Header

Monday, November 10, 2008

Jom..Menunggang Kuda

N3 aku kali nih adlh retetan drp n3 dari prebetsabu pasal hobi baru aku itu katanya, tp yg sebenarnya hobi minat aku ini uols, idaklah baru sgt coz dah berzaman dah aku dok berangan² cumanya asyik tak kesampaian je kan....tp kali nih insyaallah jika tiada aral melintang sabtu nih hobi baru aku tuh akan menjadi kenyataan.

Actually uols aku ada 2 hobi minat lama yg dah berzaman aku pendam tapi masih belom menjadi kenyataan....fisrt hobi nih lah yg aku akan xplain jap lg nig...yg lagi satu tuh adlh aku teringin sgt nak pukul bola bulat color putih yg kecik comel tuh...heheh...dah banyak kali try nak join tp errmm...macam² hal ler....apa dia ek?????

ni kat opis masa nk register...avin damia masa nih punya ler aktif tuhan jer yg tau..habis sume tempat nak di redahnye...sabor jerla

Oklah meh aku pecahkan resia aku sendrik ek...sbrnya aku tingin nak main golf la uols....oklah silalah gelakkan aku tapi tuler hobi aku dari zaman² skolah lagi pastu mati jap bila masuk u coz dok ralit ngan study kan (iye ker...leh caya ke nih???????percayalah uols)...pastu dtg balik...pastu mati balik...pastu skrang nih dtg pulak lagi....huhuhu...habis tuh aku nak wat camne dia dtg sndrik lah prasaan tuh. Tapi hobi yg nih tak tau ler bila tahun lak nak kesampaian yg pentingnya uols aku tak saba nak tunggu hari sabtu nih utk aku enjoy hobi aku yg satu tuh...pedia????

Hobi aku ialah...nak menunggang kuda. Seriyes dari kecik lagi aku teringin tau nanti kalu aku dah besar aku nak belajar tunggang kuda nih...pastu kalu aku frust bercinta aku nak bawak kuda tuh lari laju²....laju sgt uols smpai kuda tuh naik angin pastu smpai satu saat aku dah tak leh nak handle kuda tuh kan...sekali aku nak terjatuh lah dari kuda tuh kan...pastu kan uols ada ler putera raja yg sungguh kacak lagi tampan selamatkan aku....n then weols pun jatuh chenta...hidup bahagia smpai ke akhir hayat.haaaa...tu ler dia impian khayalan aku sedari kecik lagi uols....kelakar kan..mesti uols gelakkan aku smpai senak urat kentut kan...apa aku nak kira...ada aku kisah???yg penting aku nak kasi tau uols itu lah salah satu sebab yg menyebabkan aku nak sgt tunggang kuda nih.



Jadinya sabtu hari tuh, lepas dah beberapa bulan dah aku dok wat research...google sana..browse sini pasal hobi aku nih... pasal kelab² equestrian di malaysia nih...maka aku pun decided nak pergi mendaftarkan diri dan sekaligus menjadi pelajar di Kelab Ekuin UPM...dan memandangkan aku adlh salah seorang alumni kat sana makan aku telah mendapat pakej harga yg sgt berbaloi lah...itu ler salah satu sebab aku pilih tempat nih pun sebab ada harga pakej utk alumni n juga lokasinya dekat ngan area rumah.
weols siap tnya... budak² plng min. umur bpe leh join kelas nih??? (berangan nk join kan avin damia), sekali staff tuh ckp sekolah menengah baru leh joinkan...alahai..lambat lah lagi..insyaalllah time tuh nanti weols dah beli kuda sndrik dah...verangan itu kan free uols...layankan sajela

Prebetsabu juga telah aku berikan sogokkan dgn pujukan n juga anasir² yg kukuh n konkrit untuk dia sesama menjoinkan diri bersama² aku. Satu alasan yg aku rasa meresap amat kuat dlm diri prebetsabu adalah......b tau tak tunggang kuda nih adlh slh satu sunnah rasulullah tau!!!!....n lagi satu...b tau tak tunggang kuda nih leh jadikan senaman utk kita jaga kesihatan tau!! b kan tak suka sukan (sempat lagi kenakan hubby sndrik)...ahakss...rasaya 2 faktor tuh la yg plng kuat buat dia nak join aku kot.


Pastu adalah faktor tambahan...aku saje ler takut² kan dia sket jerrrr....b klu b tak join v kan...mana tau nanti kot² instructor tuh jatuh chenta ngan v camne????....ahaksss....yg nih gurauan semata ler...bukannya aku tak tau prebetsabu tuh, klu pun dia tak join aku daftar kelas tunggang kuda nih jgn harap dia nak biorkan aku gi kelas nih sorang² tau...sure dia akan tunggu aku dari start kelas smpai habis kelas....jgn uols tak caya dia rela tau dok jer menunggu aku kat luar courts masa aku main futsal dulu 1-2 jam sekali main....inikan pula kelas tunggang kuda nih just 45 minit utk satu sessi...apa dia heran...jadinye drp dia dok menunggu gitu jer baik ler aku tarik dia join masuk kelas sama² ngan aku ada gak faedahnye ye idak????lagipun hobi nih kalu buat sesama ngan org yg terchenta lagi syok apa...lalalaa. stop dulu ye!!!

Camna?

9 Comments Uols:

fealize_eleanoer said...

hi V...

i nk jawab soklan u kat page i rituh...

my fren tu makan herbalife lorrr...i pon tgh mkn herbalife skang...ngehngehngeh3x...

i tgk gmbr akak tu dulu mase berat die 80kg++...perghhh...giler gemuksss...montoksss...n sewaktu dgnnyer...tp la ni...slim melimmm...jelesnye...

xpe fea..caiyok2...u can do it...***heheh..ayat penyedap hati...***

tuberose78 said...

bestnyer mas..! akak pon cam tingin nak tunggang kuda la plak. tapi mcm jadual harian ku tak mengizinkan la... kena adjust nih.

mummy Darin said...

i pernahlah naik kuda.. pusing 2 round kat Eagle ranch PD, memula takut + gayat, lelama cam besh plak..

CuTeMiUt78 said...

oh..bestnya.. tahniah ler tercapai gak impian tu kan viona..

CuTeMiUt78 said...

sudah semestinya prebetsabu join skali kan..klu tak karang lain plak citernya..heh..heh..

masviona said...

fealize_eleanoer:
iyeke...waaa...kagumnya saya..ni yg buat sya pun nak try gak nih

tuberose:
mas pun mcm dah tak saba dah ni nak tunggu sabtu nih...jom beramai2 kita

mummy darin:
dedulu saya pun pernah try...masa kat cherating..mmg best tuh yg buat saya lagi suka nih

cutemiut:
alhamdulillah...tak saba nk tunggu sabtu nih...prebetsabu sure nye mesti join gak...ahakss

lily lotus said...

wahh..hobi org2 kaya ni :P

masviona said...

mcm pernah ku dgr ayat ini..prebetsabu ler yg selalu ckp gini...lalala...dah tuh minat kearah itu apa nak buat...tp tak der la klu tak leh wat hobi tuh smpai meroyan jadinye...:)

^_^sh3ra^_^ said...

singgah sini bca n3 kuda ^_^

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!