Header

Wednesday, October 22, 2008

Kritis & kreatif....?

Kan aritu modem wifi kat umah dah meletop tebaboooooooo....
Disebabkan zaman yg tgh pokai ni, tetiba teringat lak balik kat modem lama dari streamyx yg suatu ketika dulu tu rosak....

terdetik lak dalam hati, mungkin modem tu yg rosaknya just adapter dia je kot....

so bermula la pencarian adapter2 modem yg dah rosak tuh...
kitorang carik 2 adapter.. 1 utk modem streamyx lama, 1 lagi adapter utk modem wifi yg dah meletop tu....

p area hentian kajang.. ada kedai pc situ...
tp sayangnye, dia takde jual adapter modem...

dia suggest kitorang pi carik kat pusat IT baru kat Metro point kajang.........
so bergegas la kitorang ke metro point kajang............

tp bila sampai sana, dorang pon kata takde jual laaaaaaaa...
dorang jual satu set.. takde jual adapter tu je...

hampa....

jd yg tingggal skrg, carik kedai letrik je la..
try carik adapter biasa yg jual kat kedai letrik tu..
yg jenis leh ejas dia punya voltage output...

jumpa.. hip hip hooray!!!

terus test dua dua modem...
modem streamyx - output 5v... berjaya..!!
modem wifi aztech - output 9v.. tak berjaya.. aku agak petir tu dah rosakkan sampai ke board modem ni la....

takpe la.. at least wat masa sekarang ni leh la on9 dari umah je....


ni la dia multi purpose adapter tu.. ramai yg biasa tgk kan? ada byk size kepala.... tp make sure korang set output voltage yg betul ikut keperluan device korang.. !!! Jgn silap tau !!!
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!