Header

Monday, June 23, 2008

Kecik² Dah Pandai Tgk Tv

Jgn xtau ye budak² zaman sekarang nih, kecik² lagi dah paham apa yg org cakap dan pandai lak wat action kalu apa yg dia nak xdapat. Aku cukup kagum ngan kebesaran yang Maha Esa dalam bab nih (bukan bab nih je dlm sume bab ler actually). macam mana baby² yg masih kecil yg lom pndai bercakap n berjalan leh paham bahasa tubuh dan tutur bicara org yg dah dewasa. Jgn xtau, Avin Damia dah pndai majuk skrang. Kalu kata kita xbagi mainan or brg yg dia nak, dia dah pndai wat action majuk dgn meniarap atas lantai smbil tutup muka n sembam muka kat lantai pastu merenggek² nangis² manja. sama gak kalu kita marah dia n xbagi dia buat apa yg dia dh wat salah..dia akan mencebek mulut secebek² nya n xlama pastu nangis sampai ler kita amik dia n usap² smbil pujuk2 sket baru senyap balik tau.huhuhuh sungguh ler touching saat tuh. pada ibu² sumer sure dpt rasakan feel yg aku dok stori mori nih.

Pastu lagi satu yg aku nk stori sbrnya aldh, budak² nih skrang dh pndai tengok tv tau..kecik² lagi dah mcm paham je jln criter yg ditgk tuh. cam Avin Damia kalu tgk criter² Cartoon yg kaler-kali tuh lagi ler dia suke..menjerit² u'oll. sampai kdg2 tuh tepuk² tgn ler sorang². nk tergelak pun ada tgk gelagat dia tau. Skarang nih aku n prebetsabu kalu nk tgk tv nk kena alih² tempat duduk dah xleh dok static cam dulu lagi coz dia dok betul² depan tv n betul² kat tgh screen tv tuh.huhuhu.mcm action lak tuh smbil mulut xreti² nk diam, ade jer yg dia dok bebelkan.huhuh.pastu xblh tv tu lak ada radio..pndai² dia jer kejap bukak radio,pastu gelak2 coz dh berjaya on kan radio ..bila aku or prebetsabu ckp switch off pandai jer dia tutup balik radio tuh. pastu on balik jap pastu off balik. bila di on then kebetulan volume radio tuh kuat cepat² lari gi peluk aku...tau takut..xsmpai 2 saat gi bukak balik...huhu. sungguh ler terhibur tgk gelagat dia...xleh bayang sehari tanpa dia disisi...:)

Kat bawah ni piccies dia yg aku sempat snap..so layannnnn kan ajerla




Camna?

4 Comments Uols:

a^T04 said...

amboi..tekun sunggoh avin damia ngadap tv...

Ada Ayrissa said...

so suwet la kak masss....x sabo nk tggu iris besar...skang nih br pndai nerap n pegang2 mainan..tp dah pndai mengagah n ckp sorang2 layan mainan dia tuh...hehehhehe..sonok kan?

masviona said...

attiey:
tu le mmg tekun pun...huhuh.tu main snap je pic tuh coz dia xleh dok diam..heppy sgt tgk tv tuh.

ada ayrissa:
mmg ler sgt suwet n sgt eruntum jiwa raga kita as a parent.huhuh...sungguh manis saat tuh...sampaikn kita akn terasa terlalu cepat masa tuh berlalu...so kalu leh jgn lepaskan peluang keemasan dlm hidup utk tgk perkembangan anak kita..

sue-ana said...

avin damia,
auntie sue pun suke tgk tom tom bak juga.bolehla kita geng!!haha. ;-)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!