Header

Tuesday, August 05, 2008

Menu Berbuka

Tadi menu berbuka kami, agak variety sket coz prebetsabu pun temankan aku berpuase jugak kan so menunya kena lah agak berat sket. sume² nih kami borang di pasar malam serdang.

Dah lama giler xdtg pasar malam nih...dlm byk² psr mlm lah psr mlm nih je yg kena ngan jiwa aku psr mlm kat tmpt lain aku xleh blah ler xtau nape. psr mlm serdang nih byk giler kenangan dlm hidup aku tau..rasanya bkn aku sorang, bebudak UPM serdang yg lain sure ada kenangan gak kat psr mlm nih kan...ateh ada tak???sempat dating tak kt sini...heheh.

alamak tersasar ke dating lak nk stori psl menu jer sbrnya...oklah smbg balik, menu utama kami tadi adalah nasi ayam goreng berempah...mmg femes ler kat psr mlm nih. sure berduyun² org que. mmg slh satu tarikan psr mlm serdang ler nasi ayam nih...yg penting memang sedap sgt nasi ayam dia. dah lama aku xbeli baru sedar rege dia dah naik jadi RM4 satu bungkus. tapi worth it ler ngan keenakkan rasanya yg sungguh nikmat itu.

apa erkk nama kuih nih????tetiba aku lupa ingatan lak...errrmmm....aaarrr lupa lah tp prebetsabu yg nak. ku x makan pun sbb dah kenyang

taufu fa jagung kegemaran kami...mmg sentiasa beli dkt akak nih...sedap

haaa yg nih spesial...pemberiaan officemate. "Lin, tenkiu..trima kasih daun keladi ek". sesapa nk berkenalan leh la coz dia still available...sapa dpt untung tau!!!!..pandai masak....ahaksss.

murtabak ayam..permintaan prebetsabu

beraneka kuih muih...kuih kegemaran ku mesti ada...apa entah namanya kuih kacang hijau. konfem beli kalau terjumpe. kuih yg bulat² nih first time beli, tp lom sempat rasa camne rasa dia. nama dia kuih gadus...alamak lupa lagi..aku mmg tau mkn je kuih tp xtau nama...huhuh

niler dia overall menu kami. Baru sedar byk gilerrr kan...... padahal kami berdua jer yg makan, avin damia tukang sebuk jer sprti sedia selalu.

Last² yg licin dibedal hanyalah nasi ayam itu..yg lain tersadai dlm fridge. errrr.....nafsu makan nih mmg tinggi...xboleh jadi nih kena kontrol nih...membazir itu kan amalam syaitan....sesama lah kita mengikiskan nya. Insyaallah.
Camna?

5 Comments Uols:

perantau.timur.tengah said...

ohh i miss that taufu fah n murtabak... siot jer.. kecur air liur aku tau... korang kene pos ke sini la.. hehe

xentari said...

byk nya mas..semua nmpk sdp! tp bila dah brbuka, yg sdp smua x larat nk mkn sbb dh kenyang :)

prebetsabu said...

huhuhuhu.... rasa smlm mcm pose ramadan lak....

takpe la.. at least leh train perut ni so tak terkonjugat masa pose ramadan nnti.. eee tak sabarnye nak tunggu ramadan..

murtabak sdp.. tp prut dah kenyang huhuuh

a^T04 said...

hehe..meriah..cam pose ramadhan...

masviona said...

Perantau.timur.tengah:
alahaiii siannye kat ko...soriler wat ko kecur air liur...nak pos kang isau basi lak kang...ahaksss

xentari:
tuler dah hidang baru nmpk cam byk gilerr...masa beli tuh sume nyer rase sedap...mmg tamak tol la kami nih...harus kena kikis nih..bukannya habis pun..membazir je

a^t04:
tuler attiey...masa kt psr nk membeli makanan bila tgk org merokok..spontan jer dlm hati ckp "eh xpose ker"...hahahhaha
mentang² kiter yg pose dok terbayang bulan ramadhan lak...muhahaaa

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!