Header

Thursday, October 09, 2008

Gigi gigil gigit...

Sapa sini yang takut jumpe doktor gigi.. angkat tangan!!! alamak.. aku sorang je ke yg angkat.... nampak sgt aku mmg penakut ngn doktor gigi... tp kan, isteri aku si Viona tu merupakan seorang insan yg amat tabah tau..
berani ooo dia g jupe doktor gigi...
kahkahkah...

dah tu.. nak wat camna...
raya aritu punya la sedap makan itu ini, sampai simen gigi berlubang dia tercabut!!!
huhuhuuh...

so klu dibiarkan lebih lama, takut gigi yg dah terdedah tu karang dijangkiti bakteria ke hapa ke... baik g tampal semula..

makanya smlm kitorang p la ke klinik gigi feberet kuarga aku kat PJ Oldtown Sek 3 tuh... dekat je ngn umah mak aku.. walking distance...

kitorang sekeluarga mmg suke g klinik ni sbb layanan mesra Dr dia...
kahkahkah jgn tatau Dr Loh ni loyaarrrr burukkk amat sgt..
hati yg selalunya berdebar2 nak jupe Dr gigi mcm aku ni kekadang leh ilang nerveous sbb dok gelak je melayan kerenah lawak spontan mamat Dr nih...

kitorang sampai dalam area kol 830pm.. dia dah nak tutup dah.. tp takpe la dia layan je la ktiorang last customer...

ngeri n nyilu je aku dgr bunyi mesin dia tu menggerudi gigi viona.. hahaha aku mmg dasar penakut bab gigi nih.. tu pasal gigi aku kuning.. kahkahkah.. tambah plak dulu aku isap okok kuat.. padan muka..

viona lak amat kontra ngn aku bab penjagaan gigi nih..
dia very the particular bab gigi nih... 6 bulan skali sure dia g polish gigi dia...
dah byk kali dia ayat aku soh polish..
tp aku takut ooo...
aku takut gigi aku ni mcm dah reput.. kang dia polish kang patah lak gigi2 aku yg huduh ni...
kahkahkah.. bole?

Last sekali sebelum selesai khidmat tampalan gigi, Dr Loh ni bg la consultation free dia..
dia kata, dia rekemen supaya viona cabut gigi geraham bongsu dia...
sbb biasanya geraham bongsu ni akan mendatangkan masalah..
sbb jauh kedalam, bukan leh guna utk mamah makanan... even masa gosok gigi pon selalunya berus tak sampai ke ujung sana...
so better buang je gigi tu.. sbb "sooner or later.. gigi geraham tu akan datangkan masalah kat u" kata Dr Loh..

weh Dr. Loh... aku dah promote kaukau klinik ko nih.. ko kene bg servis polish gigi free kat wife aku... kahkahkah...

tp seriyess.. mmg best la treatment ngn dr loh ni.. servis bagus.. harga ok..

ni dia alamat n papan tanda Klinik gigi Loh tu.. bebetul sebelah focus point kat Pj Oldtown Sek 3...

posing kat tangga nak naik klinik.. ceewah...

tgk la isteriku si viona ni.. nak masuk bilik treatment pon leh posing lagik.. kahkahkah...

tgh bersiap sedia utk dirawat... saje soh Dr loh jgn kasik tutup pintu....... huhuhuuh

mulut Dr Loh ni mmg takleh dok diam.. tgh dia wat2 keje tu pon, ada je dia selit lawak2 tau.. so takde la korang rasa teringat je kat sakit gigi korang yg tgh di drill tu.. huhuuh.. bagus..

dan seperti biasa, gambar aku as cameraman mesti ada.. kahkahkah..

bila lah aku nak berani dapatkan rawatan gigi nih...??



Camna?

5 Comments Uols:

masviona said...

klinik Dr. Loh nih...mmg best..
mmg dah jadi mcm Dr. Gigi peribadi keluarga En. Nasir...my father in law ler

tapi utk aku
aku ada Dr gigi Personal sendrik tp kat kelantan....mmg dah lama dah aku ngan Dr nih....before kenal ngan prebetsabu lagi pun..masa aku muda remaja dulu

...servis Dr nih pun baik gak..sbnrnya masa kat kelantan balik cuti raya ritu..raya ke-5 tuh aku dah nak gi klinik dr nih tp katup lak klinik dia....so kena ler gi klinik keluarga en nasir nih....

apa yg aku plng suk ngan klinik kat kelantan tuh selain dr servis dia of course ler sebab rege dia jauh lebih murah berbnding ngan kat klang valley nih...ahakss

CatlinaFly said...

mmg penting check gigi 6 bulan sekali, actually sy pun baru nak rajin2 kan check gigi selalu ni..baru je 2 hari lepas buat scaling..serius ngilu..berdarah2 gusi(prebet sabu jgn takut pulak)tapi hasilnye, gigi rasa bersih n ringan jek,yelah karang gigi dah takde dah kene kikis..pastu kene maintain jaga ler..

masviona said...

aah..saya mmg tiap 6 bulan wat scaling tu pun...kdng2 terawal dlm 4 bln sek kali...smpai Dr ckp "dlm thn nih awk dh xperlu buat rwtn lg"

mazzura said...

dekat ngan opis ku kat menara mutiara majestic..zura tiap2 taun g kinik kakak je kat pandan..

masviona said...

mazzura:

opis zura kat menara mutiara tuh ke?kat PJ Oldtown eh???klu gitu dkt sgt ler ngan umah mama..umah mama betul dkt ngan menara mutiara tuh

ooo...kakak zura dentist ek?

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!