Header

Thursday, January 29, 2009

why????.....MV like GREEN so Much

Uhukssss.....ooowwwhhhh...i like green so much....so how???

Usah uols tanya mengapa masviona suka warna hijau kerna aku jua tidak bisa meluahkannya...ooowhhh ayat aku sungguh berdrama swasta disitu...silakan gelakkan aku secara berjemaah pun...aku tak kisah.....enggggaaaaa...engggggaaa (cara gelak yg baru....style uganda kata team sewel)....kalau ada yg nak bertanya jugak..bior ler aku jwb gak.....agaknye sejak azali kot....hehehe.

Aku pun tak tau bila yg betul² aku start suka ngan kaler hijau nih...seriyes tau!!!!sedar² jer mmg suker giller....seriyes.

Dulu² ada jgk terdetik rasa malu asal nak beli barang jer pilihan warna aku selalunya hijau.....exspecially time nak kawen ngan prebetsabu...segan sgt ngan bakal mil (mother in law) , so aku pun wat keputusan drastik majlis kawen nnti aku xnak ada unsur hijau langung mmg nak larik terus ler dari kaler hijau. Bukan apa pendapat aku pd masa tuh ler... my mil selalunya bercitarasa tinggi...feveret color dia...gold color ok....aku lak suke color hijau....kan xde taste sgt tuh bak kata org klate...citarasa org "darak"....kwang3x

Start skolah menengah aku dah mula tak sorok² lagi yg aku nih mmg suke kaler hijau...tapi biase aaarr idak ler nak bitau satu donia yg aku nih suke hijau kan., lagipun aku kan ala² pendam dalam gitu kan xdelah nak heboh² kat kengkawan pun.

Seingat aku ler start masuk U...wahhh!!! baru keyakinan aku mula tinggi dah xde malu² lagi dah xde nak sorok² lagi dah akan warna kegemaran aku nih....uhusskkks...ayat aku giler² punye drama swasta ler kali nih...jiwang lak rasanya....layan jer uols.

Itu sebab ler kuar ayat "green around the world" tuh. Ayat nih glemer masa kat UPM dulu...habis buku² nota...kertas² contengan...sume yg hak milik aku ler mesti ada ayat tuh...dah mcm tagline aku dah pun. Hehehe sebenarnya ayat tuh aku ciplak jer sebenarnya or apa org kata tuh ala² plagiat gitu.

Kisah dia camni memula roomate aku masa sem 1 dulu...masa tuh aku dok kolej-10. Nama dia Ani tapi dia nih ala² cam tomboy sket but dia perempuan sejati tau...baik hati dia nih. Aku suke dia kwn. Dia nih minat kaler purple pastu dia selalu ler ckp ayat nih "purple around the world"...pastu dpt kat aku, apa lagi aku plagiat ler tukar jadi "green around the world".....hehehe..pastu agaknye ayat tuh sesuwei ngan aku kot terus jadi cam hak milik aku...kwang3x....melekat jer ngan aku ayat tuh.

Kadang² tuh siap gaduh² manja lagi ngan kawan baik aku masa degree dulu sbb dia minat giler ngan warna biru (betol kan Ma???? smpai skrang still setia ngan biru dia tuh...hehe...wah kenangan sungguh ler dulu kolej 10 UPM...kawan baik Mas n Ma). Kalu ler kawan baik aku nih baca blog aku nih sure dia senyum² sumbing jer kan...sayang skali dia setahun sekali jer masuk blog aku nih......ahaksss. Idak ler dia jarang dapat bertenet² nih coz dia dah bertukar profession....keje bank lah plak. So time dia betul² free jerla pun dia terjah blog aku nih...klu idak nan ado ler jwbnye...sob..sob

Sampai skrang aku still maintain ngan feveret color nih lagi.....eh silap bukan makin maintain lagi dah but makin bertambah chenta gitu...apa idaknye my hubby terchenta pun dah berjangkit sama.....prebetsabu kini bila org tanya warna kegemeran dia apa....dan² jer...mesti jawab hijau jugak tau!!!....boleh???? enggaaa...engaaaa....sila jgn salahkan aku yer....uols klu tak puas hati sila tnya dia bukan aku yg pengaruhi dia tau dia yg suke ngan sendirinye....tak caya kalu tanya dia sndiri maaaarrrr....dah lama gak ler dia start minat hijau nih...start dari berchinta dulu kot....agaknye teruja sama kot bila tgk sume barang koleksi aku sumenye kaler hijau....tuh yg dia jatuh chenta sama tuh kot......utk keterangan details silalah tanya prebetsabu sendrik ye!!!

Skrang ni pantang tgk kaler hijau mesti aku akan tertoleh dua kali...seriyes. Aku pun dah mula berani tego bila aku ternampak or tgk org pkai baju ke seluar ke apa² jerla yg ada kaler hijau yg menarik perhatian aku...klu aku kenal dia ler klu org yg jumpe dijalanan itu idak ler sampai tahap tuh lagi kan...uhuksss

Sekarang juge saya tidak malu lagi utk mengaku depan mil saya yg saya mmg suke hijau....ahakss....tapi kan uols my mama sebenarnya tidak ler pernah nak kata apa ngan warna kegemaran aku tuh cuma aku jer yg terlebih malu. Kalu uols nak tau mil sporting tau...sume bekas² gubahan hantaran masa majlis pertunangan saya dia wat kaler hijau tau...saya tak mintak pun tau.....hehehe..mmg ler aku tak mintak tapi agaknye prebetsabu ler yg ckp kat mama dia kot aku nih giler kaler hijau....ahaksss.

Sebenarnya bukan ler kaler hijau je saya chenta....kaler lain pun ader. Menyusul lepas hijau adalah putih n purple.

Weh dah ler criter psl warna kesukaan aku nih...jom criter pasal benda lain lak...before tuh leh tak share ngan aku apa warna kesukaan korang lak.....hehehe...saje jer nak dera uols lak.



Camna?

17 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

time kawin theme kaler adalah hijau lembut heheheh.....

masviona said...

ms.lilies:
minat hijau gak ke mimi???

prebetsabu said...

dulu.. saya tak suke sama ijau..

tp itu dulu....

now?

HIJAU HIJAU HIJAU!!!!

TiNiE said...

ermm..saya suka la pink + purple da rite kombination gitu...

Nas said...

saya suka warna putih.. putih itu suci.. =P

masviona said...

prebetsabu:
eh...awak minat hijau gak erkkk???samalah ngan saya...nape awak minat hijau ekk???

huhuhu...hari nih aku asyik tinggal komen yg senggal² jer....hok alosla masviona ooii tolonglah contohi nurhidayah dia hari nih tinggal komen yg BERNAS la....hehhe

masviona said...

tinie:
saya pun suke purple gak....pink tuh minat gak lah cuma peratusnya sket la

Nas:
wah sama lah ngan saya..putih tuh suci kan...betul..betul..betul

but klu org nye tak suci..wat per....engaaaa...enggaaaa...lariksss

CuTeMiUt78 said...

oh..oh.. klu viona green around the world.. kita plak.. skkee blue clues around the world.. heh..heh..heh.. kebanyakan brg2 kita adalah blues clues ok..

chUNk said...

kak mas : hahaha....betol tu...jap2..nurhidayah tu sape??

a^T04 said...

akak..seme kaler ijau akak layan ek...same cam kwn atila...unik tau org yg stick on satu2 kaler nih...

neezareef said...

kita pn sgt2 minat hijau..
besanding pn kaler ijo tau..
:D

masviona said...

cutemiut:
akak suke kaler biru ghopernye....baru tau dong

chunk:
nurhidayah aka ida...ahakss

masviona said...

a^to4:
ye atty akak mmg suke hijau asal ada hijau jer suke.....ahakss

neezareef:
oh ye ke neeza rupanya kita sama kaler feveret ye..leh geng nih...hehe

tini said...

wa suka biru dan perpel...masa nikah dulu pakai baju perpel, masa sanding pakai baju biru..la ni baru minat hijo sket sket....

syanis said...

huhuhu... nak pinjam word purple around the word tu la.... kita minat purple..... selain purple minat biru hijau n pink juga

masviona said...

tini:
wah iyeke..:)

syanis:
ahaksss....pinjam jelah...hehee

Nas said...

takpe kak mas.. org tak suci takpe.. yg penting hati tu.. suci, ikhlas, tulus mulus, bersih aje dari segale perasaan menci kt org.. cume yg ade perasaan tak suke je kot.. enggaaaaaa enggaaaaaaaa..
erm.. mane nak larik ni?? xde arah nak lari.. sume ade dinding je ni..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!