Header

Monday, December 19, 2005

Groceries


Hari ni semua staff gomen jadi OKB...apa taknyer gaji dah masuk...hari ni gak ler ada jualan kat blok B6, Jabatan Perdana Menteri..so apa lagi aku ngan opismate pun gatal ler kaki nak berjln², pada awalnya niat dihati aku just nk teman jer,skali aku pulak yg membelinya...dia lak jadi peneman. brg² yg aku beli adlh seperti di atas....ahaksss...tol ker org kata "perempuan dan make up tidak dapat dipisahkan"...mcm irama n lagu. klu dipisahkan gak rosak lah lagu pincang ler irama(cheeeh...mcm tan sri P. Ramlee ler plakkk). apa korang punyer opinion???tol ker erk...100 % leh pakai ker?erm...bg aku,aku punyer opinion ler aku ckp ni...xleh diguna pakai secara total, tp aku xder ler nk kata statement tu salah...coz pada aku org laki² (tulen bang...maknyah, pondan,bapok...n yg sewaktu dgnnya diluar topik diskusi) pun ada gak yg obsess ngan diorg punya penampilan dan sentiasa berhiasa bagi memastikan ketrampilan diorg OK all the time...am i right????

Tapi bagi aku lah sebagai...wanita tulen(ori ya pak...muaahaaaa), aku xder lah berlebih² atau terlalu obsess dengan make up ni(acctually xpandai make up sgt pun), tp xder lah pulak aku ketepikan terus soal penampilan diri...aku mengaku aku pun jaga gak keterampilan diri aku(tapi aku xder ler smpai control ayu ekkk)..cuma xder ler terlalu over kata org tu...berpada² laa...aku suka sesuatu yg simple jer actuallty tetapi harus lah menarik..simple sgt pun xsyokk plak..terlalu biasa...nnti jadi klise lak. slalu klu aku nak kemana² aku just pakai bedak n lipstik jer(tu pun kdg² lipstik xpakai pun just gloss jer...yg ni wajib aku pakai), bukan apa pun bibir aku ni agak kering sket..aku lak jenis yg xberapa sukerrrr tgk benda² yg kering ni...lagipun klu dibiarkan bibir tu kering nnti nmpk mcm xterurus sgt..mcm xcukup zat pun ada gak...lagipun kat opis kan duduk dlm air cond 24 hours so..kena lah gak jaga kesihatan...heheheh(sesajer jer aku type kesihatan not kecantikan...kasi nmpk lg penting laa...hahahhaha)...klu time aku rajin n byk masa sket ada gak ler aku letak eye shadow sket tu pun boleh bilang ngan jari ler dlm sebulan tu brapa kali sgt aku pakai. bkn apa tiap kali aku pakai benda tu mesti prebetsabu tego...."(panggilan manja aku) nmpk cun ler hari ni,.....ooooh pakai celak(eye shadow lah tu) atas mata ek"....aku suker sbnrnya...tp sajer jer aku jwb...."alaa mana ada...biasa² jer...letak sket jer td"....ahaksss(tersengeh² aku masa entry ni ditype...nasib baik bkn mcm kerang busuk)...klu hari² spesel jer baru ler aku make up beria sket...bkn apa aku sbnrnya rimas klu make up tebal² ni....tu pun klu kata tetiap hari aku dtg opis, kat umah aku dh make up...sehari suntuk itu jerlaa make up aku.aku xder nk tambah² lagi dah...alaa biasalah kan aku tgk org lain bila dah lepas solat tu mesti diorg make up blk kan...tambah bedakla,eye shadowla,celak kening laa...n so on lah...aku xdernya skali masa kat umah tu jer laa...xder nk tambah² lagi except gloss laa...yg tu mmg aku akan tambah balik, mcm aku ckp td ler bibir aku agk kering sket kan. ada gak org yg jenis kejap² masuk toilet tambah make up...betulkn itu ini laaa..kadang² tu klu gi surau 2-3 biji beg diorg pakat dok galas...beg kain sembahyang satu jer, yg lain² tu paham² jer laa...sumernya beg alat² make up ler...tapi aku tgk muka diorg before n after make up pun sama jer xder bezanya...klu before tu... idung dia kemek stil jer kemek aku tgk xder perubahan pun...(eh apa aku tulis ni..ya ampun..bukan niat nk mengata yer..entry kali ini tiada kaitan ngan sesiapa sama ada idup or mati). nmpk gayanya aku dh tersasar jauh dr niat sbnrnya, aku acctually nk stori psl aku beli brg² kat atas jer...(maafkan aku), nk delete rasa mls ler plak..dah penat² aku type kan..bior jerlaa..so better rasanya tutup laa psl topik ni ek.





Camna?

4 Comments Uols:

IdungPanjang said...

waaaa... tu brand MAC tu.. cam mahal.. tp takkan la dia jual kat bawah blok.. haa.. ni mesti C*T*K ROM*AK punya brand ni... ahahhaha..

masviona said...

ala,bwh blok tu sbb aku dok kat tgkt 5 so klu kat tgkt 1 aku pggl bwh blok ler..apalah ko ni idungpanjang..erm klu bab C*T*K ROM*PAK ni..aku xsure ler plak benda ni ori or not.tp dia ckp ori ler cuma benda ni rampasan kastam,sbb tu dijual ngan rege murah...erm..apa² la..:)

masviona said...

IdungPanjang..nk tanya leh tak?mana ko tau bawah blok..aku xder mention pun kata bwh blo,aku just ckp kat blok B6 jer..oooo...ko ni mesti satu opis ngan aku kan...alaa kenalkn ler diri ko wahai si idungpanjang..aku sudi kwn ngan ko w/pun sapa diri ko...ahakss

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. how to make paintball grenade launchers Golf club clones for sale Wellbutrin medicine and side affects 2005 us open tennis Free cancer screening Jt paintball gear dodge sprinter loss of power microsoft project training evaluation gosen tennis string Does lipitor cause depression Recover disk for hp pavilion 8290 Circuit werxs fitness casa grande sistema de refrigeracion volvo

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!