Header

Wednesday, May 23, 2018

Harga Barang Tidak Akan Pernah Turun?

SELAGI KITA HIDUP, HARGA TAKKAN PERNAH TURUN.

Either GST or SST, kos akan tetap naik bagi pengeluar/peniaga, harga barangg tidak akan kekal.
Kos gaji, kos raw materials, kos utilities, kos sewaan, semua ni adalah exponent penting dalam pengiraan kos akhir, yang mana semua ni tidak pernah dan tidak akan berkurang saban tahun, yang akan membawa makna kepada peningkatan harga barangan secara terus.
.
Yang membezakan ialah "You pay what you get" vs "You pay what you get + cukai."
.
Cukai in other hand, adalah sumber pendapatan negara.
Mahu tidak mahu kita semua kena terima hakikat, negara tidak dapat berkembang baik tanpa revenue yang disumbangkan oleh rakyat terbanyak.
Its just, bagaimana cukai itu diurus dan dilaksana, sesuai pada timingnya dan dikawalurus.
Dan juga bagaimana rakyat dapat manfaat dari cukai yang dibayar setiap hari.
.
Harga barangan akan naik.
Maka menjadi kewajipan kerajaan untuk memastikan rakyat dapat "menaikkan harga diri" ke tahap yang lebih baik!
Let us enjoy the living in the country and make it worthy to spend on the taxes.
Barulah seimbang.
.
Nash
Tidak Memisahkan Logik Kenaikan Harga Barang.
#BangsaNiaga


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!