Header

Thursday, October 30, 2008

Lagi-lagi Hospital Pakar An-nur...

hmmm...
aku rasa tahun ni saje dah bape puluh kali kitorang kuar masuk hospital annur kat bandar baru bangi ni...

ni gi lagi sini utk outpatient treatment...
avin damia kan demam....

ramai gille org..
kitorang sampai hospital dalam jam 9++pm..
aku baru balik dari melaka..
sampai umah tgk damia still panas badan, so terus viona, aku n damia ke annur...


seperti biasa, damia ngn riang ria walau muka letih n tak larat, beramah mesra ngn doktor...
tak cukup ngn doktor, habis ngn equipment2 doktor tu pon dia beramah mesra..
di tepok2, di angkat2 alat nak test tekanan darah tu..
huhuhu... walid n bonda tak kesah la damia nak jadi doktor pon dah besar nnti..
tp lagi best klu damia jd gabenor bank negara...
ish apa korang gelak ni? tak caya?
insyaallah lagi 25thn, damia akan jd "somebody" dlm field financial ni..
tgk la nnti.. akan kitorang didik dia...

doktor kata suhu damia tinggi.. 39C...
so dia syorkan terus amik ubat yg masuk ikut montot tu..
kami yg menurut perintah.. yess sirr..


damia yg meronta2 takmo kasik itu nurse kacau montot dia.. uhuhuh.. ubat la syg kasik cepat sembuh...

lps dah settle tu, amik ubat bayar segala macam, terus balik umah...

alhamdulillah, ubat montot tu dah menampakkan kesan positif dgn amat cepat..

moga pagi ni damia dah sembuh sepenuhnya...


*aku tak suke Dr yg rawat anak aku kali ni.. mcm sombong n kerek je.. tak mesra n mcm keje tak ikhlas.. mcm nak sgt kitorang cpt2 berambus dari bilik dia.... sabo...








Camna?

9 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

musim kot skrg ni...ramai org demam..yelah cuaca kejap panas bebeno..kjp hujan...hope cepat sembuh....

masviona said...

baru jer nak baik dah demam balik..sian btol la saya tgk avin tuh...dah le hari nih saya pun demam gak...apaknye lak o/station lagi...aduh2...dugaan..dugaan

anw..tq mimi

tuberose78 said...

laa.. demam lagi si damia.. ciannyer.. dia baru nak selera makan aritu masa jumper kat umah akak..

masviona said...

tuler baru jer baik demam..dah kena balik...adusla...sian sungguh ler kat dia

KM said...

salam...demam gak ekk? dugaan buat ibu bapa bila anak kita sakit. Sabar yo...KM pun cam awk berdua gak....anak sakit tak seperti org dewasa yg pandai berkata2...

Ada Ayrissa said...

huhu..musiam demam kan kak mas?
iris br jer baik...huhu...cuaca x menentu kot...

CuTeMiUt78 said...

cian nya damia.. rasa tak sanggup klu anak demam ni tau.. suhu damia tu panas betull.. alhamdulilah ler klu ubat montot tu berkesan kat dia..

masviona said...

cutemiut:
tu ler pasal..mmg xsanggup rasanya..sian sgt tgk dia..ni nak nak lak walid dia takde xtau ler nak handle dia camne..saya lak dah ler xsehat gak nih..lalala

masviona said...

km:
tuler pasal KM..kita pndai mengadu..klu bdk kecik nih camne nk ckp sakit kat mana sume..tu yg lagi risau tuh

ada ayrissa:
mmg musim sungguh nih adda..avin pun baru je baik demam..ni kena lak..adusla...sian sungguh la hai

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!