Header

Friday, February 15, 2019

Community Recycle for Charity CRC Box

CRC Box




Mood mengemas lately lain macam sikit. Last week settle kan 4 bundle baju2 lama kami sekeluarga now baru lepas settlekan 2 box toys anak dara tu sejak kecik dan ada yang dah berusia hampir 12 tahun rasanya dah banyak yang dok kasi dekat close family dan orang2 personal tapi rupanya masih banyak lagi haha.'

Tinggal satu bekas ni je lah hasil khazah toys anak dara tu. Yg ini tinggal toys kekecik, puzzle2 kayu n apa entah lagi belum sempat kemas lagi yang ini.


2 hari lepas 2 box transparent tu so baki masih tinggal 1 box tak sempat nak kemas dan sorting lagi. Mana yang masih elok kejadiannya saya asingkan dalam satu tempat untuk hantar ke tempat yang bersesuaian dan mana yang dah tak elok dan dah tak cukup sifat kejadiaannya saya masukkan dalam tempat yang nak dibuang teruslah mudah sikit kan. So hasil mengemas 2 box tu dapat lah 1 bag sampah biru tu yang masih sempurna sifatnya.

Sebab boleh tahan berat jugak jadi mr hubs lah yang kena turun masukkan dalam box ni

Ramai yang tanya masa saya up story kemana saya kasi baju2 yang terpakai tu. Saya bagi ikut suka je ada yang pass dekat orang untuk pass ke charity center yang perlukan dan kebanyakkannya kalau tak ada siapa yang minta saya akan hantar ke crcbox kuning tu je kebetulan dekat area rumah saya ni memang ada satu box ni ditepi jalan.

CRC (Community Recycle for Charity) ni memang satu NGO yang berdaftar dengan government yang akan kumpulkan barang2 yang boleh di recyle n dan akan hantar ke mana2 tempat yg memerlukannya.

Korang boleh check dekat mana location crc box ni untuk memudahkan korang hantar apa2 barang yang korang nak donate kan atau kalau korang ada benda-benda besar dan berat macam furniture ke kan almari ke katil ke dan perlukan pengangkutan korang boleh jugak call CRC ni untuk datang pickup benda tu dekat rumah atau tempat korang tau. Mudah kan.

Diorang ni terima macam2 benda yang boleh dikitar semula macam pakaian, surat khabar lama, furniture ke alatan electrik lama ke mcm peti ais mesin basuh ke, buku2 lama dan mcm2 lagi.

Tapi kena lah ingat juga ye adat memberi tu. kalau boleh biarlah benda2 tu masih dalan keadaan yang baik dan masih berfungsi denga baik. Kot la dah nama nak derma pun jangan kah bagi benda yang memang dah tak boleh guna langsung kan. Tengoklah jugak condition benda tu macam kalau kita tak nak dan nak kasi dekat orang pun jangan lah sampai baju2 tu yang dah terkoyak2 atau uzur sangat keadaannya kan.

Oklah ini bukan paid review ye tapi saja nak share sebab ramai sangat yang pm kita di fb dan juga instagram so kita bagi lah info ni terus senang kan yang lain pun boleh baca juga.

Untuk info lanjut boleh ke website crc ni direct senang untuk tau mana location crc box diorg kan



#Masviona
-Today you trade with ringgit & dollar, Tomorrow you might only trade with your DEEDS gitttchuuuuu


Dah kosong bekas ni. Dah siap basuh dan keringkan dah ni.


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!