Header

Wednesday, October 15, 2008

Avin Diarrhea Lagi

Smlm lepas amik avin damia kat nursery terus aku bwk dia ke klinik...sian tgk dia letih n lesu jer...cikgu kat nursery pun nmpk aku jer terus inform avin demam n cirit birit....mmg tepat jangkaan aku pun...aku mmg dah rasa dia mcm nk demam jer

Memula plan nak gi jer kt Hospital Pakar An-Nur coz senang rekod² avin sume kat sana tp mandangkan aku sorang je susah lak if avin but hal kan...mana nk focus drive lagi nk tengok dia lagi...so aku decided je gi klinik yg dekat sket ngan umah.

ni dlm kete...sian dia...layu jer

aku gi klinik ni...dekat sket ngan umah

dlm poliklinik tuh...picca senget aku malas nk edit...see..mmg melepet jer dia

ubatan yg Dr kasi...ada satu tuh ubat sapu utk montot dia yg membengkak th...sian dia


surat refer ke surgeon yg Dr kasi...

Dr ckp bahaya tau bengkak tuh maybe kena potong coz yg membengkak tuh salur darah...nnti risau kot dia bernanah ke apa...memula Dr detect mcm buasir tp pastu dia ckp bukan lak....eerrmmm kena rujuk pakar

close up

MC utk aku

Nasib ler Dr tuh memahami tanpa aku mintak dia offer MC utk aku...mmg memahami betul lah Dr nih...TQ Dr. Yela dlm keadaan mcm nih mmg aku nk kena bg tumpuan sepenuhnya kat Avin damia xleh main hantar kat nursery jer

Hari nih demam dia mcm dah kebah but crt brt dia lom ok lagi xleh masuk makanan sket sure 4-5 minit lepas tuh terus kluar balik....siannya dia. Air garam utk memberi tenaga yg Dr kasi dia tak nak lak minum...susah betul la.

Poor Avin...dah ler montot ada bengkak mcm bisul gitu pastu crt brt lak...seksa giler masa aku nk cuci...dia ketatkan montot dia...camne aku nk cuci.....yela sbb sakitkan..kalu tersentuh sket sure menjerit....

errmmm camne aku nk explain kat uols ek psl bengkak kat montot dia tuh...susah ler...tak kan nk snap montot dia kot....ishhhh...ramai yg tanya tp aku xreti nk explain la


Camna?

6 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

Hope avin akan sembuh cepat..sian bdk2 kalo sakit...dia tak leh nak bgtaukan....yg dia blh buat nangis2..meragam2...tak nak makan semuakan...

prebetsabu said...

v, b akan shortkan trip ke timur ni.. insyaallah klu takde aral, jumaat leh bertolak ke kl from ganu...

td dah inform mama n kak ija.. mlm ni klu takde apape leh bawak damia g sepital...

moga takde apape yg serius...

masviona said...

tq sume yg doakan avin damia...really appreciate it

b..td mama dah kol dah...mlm nnti v gi spital la...insyallah..moga avin xde pepe yg seriyes

lily lotus said...

siannya damia..moga cpt elok

eedany said...

eedany doakan semoga avin cepat sembuh. amin...

cian tengok budak2 kecil sakit tau. kalau boleh biar kita jer yg tanggung sakit tu...

masviona said...

lily lotus:
tuler sian sgt kat dia...rasa nk ngangis je tgk dia

eedany:
yuppy tol tuh eedany...rasa nak jer bior kita yg tanggung kan...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!