Header

Tuesday, October 07, 2008

Sang Hijau Punya Penangan

Ni kisah di pagi raya, aku memang xde di masa kejadian..hanya prebetsabu saksi kejadian...yg jadi watak utama.

Prebetsabu kan sekarang dah berjangkit demam blog sama ngan aku (if uols prasan blog aku...pd asalnya skrang dah jd milik kami berdua....dh byk n3 dia drp aku lately)...apa tidaknya memula request nak jadi penulis..ok ler aku add pastu dah xcukup ngan tuh siap upgrade diri sendrik jadi admin lak...kira klu company tuh sesama nak pegang share ler tuh..ahakss

ok² berbalik semula pd criter asal td..dia kan dah demam blog kan..perper hal je mesti nak snap gambr..pastu remind aku nnti leh la wat n3 kat blog...huhuhu. sampaikan dlm kete otw ke masjid masa nak sembahyang raya pun sempat lagi posing tau...nah aku tempek piccies sket..layan ok




Piccies dlm masjid pun sempat gi dia snap tuh...

Raya tahun nih first time masjid baru kat PJ Oldtown yg baru siap direnovate tuh (jd 3 tingkat dah kan B??) menerima kunjungan umat islam untuk menunaikan solat raya. Start beroperasi bulan puase hari tuh kalu aku xsilap.


suasana dlm masjid

Ok yg stori mori aku yg kat atas² nuh baru kepala cerita je tau...ni baru nak masuk pada motif sebenar aku wat n3 nih.

Balik² dari masjid kan beria je prebetsabu tunjuk piccies kt bwh nih kat aku. Beria ler aku menengoknye ingatkan gambar apa kan...chessss.....ceswages btol la ingtkan ada ler gmbr yg best kan..sekali




gmbr triton merah nih yg ditunjuknye kat aku..kununnye ranggi sgt lah

Katanya cantik tuan empunya tuh make up 4X4 dia tuh.

If uols nak tau prebetsabu nih sekarang bukan sahaja deman blog..dia gak tgh mood dok menggilerrr nak me make up kan sang hijau dia tuh....huhuhu....tekanan gueh tau!!!. so apa lagi aku pun wat² tak layan jer la..kang kalu aku pun sokong dah lama dah pokai weols nih. klu idak dah lama dah dapur kami tak berasap gamaknye

Adake patut dia boleh sampai terpk nak kuarkan duit saving weols kat asb semata² nk kasi cun ranggi n macho sang hijau dia tuh.....oooohhhh NOOOOOOOOOO!!!!!!

TIDAK sama sekali...belum habis dia wat ayat aku dah cantas sesiap...

Nak tergelak pun ada masa dia nak suarakan kan hasrat dia tuh kat aku kan...dia wat suara paling lembut dan manja gitu...rasanya lama dah aku tak dgr suara romantis dia tuh..masa hangat hangit bercintan cintun dulu lah kalu ada pun...
sowi ok aku nak setuju memang silap orang ler....
siap ckp lagi dah lama nak ckp tapi takut aku tak setuju...
haahhaha...mmg tepat ler sangkaan dia tuh.

Aku ckp balik kat dia, kalu nak gak silalah kerja kuat cari side income lain ke apa ke...kalu nak harapkan duit saving tuh mmg nan ado ok!!!!

Aku lagi rela duit tuh wat down payment byr apartment yg dah lama aku dok aim kat seksyen 7, B B bangi tuh....dah siap renovate sket² leh kasi org sewa kan... pastu ada gak duit masuk kan...kan..kan...BETOL TAK SAYANG?????bior aku lak yg pujuk dia...hahaaha


Camna?

3 Comments Uols:

Ada Ayrissa said...

wah..meriahnyer raya kak mas...tomeynya avin damia berbj kurung..

masviona said...

raya weols just sederhana tp meriah (ayat streotype artis nih) jer adda..

irish pun cute gak pkai baju kurung kan

prebetsabu said...

hamboi hamboi hamboi...
baeekk punyeee v kene kan b ek...

demam blog sampai upgrade diri sendirik admin la..

demam nak mod kete la...

takpe la.. takleh mod triton tu skrg pon takpe... gigih nak kumpul duit nih....

nak beli moto besar, viona cantas...

nak mod kete, viona cantas...

nak beli kapal terbang remote pon dia cantas...

huhuhu.. habis la aku takleh nak berhobi...

takkan nak jdkan kumpul setem kot sbg hobi..

kahkahkah...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!