Header

Friday, January 02, 2009

Suprise Party!!!

kek birthday masviona 2009

Memula aku nak amik kesempatan nih utk ucapkan trima kasih bebanyak ler pada semua yg wish ucapan birthday kat masviona yer, whether thru sms, email, ym dan juga melalui mv.com nih. Aku sangat² menghargainya tau!!!.

Errmmm.....dah ramai yg request aku cecepat wat n3 pasal kezutan besday party dr prebetsabu malam tuh...but camne ekkk aku nak start story mory nih???? Family pun xtau kezutan dia kali nih...mlm tuh my mum n adik beradik ada gak tanya...aku ckp xde nak sambut kat memana pun sbb xsempat nak kemas² nak travel lak esoknya......tup..tup.....wah kezutan gitu.

Memula prebetsabu ajak kuar makan aku pun siap ler ala kadar. Dia xde lak tanya aku nak makan kat mana selalu tuh mesti tanya² dulu...pastu masuk lak jalan yg jarang² kitaorg lalu...apalagi aku tanya ler nak gi makan mana nih.????...entah B main redah jer nih... katanya (prebetsabu masih berlakon lagi lah nih).

Pastu lepas dia membelok ke kiri nampak ler signboard Restoran Tasik Idaman. Wahhhhh!!! aku tanya ler..... nak makan sini ker, nak celebrate besday v kat sini ekkk??? dia senyum jer lagi. Masa nak turun kete nampak ler dia dok gayut tapi tak syak ler ngan sapa coz dia dah selalu cam tuh (telefon asyik berbunyi jer).

Dah masuk² jer sana tgk dah siap book meja....wah..wahhh...tanya lagi...ni ada suprise utk v ke???...senyum lagi prebetsabu. Time order makanan dia order utk 4 org makan...lagi ler. Bila aku tanya siap lagi dia jemput...dia ckp kawan² kita la. Aku masih tak puas hati tanya lagi...yerla siapa???....adalah.....itu jer jawapan dia. So aku tunggu jerla sapa member² weols yg nak dtg sama...ngan penuh debaran.

Tunggu² sekali datang ler dua kelibat mahkluk Allah yg persis merpati 2 sejoli tapi berlakon mcm teman tapi mesra....ahaksss.....chunk n nas jgn marah haaaa!!!. Laaaa punye ler aku terkezut kan.....sempat lagi tuh prebetsabu deal ngan diorg.

Lepas tuh xde apa sgt lah makanan pun sumer dah terhidang atas meja so weols menjamu selera jerla.

makan² time...enjoy

Aku ingatkan cukup takat nih jer lah kezutan yg aku dapat ghopernye belom habis lagi uols....pastu sambil sedap² dok layan karenah anak dara cinonet yg melasak sakan tuh....tetiba sayup² aku dgr DJ tuh dok sebut pasal sambutan hari lahir (hati aku dah dup dap dup dap dah)...pastu dgr lagi...dipersilakan Pn. Masviona naik ke pentas........uhukssss terus aku rasa cam nak lari terjun tasik jer...malu siot nak kena naik atas stage disaksikan oleh beratus² orang yg sedang menjamu selera kat sini yg masing² mata dah tertumpu kat atas stage dah.....seriyes aku malu yg amat sgt...rasa nak wat slumber jer tak nak naik but tak nak ler hampakan prebetsabu kan....effort dia nak usahakn kan nih sumerkan.

Bukan habis kat situ jer uols...DJ tuh siap soh aku wat ucapan lagi.....siap tanya azam tahun baru ler....mcm² lagi ler...Time nih aku dah rasa cam nak wat pening² lalat jer pura² cam nak pengsan kat atas stage tuh bior diorg angkut aku letak blakang stage kan senang xyah bagi speech² bagai kan. Iyoler ahkak mv ko nih segan lah weiii (ahkak masviona ko nih darah gemuruh dia lain mcm sket) ..main nak bagi ucapan spontan gitu kan...lain ler klu cakap awal² leh la akhak mv ko nih karang speech 10 helai kertas kajang.....baru ler canggih sket kan????nasib ler leh tahan gigil tuh...bagi ler gak ucapan tuh ala kadar kan.

aku sorok muka balakang anak dara nih..ahakss

suapan penuh kasih syg dari suami terchenta....i likkkeee

But yg aku nak tergelak tuh bukan aku saje yg kena bg speech...prebetsabu pun kena...ahaksss...dia pun terkena kezutannn gak drp DJ yg meletops malam tuh. Lagi satu yg nak tergelak kan, aku yg kena wat speech kat atas stage tuh leh cover gigil lagi but sorang hamba allah yg volunteer nak pasangkan api kat lilin tuh dia yg lagi gigil drp aku....tangan dia masa nak pasang api kat lilin nih...gigil ngalahkan haziqqqqqqqqqqq af4 tuh...ngalahkan org terkena parkinson....but tenkiu lagi dari aku coz dia masih lagi berani tampil atas stage bila DJ tuh mintak volunteer sesapa yg ada lighter utk hidupkan lilin² atas kek birthday aku tuh.....clap² kat bro tuh.

hamper....present utk besday girl

bergambar bersama² couple teman tapi mesra nih...mereka mmg best!!!

Overall aku mmg happy sgt lah malam tuh......sgt berjaya ok kejutan drp prebtsabu kali nih. Tenkiu jugak pada chunk n nas coz sudi bersama² weols. Lately prebetsabu suka sgt wat kezutan di hari lahir aku....last year pakat ngan my sis n my bro gi belikan seutas rantai white gold. Last two year xde kezutan sgt cuma weols gi makan² besar ngan family n pastu kami berdua overnite kat hotel di PCB Resort.

Apa yg leh aku katakan kat sini aku nak ucapkan terima kasih sgt² utk prebtsabu coz susah² wat nih sumer utk aku......aku sgt² menghargainya. Malam tuh aku terasa mcm kat situ gak aku nak peluk dia erat² n cuim dia sepuas hati aku.....but malu lah wei...sungguh pun dia tuh laki aku yg sah but malu ler kan......ahaksss. Aku nih xleh tunjuk sgt yg aku terharu ke apa coz aku kalu aku layan sgt perasan aku tuh sure nak menitik air mata...seriyes....so kena ler aku wat² biasa jer kat umah baru leh wat betul²...ahakss.

So harapan n azam aku di tahun baru dan juga di usia yg baru nih, Aku panjatkan doa ini sepenuh hati ke hadrat Illahi agar aku dapat memantapkan lagi diri ini utk menjadi seorang anak yg dpt membanggakan ibubapa, ibu mithali utk anak ku n bakal² anak ku nanti...insyaallah dan yg paling penting ingin menjadi isteri yg terbaik n mithali utk satu²nya suami ku yg tercinta semoga selalu diberkati, dilimpahkan rezeki dan sentiasa diberikan kesihatan yg baik supaya dapat hidup ngan aman dan bahagia....amin.



Author's note: Utk lebih byk picca² yg menarik lagi tertarik....picca² firework (tak sangka kat tasik idaman pun ada....dahsyat gak kan) dll lagi...sila kan terjah http://prebetsabu-lens.blogspot.com ... . silalah terjah ye...jgn segan²
Camna?

10 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

a very great surprise party to a very great wonderful woman n wife :) moga hepi n bahagia sentiasa...

DYLA said...

eh bila besday akak ni? 1st jan ke?

HAppy Birthday ye kak. may your wish & dream come true. :)

syanis said...

happy belated besday to you

edrina said...

Happy belated birthday masviona!! Semoga apa yg dihajati tercapai hendaknya.. kalau akak pun dapat kezutan macam tu mau gigil2 pengsan terus kot nak naik stage tu keh keh keh.. akaknyer darah gemuruh mmg dasat ahaks

chUNk said...

hehehe...xleh lupa malam tu...suke sangattt... :-)

eedany said...

wah best...best...

Happy Belated Birthday to you mas.

semoga happy selalu disamping family terchenta dan dimurahkan rezeki. Amin...

:)

Mya said...

happy belated birthday viona! semoga pjg umur, murah rezeki selalu.. dan happy new year 2009! :)

a^T04 said...

hepi belated birthday kak

tuberose78 said...

nak ucap jugak hepi belated besday..
tergelak besau akak baca n3 mas ni.. esp. masa part kat atas pentas tuuu... hahahahaa... (musti bebudak opis ingat akak dah weng sbb gelak sesorang dpn pc.. hehehe)

yang tak bley tahan tu, si nas pon terketaq2 macam parkinson tuuu... hahaha...

Ada Ayrissa said...

alamak kak mas,soriii
terlepas entry pasal suprise besday party kak mas...huhu
ok, kiter nak ucapakn hepi belated besday to kak mas..wish all ur dream will come true...
wah..smbut besday skali ngan thn baru..
besttnyerrrrrrrrrrrrrrr ader org wat supriseee..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!