Header

Tuesday, January 07, 2020

Minyak Hitam oiii

Baru je tukar minyak itam aritu..
Ni dah nak kena tukar lagi! Duit lagi..!
Cepat nau kena tukar.. baru 5000km dah kena tukar..
Bila tukar je, cair betul minyak tu macam air..
.
Dah.. dah takyah bising²...
Banyak jalan, banyak kali lah kena tukar minyak itam tu..
Minyak itam tu pelincir yang AMAT PENTING untuk kesejahteraan komponen² dalam enjin tu.. jangan buat main.
Tak jaga minyak itam, macam kita tak jaga darah dalam badan kitalah ibaratnya..
Nanti organ² lain dalam enjin tu pun akan effect.
Dan juga bila "organ" dlm enjin dah tak baik, minyak pun ketedarah kuat lah..
Itu simple logik dia.. dah pelinciran pun kurang, effect habus yang lain!
.
Tapi kita sebenarnya ada je option lain.
Ada minyak hitam yang di formulate dengan lebih baik kualitinya.
Boleh di "lanyak" sampai minimum 10,000km hingga 15,000km! Haaa sampai 2-3 kali ganda hayat minyak biasa.
Sebab apa dia boleh lajak sampai camtu sekali?
Sebab keberkesanannya didakwa dapat smoothkan enjin, lancar macam kereta dara gituu..
Bila dah lancar, minyak petrol pun efisen lah pembakarannya..
Bila petrol efisen, bukan je jimat, tapi bila kita tekan minyak, lebih lawas ler perginya kete kita tu..
Tak runsing was-was bila nak memotong takut tak lepas kan?
Sebab dah lawas, anak² kita tidur rest sepanjang jalan pun lebih selesa.. enjin tak bising.. semua komponen dan dilincirkan elok²...
Sekali ngn wife kau pun nyenyak bila masuk kereta.. kau boleh memotong dengan tenang takyah kena cubit ngn wife lagi sebab nak pecut kahkah!
Kereta kau petrol ke, diesel ke, boleh juga..
.
Tu ada video aku attach sekali..
Punyalah power dia kurangkan geseran, besi tu sikit je calar...
Kau nak tau lebih lanjut, kau kontek brader ni,
Kau bersoal jawaplah lebih lanjut dengan beliau..
Leh tanya pasal minyak itam ni and juga gearbox.
Dont worry, produk teknologi USA ni diusahakan oleh Bumiputera kita!


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD Glowing Party House - Your 1 stop Party Shop - Helium Balloons - www.facebook.com/glowingpartyhouse MV Comely - Produk kesihatan dan Kecantikan yang marvellous - www.facebook.com/MvComelyHQ
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!