Header

Tuesday, October 28, 2008

Our Spesel Guest

Dah hampir sebulan muslimin muslimat menyambut syawal nih, alhamdulillah umah weols pun setiap minggu ada tetamu yg bertandang. Weols berdua mmg suka ada tetamu bertandang kerumah nih, bak kata org tua² tuh bertambah rezeki laa gitu lebih kurangnya.

Sabtu lepas dlm kol plus minus 10.30am gitu tetamu kehormat weols nih pun sampai. Terror gak diorg nih carik umah kitaorg.........almaklumlah teratak weols tu kan agak pendalaman sedikit. Weols just bagi direction simple² jer.....tau² diorang dah sms ckp dah ada depan rumah (ingt nak sms ckp sesat ke apa..heheh)...kelam kabut lah weols kan..nasib baik ler mee guring ku dah ready dah.

Special guest weols last saturday tuh ialah adda sefamily. Diorg nih suami isteri ok tau!!!...best. sgt. Senang nak masuk ngan diorg nih, hsbnd adda yg first time weols jumpe face to face tu pun ok gak....friendly n mesra alam gitu.

Adda nih member satu opis masa aku kat MAMPU, Jab Perdana Menteri dulu. Tapi dulu tak berapa nak rapat coz lelain seksyen gitu kan tapi start rapat sket ialah masa kami sesama main futsal dulu.

Buat new readers kat masvionanas.blogspot nih, aku dulu seorng peminat futsal ok. Siap ada team sendrik lagi. Adalah dlm 2 kali seminggu weols turun trening. Kadang² makin kerap coz weols suka gak wat friendly match dulu. Tiap kali aku turun main futsal, prebetsabu akan jadi peneman dan juga selaku penjaga court yg paling setia ok!!! Dia just dok tunggu luar court..tolong tengok aku dok lari sana lari sini terajang bola futsal tuh. Kalu agak² dah buring sgt dia wat keje kat lappy dia...korang pun jgn tak tau jugak prebetsabu sgt workholic ok....memana gi pun dulu asyik usung lappy wat keje opis...programming..programming...VB...ASP...pendek kata wat keje sekolah dia lah. ehhh cop!!! stop pasal futsal ni ye..kalu uols nak tau...rerajin ler selak² n3 lama aku kat Blog Archive tuh yer.

But now dah bape lama dah aku tak sepak bola futsal tuh...semenjak belom ada avin damia lagi..sekarang umur dia pun dah nak masuk setahun 3 bln dah. Ok berbalik pasal criter tetamu weols tuh, oleh sebab tak sempat masa weols pun xsempat jamu diorg meriah² sket.

Tapi harapnye sudi lagi lah diorg bertandang lagi ke teratak weols yg tak seberapa itu. InsyaAllah lain kali kita wat spesel sket. OK tak adda????

Picca pun tak sempat nak snap byk pun. Ini yorla yg snap prebetsabu snap pun...layan jerla janji ada kan.

hope diorg suka n tak serik nak dtg umah weols lagi.

tgklah 2 kanak² ribena ini. sama tak???

Dah tgk live camgini, baru weols prasan tau yg muka ayrissa ngan muka avin damia nih ada iras lah plak. Umur dah lah nak hampir sebaya..badan pun dah nak sama size, nanti leh lajadi kawan baik ye..insyaAllah.

Camna?

9 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

oh..peminat futsal ke.. baru tau. Ok ler tu kan.. satu aktiviti yg bagus.

prebetsabu said...

masviona merupakan seorang keeper yg cekap n cekal... :P

masviona said...

cutemiut78:
suatu masa dulu...lama gak ler main..ada 2-3thn gak...but now...dah lama giler xsepak bola lagi

tuberose78 said...

waa.. tak sangka pulak mas main futsal ekk.. dulu akak xmain, tengok org main ader ler.. hehehe

masviona said...

tuberose:
main jgn tak main...eh bila ingat² balik..rindu nak main smula lah plak...hehe

Ada Ayrissa said...

erm..sonok sgt dpt jmpa kak mas, avin damia & prebetsabu.....insyaAllah, pnjg umo ader kesempatan kita jmpa lg ek lain hari dan waktu..tq very much sbb menerima kunjungan kami anak beranak..

Anonymous said...

Watch Twilight Eclipse Films Free http://posterous.com/people/5AkZcyCpmpO1
[url=http://posterous.com/people/5AkZcyCpmpO1]Click here to watch Twilight Eclipse Films Free[/url]
Where to watch Twilight Eclipse Films For Free Online

Anonymous said...

Aku benar-benar dapat mengatakan bahwa saya belum pernah membaca informasi yang berguna begitu banyak tentang Blogger: There's Only 1 Masviona...EverGREEN !! - Post a Comment. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada webmaster dari www.masviona.com.

Anonymous said...

Bagus posting tentang Blogger: There's Only 1 Masviona...EverGREEN !! - Post a Comment. Saya sangat terkesan dengan waktu dan usaha anda telah dimasukkan ke dalam menulis kisah ini . Aku akan memberikan Anda sebuah link di blog media sosial saya. Semua yang terbaik!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!