Header

Tuesday, November 18, 2008

Lagi 2 hari............


Tak lama lagi, genaplah usia perkahwinan Masviona ngn Prebetsabu menjangkau 4 Tahun..............

ada yg kata.. 4 tahun tu lama...
dan ada yg kata... alaa.. baru 4 tahun...

tp setakat ni, 4 tahun ni begitu byk mengajar aku n viona ttg erti kehidupan...
ye.. erti kehidupan yg sebenar...
jatuh bangun...
susah senang...

aku ingat lagi... kitorang start bercouple masa dah final sem kat U dulu...
lps grad, kitorang hidup amat susah...
keje susah nak dpt...
viona plak berkelana jauh dari kg halaman...
nasib baik aku asal PJ je...
so dari situ kitorang belajar hidup susah...

keje tetap tak dpt lagi..
sewa umah viona kene bayar..
makan minum...
pakaian...
toileteries...
duit minyak motor (ye.. aku dulu adalah mat motor je.. mana ada org nak sponsor beli kete.. uhhuuh)...

mmg susah time tu..
pernah satu ketika, duit dalam wallet ada beberapa ringgit je..
mak aii.. rasa mcm nak nangis je..

tp alhamdulillah..
sume tu dpt diharungi bersama...
aku n viona mula dapat keje...
tp takde la keje gaji besar2 pon..
time tu fresh grad dpt dalam 1200 pon dah cukup hebat.. (skrg, fresh grad demand min rm2k!)

antara gamba dedulu... gamba kami masa memula kawen... kahkahkah.. kurusss je memasing kan...?

tahun 2003, kitorang berhempas pulas kumpol duit sbb nak kawen...
kitorang wat parttime keje malam..
sampai 2am dok keje lagi..
kekadang tu keje sampai 3-4am...
jd data entry...
sume sbb nak kumpul duit nak kawen...

viona seorang yg amat aktif.. pernah melibatkan diri dalam sukan futsal.. siap ada join team lagi dulu.. Futsalistic.. n join tournament lagik tp skrg viona dah xaktif ngn futsal.. maybe sbb byk komitmen lain dah skrg ni kan..

kami selamat ditunangkan pada 18 Oct 2003...

huhuuh.. jan 2004 kitorang berjaya beli kereta pertama hasil titik peluh kami berdua...
iswara kaler merah..
ni la dia kete kami yg pertama.. kaler merah.. waahhh ferrari.. kahkahkah.. bukanlah.. tu yg kat bawah tu...

haa.. ni baru betul.. kete hasil titik peluh kami yg pertama.. kiranya harta kami yg pertama la.. skrg masih berjasa kat kg masviona..... tp ada resemblance kan ngn ferrari tu.. kahkahkah..

waahhh.. best sungguh rasanya time tuh..
ye la.. hasil titik peluh sendiri kan..
pastu kami mula membina tangga kerjaya memasing.. alhamdulillah..
mungkin rezeki nak kawen kan...

lps setahun tunang (lama gak kitorang tunang kan.. ye la nak kumpol duit belanja kawen oohh)..
tanggal 20/11/2004, pada usia kami 24tahun, kami selamat diijabkabulkan...
makanya viona secara rasmi menjadi hal milik prebetsabu.. yeay!!! aku lah insan paling bahagia...
(wehh viona ni dulu ramai peminat tau.. siap ada nak ugut2 aku lagi sbb kononnya aku ni kacau daun dia.. kahkahkah.. mcm2)

ni plak umah pertama yg kitorang berjaya beli.. thanks kepada viona yg menjadi sumber inspirasi n sbg penasihat dalam pengurusan kewangan kami.. alhamdulillah, lepas tak sampai setahun kawen, kami terus beli umah, then umah ni siap tahun 2006, terus move in smpai skrg... mujur segala urusan jual beli ni berjalan lancar... (utk pengetahuan, lps je kami kawen, kami teus carik umah sewa... mmg tekad dalam hati kami berdua takmo susah2kan mak bapak... idup berdikari la..... huuhuh..)

mmg kehidupan rumahtangga ni byk dugaan.. in fact, time bertunang lagi kami dah terasa bahangnya..
tp tu la.. itulah sebenarnya kehidupan kan.. ada turun naik, bahagia, sedih, suka dan duka...

avin nurdamia pada umur 16 hari... org kata muka mcm boy kan?

umur 12 hari.. masa kenduri cukur jambul kat pj...

damia masa umur seminggu... alahai kecik cinonet je.. marah walid cium2 ek... rimas ek...

6/8/2007 plak, rumahtangga kami diserikan lagi ngn kehadiran Avin Nurdamia Alhamra... seorang bayi perempuan seberat 2.9kg.. alhamdulillah.. bayi yg sehat..
kehidupan keluarga kami kini lebih beerti dgn kehadiran Damia....

so 20/11/2008 yg bakal menjelma 2 hari lagi ni, merupakan hari ulangtahun perkahwinan kami yg ke 4...

Selamat ulangtahun perkahwinan, V..

moga jodoh kita diperpanjangkan... sehingga ujung nafas... kan v?

dan terima kasih juga buat V kerana sanggup bersusah senang ngn B... dan b minta maaf n ampun di atas segala kesilapan n kelemahan atas diri b... v merupakan seorang isteri yg cukup sempurna!


*dan lagi 2 hari, kami akan berangkat utk honeymoon lagik!!!

Camna?

16 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

Happy 4th Anniversary!!!MOga kekal bahagia selamanya..leh dah ni tmbh askar kat umah..hehehe

tuntejay2k said...

selamat ulang taun perkahwinan yg ke 4.. semoga jodoh berpanjangan.. bace n3 kalinih cam touching lak.. terase lak di at nih.. huhuhuhu.. teremosi lak..

Tini said...

Happy Annivesary to Masviona N Prebetsabu.....

Slim jugak ko dolu2 ya prebetsabu.. la ni lehiaq pun tadak... wargh...wargh... jangan mare..... laki aku pun sama....dulu azroy ...sekarang boroi...

Kebencian_Maharaja said...

Selamat Ulangtahun Bro & Mas....melepasi satu tahap hidup bukan senang...Namun tiap kesabaran ada ganjarannya....semoga kekal hingga ke sana...Amin....

prebetsabu said...

ms lilies: tq.. mmg dalam perancangan tp belum ada rezki.......

tuntejay2k: n3 ni bole dikatakan merupakan 10% je intipati daripada apa yg ktia alami sendiri.. dan aku percaya setiap pasangan ada kisah masing2.. dan ada yg eksklusif utk pasangan tersebut tahu shj... moga apa yg terzahir dalam n3 ni menjadi teladan n sedikit sebanyak bole memberi gambaran bahawa kehidupan rumahtangga bukan sekadar berkongsi hidup, tapi lebih dari tu.. berkongsi segala2nya.. susah sng gelak tangis...

tini: kahkah.. mmg slim.. perut siap ada six pack lagik dulu... skrg pon slim gak.. kahkahkah...

*hahaha.. aku mmg jenis leher tak pjg la...........

prebetsabu said...

KM: thanks bro... doa yg sama wat ko n family...

aku tertarik ngn statement ko ni:-
"melepasi satu tahap hidup bukan senang"

aku sokong 100%.. tp kekadang kita cenderung lupa diri (especially aku la) bila kita dah berjaya melepasi certain obstacle dalam hidup.. moga kita sentiasa berdiri di bumi yg nyata ..

lily lotus said...

hepi anniversary!
kejap jer masa berlalu..honeymoon ke mana..gold coast kahh..huhu

CuTeMiUt78 said...

happy 4th anniversary to masviona n prebetsabu... semoga hubungan kalian bahagia hinggak keakhir hayat.. memang benar bagai dikata.. kehidupan rumah tangga byk dugaannya.. sama2 ler mengharungi susah payahnya bersama demi keluarga tercinta...

Jazimin said...

ePy AnnIverSaRy...

Part Damia,nama anak kita sama kan..:P

Yatie said...

takut terlupa, nak wish awal2 Happy 4th Anniversary .. walaupun aku kawin awal 2 bulan awal drpd korang tapi jalan hidup kita mmg berbeza .. tak semua dipermudahkan kan .. ada yg mudah di sini, ada juga yg disukarkan di sebelah sana .. yg penting bersabarlah dlm apa juga dugaan yg diberikan .. apa2 pun moga jodoh kalian berkekalan di dunia & akhirat :)

chUNk said...

hepy 4th anniversary..
semoga kekal bahagia dunia akhirat...
:-)

CatlinaFly said...

moga sentiasa dimurahkan rezeki..aminn..

CatlinaFly said...

opps..ade lagi..happy anniversary!

tuberose78 said...

congrats! epi 4th annivesary!

mummy Darin said...

wow.. honeymoon lagik.. kemana yek

mummy Darin said...

eh lupa nak cakap.. selamat ulang tahun perkahwinan .. esok je kan... semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!