Header

Friday, May 30, 2008

Besday Party Kejutan



Smlm dipenuhi dengan acara makan2 je dlm diari aku. Memang patutlah kan dah namanya pun hari istimewa seseorang. Aku telahpun memeranjatkan prebetsabu dengan suprise party untuknya..huhu. Aku berpakat dengan My Mama n My Abah , My Mum n My Dad, my sis n dia punye ehem2. My Mum n My Dad kebetulan bru smpai pg tuh coz nk gi bercuti ke Pulau Pangkor. Act. suprise besday party nih telah xbrape nak menjadi sgt coz disaat2 akhir My Dad secara tak sengaja telah menbucorkannya dengan memberitahu prebetsabu yang my sis telah kluar umah untuk membeli hadiah untuknya apabila prebetsabu bertanya akan kemanakah gerangan adikku telah pergi. huhuh sungguh lah xleh dicover lagi. Tapi xperlah dia mmg terkejut bila nengok hadiah dr aku sbb awal2 gi aku dah bitau kt dia thn nih xde hadiah la sbb bla..blaaa...aku ngomel...sbb2 yg tertentu ler yg xleh diberitahu. Saje je aku wat ayat camtuh utk cover line...muhaaaa

Aku telah membawa mereka sume untuk menyelebratekan mlm tersebut di cawangan baru Village View di BB Bangi yang sungguh meletups even pd mulanya aku berhajat untuk membawa mereka di restoran Tasik Idaman tetapi oleh kerana aku mencuba mendapatkan no contactya untuk membuat reservation melalui telekom directory tetapi officer itu telah berkata "tiada dalam rekod kami". sungguh ler hampeh skali.

Walaupun suprise aku pd mlm itu tdk menjadi tetapi aku berbangga kerana suprise aku pd siang harinya menjadi dengan menghadiahkan prebetsabu sebijik kek drp Secret Recepy. Bangun2 pagi slm apabila prebetsabu bitau yg dia nk wat farewell party untuk seorag staff yg nk resign maka aku cepat2 membuat plan aku sendrik untuk membuatkan kejutan utk dia. Aku cepat2 mintak tolong diorg belikan kek n meminta staff pizza hut tuh membuat suprise. Apalagi muka prebetsabu merah padam bila mendengar nyanyian happy birthday yg sungguh lah lantang drp staff pizza hut tuh.huhuh akhirnya plan aku berjalan dengan lancar sekali.

Kesimpulannya aku happy bila tgk prebetsabu happy.

Author notes: Slamat Menyambut Ulang Tahun Kelahiran yg ke...buat mu sayangku...huhuh.moga murah rezki, dipanjangkan umur serta diberikan kesihatan yang baik n diberkati hidup di dunia n akhirat hendaknya. amin...
Camna?

5 Comments Uols:

prebetsabu said...

ehhehehe.. mmg lain dari yg lain tahun nih... sian gak kat perut.. lom sempat hadam lg, dah masuk lak yg baru............

thank you all yg terlibat dalam 2 acara kezutan smlm...

ermm... tp kan, tak aci la.. saje je tambah 1 btg lilin lagi kat kek tu.. nampak mcm dah terlebey tua plak.... ahahaha.. padahal baru je ada uban 2 lai..

sue-ana said...

sukar untuk membayangkan rupa abg prebetsabu yg merah padam itu.ahahaha.besnye dpt suprise camtu. btw,happy belated birthday buat encik prebetsabu ye. (",)

Ada Ayrissa said...

wah...syoknya prebetsapu org t'syg wat suprise party tuh...

ermm....tp mmg best la kalo disuprisekan...ekekkekek...

a^T04 said...

happy belated birthday to prebetsapu ek...hehe

prebetsabu said...

tq tq.. susah susahh ajaaaa..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!