jenis yang tak boleh ikut kepala orang Bro.. aku rebel! Aku nak flexibility.. aku memang cita² jadi Tokey, tapi lom ada jalan lagi lah!"
Bistu, kau lebih selesa menyusahkan makpak?
.
Gais, kita ni hidup kat dunia, dari zaman apa sekalipun, semuanya mesti bekerja..
Kalau dulu atok nenek kita kata, zaman mereka, hidup mudah, tak terbeban...
Tapi mereka pun bekerja gais!
Kau tengok tak orang² tua, dek kerana mereka dah terbiasa bekerja, kalau now mereka duduk lepak² saje² kat rumah anak² mereka, mau 2 hari je, DAH DEMAM!
Sebab itu bukan gaya mereka..
Dari dulu dari muda mereka dah biasa bekerja keras siang malam..
Mungkin zaman aritu, wang ringgit bukan tujuan utama.. mereka bekerja untuk makan dan pakai!
Mereka bercucuk tanam, berbudi pada tanah, untuk makan pakai mereka...
.
Tiada seorang manusia pun yang dilahirkan punyai magik, takyah buat kerja apa pun, tetiba makanan sampai kat atas meja.. tetiba baju dah siap terjahit..
Tidakkah terdetik di pikiran kita, sedangkan Baginda Rasul kita, Muhamad (ucapkanlah selawat) pun bekerja keras!
Beliau insan terpilih, kekasih Allah pun bekerja dengan amat rajin dari kecil lagi.
Mengembala, berniaga segala macam.
Ada riwayat kata beliau duduk senang lenang?
Even beliau pun turun ke peperangan tau! Ikat perut dengan batu, jatuh luka segala...
Itu kekasih Allah, insan paling mulia, dijanjikan syurga pun bersusah-susah.
Kita, tak malu ke gais? Allahu...
.
Gaji sikit?
Tak boleh diarah-arah?
Meh aku kenalkan dengan seorang kenalan aku..
Beliau ni boleh lorongkan kalian dengan pendapatan sehingga RM4000 sebulan tu no hal, doable dan tidak mustahil.
Beliau boleh ajar dan tunjukkan jalan camna nak own manage masa, agar kita bekerja dengan fleksibel.
Beliaulah, Abu Hassan Al-Gerikas!
.
Join lah team beliau untuk belajar banyak perkara.
Mak pak yang ada anak muda kat rumah tu, paksalah mereka..
Isteri² yang punyai suami dudu kmengangkang tu, ajaklah dia..
Atau para wanita kuat sekalian, nak berdikari, sertailah beliau dan team.
Saya yakin, jika rezeki kita ada, kita boleh berjaya.
.
Dalam dhuha, kita ada berdoa;
Ya Allah
Jika rezeki masih di langit, turunkanlah
Jika di bumi, keluarkanlah
Jika sukar, permudahkanlah
Jika haram, sucikanlah
Jika jauh, dekatkanlah
Allah pasti perkenan doa kita, namun, kita yang perlu berusaha untuk mendapatkannya..
Mungkin, dengan 1 langkah ni, kita dapat memecahkan tembok yang selama ni kita fikir sebagai penghalang tersebut?
Allah maha tau, kita berusaha lah.
.
Mari kita sama-sama ikhtiar..
Nak orang bantu kita untuk start?
Nah aku dah perkenalkan..
Maju lekas, kekawan semua!
Aku gembira dengan kegembiraan korang..
Kita takde hasad, hanya mencuba untuk membantu.

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

CCTV 360 Degree

Henpon kita semua ada data dah kan?
Selain berhiburrrr.. kita utilise lah henpon kita ni sebaiknya..
.
Time kita kat luar, kita boleh je jadikan handphone kita ni sebagai "mata" dan "telinga" serta "MULUT" kita..
Bebila kita nak, kita boleh check apa yang berlaku di rumah atau di pejabat/kedai kita.
Bukan setakat TENGOK tapi juga kita boleh "DENGAR" serta "BERCAKAP"!
.
Teknologi sekarang makin canggih dan memudahkan.
CCTV ni kecil je tapi berkuasa!
Gambar video yang cukup clear, serta audio yang jelas.
.
Setup pun amat mudah!
Hanya connect pada wifi sedia ada di rumah/office dan install apps di handphone, walla!
Even kita boleh setup ALARM untuk waktu yang tertentu, contohnya waktu tengah malam sampai awal pagi agar tidur kita lebih lena dan hati pun senang bila kita tinggalkan premis kita.
Nanti bila alarm trigger, kat apps kita akan naik notificarion dan juga snapshot gambar kejadian di lokasi!
Kita boleh terus check apa yang berlaku.. mudah!
.
Nak install pun mudah..
Hanya perlukan power biasa.. ada kabel usb disediakan, dan kepala charger macam biasa tu..
Ala.. macam handphone charger je pun!
Nak lekat cctv ni pun tak perlu skru bagai..
Sebab dia ringan je, so boleh tampal pakai double sided 3M dan sufficient.
Install tak sampai 10minit, setup apss dah terus beraksi!
.
Saya sendiri pakai cctv ni.
Tiap hari kami skodrng kahkah!
.
Perghhh..
Dasat betul cctv ni kan?
Sure mahal!
Kahkahkah!
RM90 utk semua kemudahan sebegini, ok tak?
Pada aku, ok sangat kalau nak compare cctv yang berdekoder tu. Paling tidak ratus² or ribu termasuk installation!
RM90 je gais..
Pos pun boleh..
Kalau area dekat Kajang Bangi leh COD and setup akan diajar terus.. tempat lain leh guide thru whatsapp pun dah ok.
.
Pelaburan gadget yang baik ni, saya memang rekemen.
Memudahkan pemantauan rumah, bilik, office, stor, kedai.
Contact terus seller... kawan² kita juga..
Klik whatsapp link ini:
Ini pelaburan gadget yang berbaloi.
👍👍👍


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

Minyak Hitam oiii

Baru je tukar minyak itam aritu..
Ni dah nak kena tukar lagi! Duit lagi..!
Cepat nau kena tukar.. baru 5000km dah kena tukar..
Bila tukar je, cair betul minyak tu macam air..
.
Dah.. dah takyah bising²...
Banyak jalan, banyak kali lah kena tukar minyak itam tu..
Minyak itam tu pelincir yang AMAT PENTING untuk kesejahteraan komponen² dalam enjin tu.. jangan buat main.
Tak jaga minyak itam, macam kita tak jaga darah dalam badan kitalah ibaratnya..
Nanti organ² lain dalam enjin tu pun akan effect.
Dan juga bila "organ" dlm enjin dah tak baik, minyak pun ketedarah kuat lah..
Itu simple logik dia.. dah pelinciran pun kurang, effect habus yang lain!
.
Tapi kita sebenarnya ada je option lain.
Ada minyak hitam yang di formulate dengan lebih baik kualitinya.
Boleh di "lanyak" sampai minimum 10,000km hingga 15,000km! Haaa sampai 2-3 kali ganda hayat minyak biasa.
Sebab apa dia boleh lajak sampai camtu sekali?
Sebab keberkesanannya didakwa dapat smoothkan enjin, lancar macam kereta dara gituu..
Bila dah lancar, minyak petrol pun efisen lah pembakarannya..
Bila petrol efisen, bukan je jimat, tapi bila kita tekan minyak, lebih lawas ler perginya kete kita tu..
Tak runsing was-was bila nak memotong takut tak lepas kan?
Sebab dah lawas, anak² kita tidur rest sepanjang jalan pun lebih selesa.. enjin tak bising.. semua komponen dan dilincirkan elok²...
Sekali ngn wife kau pun nyenyak bila masuk kereta.. kau boleh memotong dengan tenang takyah kena cubit ngn wife lagi sebab nak pecut kahkah!
Kereta kau petrol ke, diesel ke, boleh juga..
.
Tu ada video aku attach sekali..
Punyalah power dia kurangkan geseran, besi tu sikit je calar...
Kau nak tau lebih lanjut, kau kontek brader ni,
Kau bersoal jawaplah lebih lanjut dengan beliau..
Leh tanya pasal minyak itam ni and juga gearbox.
Dont worry, produk teknologi USA ni diusahakan oleh Bumiputera kita!


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!