Header

Wednesday, September 05, 2007

Ramadhan Kembali

Assalamualaikum.

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "
Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu kami sekeluarga terlebih dahulu memohon maaf jika kami ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.


V, maafkan B.

Selamat Berpuasa.

1 Comments Uols:

Masviona said...

B,

V xmungkin xmaafkan B...
seandainya B berjanji n berikrar dgn sesungguh hati utk memperbaiki dri n xulangi kesilapan yg sama buat kali ke-2.
(saje je guna ayt cmtuh...kasi insafkan diri sket)

BTW, V pn nk mtak maaf gak dr B ats sume slh n slp v slama ni..."B ampunkan dosa2 V, sejak mahupun sblm v bergelar isteri B". moga kta dpt keberkatan sempena bulan Ramadhan yg bakal menjelma nih..moga segala ibadah kta mendapat keberkatan jua drNya...insyaallah..amin..

luv B alwayzzz

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!