Header

Thursday, May 04, 2006

Rindu ini

Rindu ini…..


Errrm….aku merasa hiba tatkala kala perasaan ini hadir dalam hidup ku…..kerapkali juga bibirku menguntum senyum…seakan-akan dpt memahami isi hatiku….juga ada ketikanya sehingga membuatkan aku tertawa sendirian…

Oooo…baru kini ku tau….itulah RINDU….aku rindu pada sesuatu yg bernama KENANGAN….kenangan yg membuatkan hidupku bagaikan pelangi…

Serius aku rindu…kawan² masa di sekolah dulu…windu sgt…time berbasikal sama² ke sekolah dulu….didenda cikgu…..akibat sorang kawan satu kelas kena denda….ohhhh..alam persekolahan…sungguh indah utk dikenang semula.

Ooohhh..alam di universiti lagi ler aku windu…sgt²…not just bcoz disana aku kenal prebetsabu…tp sbb disini ler aku dapat mengutip n mengumpul byk pengalaman²  yang begitu berharga sekali….sungguh terlalu indah kenangan itu…

Aku rindu….berebut menaiki bas ke dewan kuliah….aku rindu membonceng motosikal Honda EX5 ku bersama-sama kawan baik ke dewan kuliah (apa perkhabaran terbaru dia sekarang) aku rindu…aku rindu pasar mlm serdang…jln² sambil mkn ais krim goreng.

Rasanya ingin sekali melaluinya lagi…namun aku sedar semuanya tidak mungkin akan sama lagi seperti dulu….aku rindu utk sesama berjln reramai balik dr kuliah….aku teringin lagi…ingin lagi ada kuliah malam…w/pun dulu aku cukup hangin jika ada kuliah mlm…(…teringin lagi merendek mlm² ….perasan jadi minah rempit…kuar makan mlm kat “padang”, Sri Serdang. Windu lg rasanya utk sesama berjaga mlm demi utk siapkn assignment….ada juga terbabas sehingga langsung tdk lelapkan mata…itupun kalau last minute baru teringat ada assignment ler....lucunya rasa bila teringat kembali detik ketika sama² menangis jika assignment di reject oleh lecture…w/pun cuma assignment itu member punya aku pun sama² tolong alirkan air mata utk member…sedih hati melihat kawan bersedih…sama² mengalirkan air mata bila terpaksa balik jalan kaki…mlm² hari… dari dewan kuliah ke kolej kediaman..KK-10 (kolej nih kira jauh gak ngan dewan kuliah tau…kol 10 mlm lak tuh…tatut…)pastu kengkonon sesame nk cover line ler coz ingtkn mlm member xnmpk ler…hahahha….klakarnya

Teringin lagi utk mandi di bilik mandi yang “luas” itu…pepagi klu terlewat sket sure kena tunggu giliran….membasuh baju ramai sesame…kengkadang tu…klu minggu tu banyak kali kuar “dating” anta baju kat dobi….kuang3x…bz ler kengkononnya.

Teringin sekali utk menghitung hari…mengira cuti semester…rasanya rindu lagi untuk keluar shopping or kengkadang window shopping ke Bandar KL…..windu lagi untuk struggle time nk exam….ahaksss.




Author’s note : rindu sgt pada semua itu….kengkawan….friends forever….slagi diorg anggap aku begitu pada yg tidak itu…terserah laaa…
Camna?

9 Comments Uols:

kumbang said...

oooooo....entry ini membuatkn aku juga turut merasa perasaan yg sama..oooohh...aku RINDU...

viona...aku turut merasa sepertimu...kui3x

cinoda said...

weeeiii..sama aaahh...entry ni bg kesan yg mendalam kt diri aku...aku pun missing benda yg sama gak...

aaarr...sentimental laaah plak aku hr nih...ahakss

but series...mmg aku pun turut terjebak lerrr

masviona said...

yer aku mmg tgh "RINDU"...:)

tp dlm kerinduaan pd kenangan lama itu aku tetiba lagi aku teringatkan sesuatu....kata² dibwh

"Setiap hari yang dihadapi bersama,
bermakna kurangnya satu hari yang ditentukan untuk kita bersama."

sesungguhnya hidup ini sementara cuma...sekadar persinggah...so dlm hidup yg singkat ini mengapa perlu kita wujudkan persengketaan antara sesama kita...mengapa perlu dipersiakan....erti hidup ini??????

dazzling_948 said...

rindu jugak...
tp kene lah timer hakikat setiap detik masa berlalu x mungkin boleh kite tahan...yg berlalu terus jd kenangan dan ingatan..yg sedang dihadapi perlu diharungi..yg bakal menjelang menjanjikan 1001 harapan...

masviona said...

mmg sedar pun Ja, reliti tetap realiti,bkn fantasi..hehehe...hari mendatang ttp ditempuhi ngan gumbiranya...inikan cuma RINDU...bknnya bermakna hari² yg ditempuhi sekarang tdk happy n bermakna...cuma mengimbas kenangan lalu yg indah saja...ahaksss

dazzling_948 said...

tula mas...
semakin dewasa kita,
semakin mengerti hidup ni x seindah mimpi..
x semudah novel2 karya penulis prolifik..
penuh dengan ketawa & airmata..
dan setiap saat adalah persimpangan..
antara kesilapan dan kebenaran..
sentiasa kita dihimpit pilihan..
jalan yang mana harus dipilih...
setiap detik adalah perjudian..
memperjudikan impian dan harapan mengharungi setiap ketentuan yang datang...
namun, pengalaman yang hadir mematangkan dan memberi keyakinan, satu kekalahan x bermakna pengakhiran..
pasti ada yang lebih indah menanti di hadapan ganjaran kesabaran...




(ya Allah..apehal jiwang bebeno aku nie..hehehhe...)

masviona said...

oooh....sungguh puitis n bermakna skali kata² mu Ja...
jiwang skali...in mood happy ke mood swing nih???

perper pun mmg sokong laaa....bab akhir tuh...

"pasti ada yang lebih indah menanti di hadapan ganjaran kesabaran..."

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. » » »

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Fuji f601 digital camera chair process management governance change business model Pain relief infra red 1966 chrysler 300 parts Optometrists eyes glasses eyewear sunglasses prescription Cisco router models Foam cushions chair Orange ambien Heated seat cushions for chairs http://www.fda-and-proactiv.info/Provigil_sample.html Ps-700e barcode scanner driver provigil muscle http://www.toon-sex-games.info/Provigil-dose-chronic-fatigue.html

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!