Header

Saturday, August 17, 2019

Link download Sifirlicious dan Modul Pantas Matematik!

Untuk dapatkan Modul Pantas Pecahan serta Sifir..

Nash nak bgtau, utk anak² kita yang lemah SIFIR, Cg Mohd Fadli Salleh ada ajar kaedah² pengiraan serta latihan supaya mudah penghafalan dan pemahaman.

Nash beri download link, Download di sini: https://modulmatematik.onpay.my/order/form/bp002/Nash
.

Manakala utk PECAHAN, juga boleh dibantu tingkatkan pemahaman dan latih tubi anak² kesayangan kita juga. Nash rekemen!

Download di sini:
https://modulmatematik.onpay.my/order/form/bp001/Nash
.

Semua modul ni ada VIDEO pengajaran oleh Cg Fadli sendiri..

Insyaallah mudah faham. Nash pun mudah faham sendiri bila tengok semua video Cg tu.

Kita as Parents pun mudah faham, supaya dapat juga memberi kefahaman dan berganding bahu dengan penuh kasih sayang menunjuk ajar anak kita.

Download tau! Nash tunggu and kaji list orang yang dah download.. kata kita ni kawan? Hahaha

Wekkk

.
Nash 💓 Masviona Muhamad
#7RetiredDragons

Thursday, July 25, 2019

Props cake table candy table pelamin balloons untuk disewa dan jual.

Props utk center attraction dah ready.

Vasss kebabom lah meja kek customers kami!
Nak buat ala² pelamin pun boleh!
.

Samada nak susun sebegini aje..
Atau saratkan dengan bunga melarat..

Atau, dipenuhi dengan dekorasi belon..

Semua pun boleh! Imaginasi anda sahajalah yang menjadi batasan.
.

Juga  boleh disewa dengan kami..

Atau nak beli new set pun boleh!
.

Best oiiii aku ada mainan baru nak godek!

Dah boleh bayangkan mana nak letak belon, nak buat itu ini kat props ni!
.

Glowing Party House
17G Jalan Reko Sentral 1,
Sederet Econsave Jln Reko 
Call 0384081554

Juga terdapat cawangan kami di Subang dan Semenyih. 

.
Nash
Let You Imaginations Gone Wild!
#GlowingParty™ 
#Glowtex™ 
#BangsaNiaga

Monday, July 08, 2019

VOLVO's Head up Display (HUDs)

VOLVO's Head up Display (HUDs)

Image may contain: one or more people, tree and outdoor
Paparan Head Up di cermin kereta ni akan hilang bila tiada apa-apa notification yang perlu dipaparkan lagi


Perasan tak apa yang ada dekat dalam bulatan merah tu.
43km/h kan

Itu adalah current speed yang saya bawa then yg bulat putih sebelah dia tu adalah berapa had limit km yang sepatutnya di sepanjang jalan tersebut.

Kat mana dia wujud tu?

Dekat cermin kereta saya sebenarnya.
Technology ni di panggil Head-up display.

Functionnya adalah untuk membentangkan maklumat data di transparent screen (dalam kes ni cermin depan kereta) tanpa perlu pemandu mengalihkan sudut pandangan sediaada mereka. Jadi maksudnya apa² notifications yang wujud mengenai kereta yang sedang kita pandu akan di paparkan ke pada head up display ni supaya driver aware dengan current situation kereta yang kita pandu tu.

Contoh alert adalah sekiranya kita terlalu dekat dengan kereta depan mula² error warna kuning akan nyala kalau kita makin mendekat dgn kelajuan yang tidak dikurangkan kereta akan bagi alarm bunyi pula supaya driver semakin aware... lps tu kalau ignore lagi, dia akan kick in safety features AEB dia.. automatic emergency braking.
Jadi mudah lah kita boleh tau semua alert n noti yang keluar tanpa perlu mengalihkan pandangan kita. Maknanya kita focus dekat jalan je tapi kita dapat tau semua situation tanpa even mengalihkan kepala dan mata kita keatas kebawah atau kekiri da kekanan. Pandang je depan macam biasa semuanya kita boleh nampak.
Technology head up display ni biasa diguna pakai oleh pilot kapal terbang semasa mereka mengemudi kapal terbang masing².

Mulanya HUDs ni direka cipta untuk digunakan oleh oleh bidang penerbangan KETENTERAAN sahaja tapi kini penggunaan ini semakin meluas sehingga ke kenderaan komersial seperti volvo ni lah salah satunya.
Brand² lain pun ada juga mcm merc n bmw tu mesti ada tapi bermula dr model yang mana saya tak pasti pula.

#Masviona
Yang sesekali berkongsi tentang teknologi kereta pula dah hehe
#VolvoForLife
Tak leh tiru hashtag Muhamad Nasron Nasir #VolvoFanBoy so kita create baru je lah #VolvoFanGirl hikssss



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

Wednesday, June 19, 2019

Globophobia and how to Overcome that phobia?

Phobia dengan Belon??
Phobia belon?
Balloon phobia?
Biasa jumpa tak orang yang takut dengan belon?
Atau biasanya orang cakap fobia dengan belon lah. Nak kata takut tu macam melampau lah pulak. Belon je pun, bukannya hantu nak takut-takut kan.
Tapi like seriously?
Yes memang betul dan benar belaka. Mungkin sesetengah orang akan jadikan isu ini sebgai bahan lawak jenaka je. Yelah sebab belon je pun tapi globophobia memang wujud dan ia juga salah satu penyakit.
The fear of balloons phobia ni memang wujud uols. Dalam Bahasa rasminya kita paggil globophobia.
Kenapa globo? Kata belon kan?
Sebenarnya globo tu adalah belon dalam Bahasa Yunani (Greek) dan phobia tu kita memang boleh buat direct translation lah kan fobia dan fobia nih kalau kita terjemahkan kedalam Bahasa Melayu asalnya pula adalah satu perasaan takut atau ketakutan yang mendalam terhadap sesuatu perkara atau benda.
Kalau dalam kes globophobia nih maknanya seseorang itu mengalami masalah menderita akibat daripada perasaan takut yang keterlaluan terhadap belon tadi. Takut tu samada daripada segi pemikiran, penglihatan, sentuhan dan juga bauan.
Globophobia?
 Pemikiran- belon melintas dalam fikiran pun dah kecut perut dah
 Penglihatan- kalau dah terfikir pun dah kecut apatah lagi kalau tertengok belon pun dah rasa seriau miau terus lah satu badan
 Sentuhan- terpegang belon boleh macam terpegang ular dia punya ketakutan tu tak boleh nak diucap dengan kata-kata lagi dah. Tak boleh dibawa bincang bak kata orang sekarang
 Bau- kalau dah setuh tak boleh usahkan nak dicium-cium diambil bau kan. Datang dekat pun takut
Haaaa gitulah seksanya tahap globophobia nih. Kesian pun ye jugak kan. Yelah kita kan bila tengok je belon perasaan yang muram durja pun boleh bertukar menjadi ceria kalah kanak-kanak ribena gitu kan. Rasa happy bagaikan nak melompat bintang kan tapi tidak bagi pesakit globophobia nih.
Sebenarnya factor dan penyebab kepada penyakit globophobia nih adalah tidak dapat dijelaskan dengan tepat sebenarnya sebab ia boleh disebabkan oleh macam-macam perkara bergantung juga kepada diri seseorang pesakit tu sendiri.
Contoh penyebab boleh jadi ia disebabkan ketakutan disebabkan bunyi bila terdengar belon tu pecah dan pelbagai sebab yang lain juga. Ada yang sedar dari awal mereka ada globophobia ini dan mungkin ada orang dia tak sedar pun dia ada penyakit nih. Ada juga sesetengah individu yang ada yang terkena penyakit nih sebab masa kecil pernah kena letupan belon betul2 atas muka ke then perasaan takut tu dah terbawa-bawa sehingga dia dewasa.
How To Overcome globophobia?
Ok tadi kita dah tau apakah itu yang dinamakan dengan globophobia dan macam mana ia boleh terjadi kan. Now mari kita tengok macam mana pula cara-cara untuk kita mengatasi masalah sakit ini?
Cara nak atasi masalah ketakutan dengan belon nih adalah tak a da cara lain yang lebih berkesan selain daripada kita memberikan lebih banyak exposure diri pesakit tu dengan belon. Macam pelik bunyinya dah orang tu takut lagi kita nak mendekatkan dirinya dengan belon. Memang tiada cara lain. Alah bak macam kata orang-orang tua dulu tak kenal maka tak cinta.
Samalah tekniknya nih. Lagi tak suka lagi kita kenal-kenalkan, lagi kita rapat-rapatkan gitu. Ha gitewwww
Ye lah belon ini dah memang semua maklum kan yang benda biasa-biasa je pun dan merbahaya langsung pun so kalau dekat-dekat pun tak ada masalah. Jadi mungkin peringkat permulaan untuk memberikan exposure tu kita mulakan dengan dengan teknik memberikan pesakit globophobia nih tengok selalu gambar-gambar yang ada belon cantic-cantik dulu.
Dah lama sikit kita start kasi mereka mula pegang dan sentuh belon pula. Kita start dengan tak masih tak bertiup dulu (non inflated) so risiko untuk mengejutkan mereka dengan letupan tu sifar kan. Bagi diorang biasa dulu….sentuh, pegang dan rasa-rasa. Kalau nak ramas-ramas pun tak a da masalahlah janji kita berjaya wujudkan chemistry diantra pesakit dengan belon tu dulu dan bila dah ada chemistry orang kata barulah lama-lama nanti akan wujudnya rasa selesa. Ini yang kita nak sebab dari rasa comfortable inilah mereka secara tida sedar akan dapat overcome rasa powerless diorang dengan fear tadi tuh. Bila mereka dah hilang rasa powerless tu hilang sikit demi sedikit nanti barulah diorang akan dapat atasi rasa ketakutan tu tadi.
Ini salah satu cara lah tapi kalau bagi sesiapa yang ada budget lebih boleh je mereka terus membawa pesakit berjumpa dengan therapists dulu sebab of course lah kalau kita ikuti langkah yang betul dengan cara berjumpa yang pakar dulu diorang lebih pandai nak tackle masalah nih.
Maybe dengan cara-cara bercakap dengan terapi pun dah boleh hilangkan rasa tu lepas tu next step tu akan jadi bertambah mudah lah kan.
Oklah dah panjang sangat dah nih, semoga kita semua mendapat manafaat. In sha Allah!
Sumber Gambar- credit to Google

No photo description available.
Fear of balloons


Image may contain: 1 person
Tengok belon pun terbeliak mata sebab takut

Image may contain: 1 person, smiling
Balloon lover? Mungkin tidak nih. Obviously not a #globophobia type of person

#BalloonEducation
#Masviona
-#PencintaBelon dan sudah pasti bukan #Globophobia tapi kalau sesekali belon terpecah tu menjerit manja juga opocotttttt gitew hehe



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

Tuesday, March 26, 2019

Perihal Bachelorette Party.

4-5 hari lepas, kecoh hal Bachelorette Party oleh orang Melayu kita.

Ini pandangan saya, selaku peniaga dan pembekal barangan party.
.

Menelusuri semula sejarah Bachelorette Party ni, ianya adalah sambutan oleh masyarakat Spartan dari kurun lama Greece, untuk meraikan bakal pengantin lelaki.

Kemudian, setelah digabungkan dengan tradisi Bridal Shower yang diamalkan oleh penduduk Belanda sekitar abad ke 16, maka wujudnyalah majlis Bachelorette party seperti yang semakin diamalkan sekarang.

Bachelorette party zaman ni, yang dipelopori dan diamalkan meluas di negara barat kini melibatkan kedua pihak bakal pengantin lelaki serta wanita, dalam majlis yang berbeza.

Ianya sering menjadi party liar, dengan simbol seks sebagai penyudah kepada zaman keterunaan serta dara.

Dan Bachelorette party menjadi semakin mainstream pada tahun 1981 apabila majlis yang diraikan buat gabenor New York pada ketika itu mendapat liputan media.
.

Di Malaysia, majlis seperti ni dah tak asing lagi..

Ekoran dari pengaruh cerita movies dari Hollywood yang memaparkan aktiviti party sedemikian.

Ada yang menggambarkan party sebegitu dengan kehadiran penari bogel, mabuk sampai tak ingat dunia dan pelbagai lagi aktiviti tidak bermoral serta rendah akhlaknya.

Sayang sekali, benda yang tak elok lagi cepat diikuti dan perasaan "Wah aku orang modern lah sambut camni.. aku urban!" telah menjadi bisikan syaitan bagi melalaikan serta menyesatkan umat kita sendiri.
.

Di premis kami, benar, kami juga ada membekalkan barangan ASAS untuk menyambut dan meraikan majlis ala-ala Bachelorette party.

Kami membekalkan selempang (sash) serta beberapa design belon Bachelorette party dan bridal shower, tiara dan lencana.

Kami tidak membawa masuk SEBARANG party items yang bercorak dan berimej sexual.

Sebarang games bertema Bachelorette party juga kami tidak bawa masuk kerana games tersebut semuanya pada kiraan kami adalah tidak bermoral dan tidak menepati adat ketimuran, apatah lagi agama.
.

Young girls, Muslimat kita, meraikan majlis ala Bachelorette sekadar utk menandakan ucapan selamat serta meraikan perhubungan baik mereka sebagai sahabat.

Kerana, umum tahu, apabila telah bekeluarga kelak, makan masa akan lebih tertumpu utk suami serta pembangunan kekeluargaan.. settle down.. anak pinak.

Ini tidak menjadi masalah kerana meraikan silaturrahim dan sebagai majlis penutup akan keakraban persahabatan.
.

Namun yang tular baru-baru ni..

Masyarakat Muslim kita meraikan majlis sedemikian dengan alatan yang tidak senonoh, adalah tidak seharusnya berlaku.

Dimanakah nilai moral dalam diri kita, seandainya pun kita tidak mahu bercakap dan mengulas soal agama?

Adakah semangat serta budaya sopan ketimuran kita telah lenyap dan dipengaruhi budaya barat yang memesong?

Saya sendiri selaku antara player utama dalam industri ini berasa malu dengan penularan sedemikian.

Benar, ianya bukan perkara baru.

Tapi seharusnya akal dan kewarasan kita boleh berfikir dan mengelakkan diri kita dari terjerumus.
.

Tidaklah bermakna, kita kolot jika kita tidak mengikut cara Barat.

Tapi inovasi sesuatu perkara itu penting dalam memastikan ianya berada dilandasan yang betul.

Raikanlah, tapi berpadalah.

Jangan kita lupa tujuan asal kita.

Mereka yang dirai hendak membina masjid..

Mengapa kita jadikan permulaan pembinaannya dengan membina jambatan ke neraka?
.

Marilah kita bermuhasabah seketika.

Silaturrahim perlu dijaga dan dirai, tapi bukan sebegitu tanpa sempadan agama.

Saya berdukacita dengan penularan tersebut. 

Marilah kita berubah ke arah yang lebih baik.

.
Nash 
Chief Executive Officer 
Glowing Concept Sdn Bhd.
#GlowingParty™ 
#Glowtex™
#BangsaNiaga
Masviona Muhamad

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!