Header

Friday, August 01, 2008

Teh Candu

U'olls pernah dgr tak pasal air teh nih???Aku rasa org² belah Perak mcm tepeng ke ipoh ke sure pernah dgr kot. tipah pernah dgr tak? mya lak???

Kalu u'olls nk tau kat RnR PLUS Gunung Semanggol Arah Selatan..yg menghala ke KL...ala senang criter yg dekat ngan Bukit Merah Lake Town Resort tuh ada satu kedai yg terror sgt wat TEH CANDU nih. kedai dia nih mmg dah slalu msk paper n TV psl kehebatan teh nih ler kan. dlm utusan pernah skali dlm kosmo pun dah pernah kuar gak. teh candu dia memang syedap lah...mmg betul² mcm candu ler. kalu tak caya korang leh la try cuba test tengok camne kan.

haaa..ingt eh kedai dia no. 5. namanya RIA CAFE.

ada gak setengah tempat panggil nih TEH GOYANG

tengok ajerrr buih² dia...huhu..sungguh nyummy kan

klu u'olls teringin nk minum n tetiba menyinggah kat kedai nih korang just inform jer yg korang nih tau psl teh nih dari aku masviona or just bitau yg korang nih reader blog aku.(eh diorang tuh tau ke sapa masviona ek????hilang ingatan jap....jgn² diorg xtau ler...xpun ko ckp jer nama pendek aku mas or nas yg promote kt internet). ada reader ke blog aku nih?????huhuhu.

mana ler tau kan kot² ler leh dapat free ke apa kan. tp tuh pun time bos diorg ada ler klu time pekerja jer yg ada...nasib korang mmg kureng baik ler kan.

aku promote nih sesaje jer suke suki coz time aku menyingah sini hari tuh ada lawatan dr press kat kedai nih nk wat liputan psl teh candu ni lah tu yg buat aku pun teringat n berkobar² nk publish kat blog psl teh nih kan tp aku nih idak ler pulok dapat komisyen or percent pun. saje just nk share experience.

Haaaa..ni ler dia tokey n juga merangkap tukang bancuh air kat kedai tuh.....mesti korang heran kan nape gmbr Avin Damia pun ada kat sini gak ek???? Coz ituler dia Pak Long Avin Damia....heheheh.

Niler dia abg sulungku...dia kawen ngan org perak. Dah lama dah dia menetap sini smapi ckp pun dah slang perak dah.


Camna?

3 Comments Uols:

prebetsabu said...

huhu.. teh candu @ Ria Cafe R&R Gunung semangggol arah selatan...

1st time aku rasa teh ni seumur idop aku.. memula aku teruja ngn presentation fizikal teh ni... teh tarik, buih byk, susu mendap kat bawah, dan ditaburi ngn milo.. perghhh.. subngguh menyelerekan..

hirupan yg pertama.. perrgghhh.... kau kau kau.. kalah nescafe yg aku sukai beb.. terangkat... tp aku mmg jenis minum kat kedai tak pernah habis 1 gelas.. ehehhehe...

tarikan lain kat Ria Cafe, jus ambra n jus pegaga.. tak try lg tp deskripsi tokey dia, mmg leh leleh laa....

x nafikan, ria cafe ni milik abang kepada viona... tp serius.. ni bukan nak promo sbb adik beradik.. tp bende yg baik bole dikongsi.. kan? just sbg tambahan selera kat org2 yg lom pernah rasa....

harga? eheheh gelas kecik = rm1.20 and gelas besar cam dalam gamba tu just 1.50 je.. murah kan? klu kedai mamak je nescafe ais bodo2 dah 1.60!!

and kedai ni dah banyak kali masuk tv utk sesi kedai harga patut.. tp tu la.. thanks jugak kat plus sbb strict dalam kualiti n harga penyewa kedai sepanjang hiway plus!

jom ramai2 klu otw balik kl dari arah utara, mai singgah ria cafe!

a^T04 said...

kak..letak la gambo nyer..hehe

masviona said...

ermmm????gmbr apa ek attiey???
klu gmbr teh tuh kan dh ada tuh siap bg dr 2 side lai...hehe pandangan atas n sisi.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!