Header

Tuesday, October 07, 2008

Diary Raya......Raya Pertama

Tahun nih mmg turn beraya di PJ so raya pertama of course kat umah my abah n my mama lah kan. xtvt pagi tuh mcm biasalah tak jauh beza sgt ngan kat kg aku.

Yang pempuan biasaler membizi kan diri di dapur siapkan hidangan di pg raya geng laki lak membizikan diri utk kuar ke masjid utk sembahyang raya.

Lepas makan² segala barulah xtvt bermaaf²an pun bermula. Sebak gak didada..nasib ler aku nih keras hati sket dapatler tahan air mata....tahan ler kang cair lak make up ahkak kan senah...lalaalla...

sesi memohon ampun dan maaf

Jom layan sebahgian drpd keluarga besar Tan Sri Encik Nasir dan Pn Sri Banon

dimulai of course ler ngan keluarga kecik weols (dah kata blog weols kan..k.diah sila jgn jeles ok)....prebetsabu famili

prebetsabu famili with my mama n my abah ler

Abg nazri kak long family

kak ija n abg choki (muka abg choki nih sejibik tau mcm afdlin shauki...namapun dah hmpr sama) sefamili

kak diah (ala tuberose yg chomel tu ler..ahakss) sefamili...kitorg gelar keluarga papaya coz color baju diorg mcm betik kan

adik bongsu prebetsabu...tinggal dia sorang je lagi yg single mingle dlm keluarga En. Nasir

Seharian kami dirumah sajork menunggu tetamu dtg bertandang..hari kedua barulah weols gerak ke kg my abah di Ulu Yam....actually PJ nih kg my mama. My abah asal kat ulu yam tp dah lama gak ler bermaustautin di PJ tuh sbb tuh ler dpt bertemu jodoh ngan my mama tp kat kg my abah sekrang pun yg ada hanyalah sedara² abah jer..atuk n nenek prebetsabu dah lama dah xde.

Ok dah settle diary raya part 1 nih tunggu lak part 2 n seterusnya dikelantan pula ok...:)..layannnnnnnnn


Camna?

1 Comments Uols:

tuberose78 said...

apa ni.. tak aci laa.. gambo famili kitorank yg kiut-miut tu gelap ler.. xnampak baju raya kitorank yg cun melecun tuh!! hehehe..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!