Header

Thursday, July 31, 2008

Makan @ DD dan 2 contest

Mlm kemarin kan aku bermalam kat perak, kisahnya aku mengikut prebetsabu wat keje dia kat sana petang selasa tuh...petang nak arah ke malam ler dlm kol 6.40 pm camtu kan. xde cadang nk bermalam pun tapi dek kerana penat melayan client prebetsabu smpai ke lewat malam so kami decided le nk bermalam je kat sini kan jadinye rabu smlm aku bercuti ler. Kebetulan lak brg² avin damia sume lengkap redah jelah kan.

So semalam aku baru smpai ke rumahku syorgaku dlm kol 9 pm gitu ler. Actually aku sbnrnya nak bercerita lah kan, tau² je la aku kan sekarang nih aku kan mcm dilanda demam blog je kan even aku nih dah hmpr 3 thn dah terjebak dlm dunia berblogging nih secara rasminya. yg xrasminya xyah cerita lah kan lagi lah lama dari tuh kan. tp aku pun kehairanan nape entah lately nih aku mcm semangat giler nk publish entry...hehe....ahkak pun heran ngan diri sendrik den nun. maybe sbb rasa seronok nk bercerita sbb nk simpan kisah² nih utk avin damia kot..heheh.

ok2 smbng balik, aku nih dek kerana semangat sgt nk berblog. masa o.t.w balik ke KL nih masa benti kat RnR Tapah kan, biasalah slalu klu gi utara mmg benti sini yerla utk bukan saja tuk menunaikan kewajipan or merehatkan diri tp juga melepaskan hajat tuh sudahla tentu utk menjamu perut pun yer kengkadang tuh.

masa nk masuk ke Dunkin' Donuts tuh aku tetiba terperasan satu banner kan kata area nih ada wireless free kan so aku pun apa lagi berdessup ler bitau prebetsabu soh dia lepas nih leh tak tulun amikkan akuye lappy coz aku nk type entry baru ler kan.

Tapi hampeh sekali, bila dah bukak lappy try nak masuk internet. hampeh...xdapat pun. wireless dah dapat connect dah tapi xleh nk access lak. hilang mood ak nak update blog tau klu asyik xdpt connection camgini jer kejenye. ingat yg free je jadi camni yg kena byr mcm kat umah aku tuh pun kengkadang leh gak dia wat hal...grrrrrrhhhr..geramnye

menu kami kali nih...ermm.nyummy. mmg sedap tak tipu tau set nih. first time amik set nih. ada sebab munasabatnya tuh kenapa kami amik 2 set iced cool tuh. cuba korang teka sbb apa???

sbb nih ler nk join contest nih yer pasal la "scratch n win". prebetsabu beria nak beli 2 set kat ats tuh sbb nih la sbb nk grand prizes dia tuh ....LG nyer LCD TV
skali yg dpt nih jerrkkk yg dapat...3 DD donuts...heheh.xperla janji dapat gak kan
Tgh² seydappp menjamu selera ngan hidangan tuh kan uolls leh lak tepon prebetsabu bunyi. sekali korang nak tau tak sapa yg call. waaaaa.....terkunjat jap aku tau...radio ERA call prebetsabu utk contest "aku mahu hidup percuma" di era tuh la. so smlm sesapa yg sempat dgr radio ERA tuh klu korang prasan dlm kol lebih kurang 6.15 ptg tuh suare garau² merdu prebetsabu telah ke udara di radio semalam...huhuh.

lepas dah jwb soklan cepumas tuh dapat ler RM200...so skrang nih kami kena berdoa siang n mlm ler supaya prebetsabu leh la menang dpt RM60 ribu tuh. setahun hidup free uolls sapa tak nak. per kata korang sume tulun doakan utk prebetsabu...leh tak????kalu dapat nnti dtg ler umah aku nanti aku blanja minum air nescaffee air tangan aku nak tak??????nak takk????sapa nak silalah angguk...hehe

aku sempat lah gak amik video prebetsabu mas tgh jwb kol dari Aimee dj ERA tuh kan tp errmmm takut lak nk publish kat sini kot prebetsabu marah lak...hahahaha coz nmpk sgt muka dia yg excited tuh....ahaksss.


p/s: contest DD nih xdpt LG LCD TV pun xperla janji contest ERA nih dapat RM 60K. leh la beli sendiri.lgipun kat umah dh ada LCD tv. Ya allah Ya Tuhanku perkenankanlah doa kami.Aminnn...insyaallah...fuh kanan fuh kiri..mintak² doa aku nih dimakbulkan olehNYA...:)
Camna?

2 Comments Uols:

prebetsabu said...

huhuhu..

bdn letih drive.. layan kerenah anak lg... sekali ERA kol, terus segar butir mata.. perut yg dah kenyang mkn DD pon tetiba je rasa lapa plak dek kerana ERA... huuhuhat

alhamdulillah.. dpt durian runtuh rm200 (tp rasa cam lambje lg era nak baya.. biasakla)..

so lps ni aku berpeluang utk dapatkan rm60k sbg belanja selama setahun... best best... jom doa ramai2 moga rezki kitoang ada.. Amiinn....

korang tau aku nak watpe ngn duit tu? aku nak bawak mama, abah, mek ayoh, viona n diri aku g bersihkan diri kat mekah.. nak pi umarah!! sure gembira perasaan mak ayah n mertua.. ye la dorang tu umur dah lanjut belom lg berkesempatan nak jejak kaki ke tanah suci.. so dgn ada duit sekelompok leh g.. insyaallah....

baki duit tu aku nak settle sume utang.. huahuahua... leh idop senang lenang lg pastu.... huhuhu.. menyimpan lebih sikit utk masa depan!

ceewahh.. byk betul angan2 aku.. dapat ntah tak tentu lagi leh menang.. tp at least aku dah ada niat murni la nak wat pe ngn duit tu nnti.. insyaallah moga rezki dilimpah ruahkan.. amiin...

alhamdulillah... walaupon just menang 3 donut kat DD, tp akhirnya dapat gak rm200 (dan bakal rm60k) dari era.. tu namanya rezki..

masviona said...

insyaallah...mudah² an ada ler rezki utk dpt rm60k tuh.
Aminnnnn..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!