Header

Saturday, December 06, 2008

Dari Dapur Masviona

Dah lama giler rasanya aku tak masuk bersilat kat dapur umah aku tuh (ayat masuk tak relevan disini coz hari² mesti masuk dapur punya) dah tu asyik makan luar jer......buring gak kan. Bukan xnak masak sbrnya but kdng2 tuh faktor masa.....kepenatan n juga faktor alang kepalang jer nak masak...membataskan semuanya. Dah klu weols berdu jer yg nak makan kan, .......ahakss. (sure ada yg nak ckp ini sume alasan jer kan)...whatever la...anw.. hanya weols yg tau camne jadual harian weols kan...kdg padat tak menentu kdg tuh rileks serileks² nye...abis camno????

but...apa² pun aku rasa aku dh nk kena start merajinkn diri balik nih bersilat n berkungfu kat dapur coz skrang ni kan dah ada avin damia yg mmg tgh lalu makan tuh....tadi suap nasi kat dia tak cukup...dah habis siap mintak² lagi tuh...huhuh.

Tadi tgh hari ada masa terluang coz aku xkuar memana pun (prebetsabu suggest hari nih gi class horse riding...but aku tak nak coz niat nak kemas umah), so aku masak ler sendirik hidangan tengah hari weols, prebetsabu dah request dr malam semalam lagi nak makan nasik aku masak..hehe

Prebetsabu siap snap picca on making lagi tau.....aku nyorok awal² ler, pepaham jerlah kan kat dlm umah.

dah ready nak masuk dlm steamer dah nih.....kerapu steam ala masviona

ikan jeruk (aku xleh gi ler ngan ikan ni)...pemberiaan orang.

Digoreng garing bersama² dgn bawang besar, bwng merah n putih serta hirisan cili padi...kemudian disalutkan telur diatasnya..aromanya membuatkan perut kita terasa lapar serta merta. (but..masviona xleh makan ikan nih...selain drp rasanya yg masin sgt ia juga akan membuatkan lelangit masviona akan gatal n berenyut²)

Hari ini weols makan ber3 but bukan bersama² avin damia tp bersama² ngan mak lang Avin damia. Avin damia tetiba lak tertido masa weols nak bersantap nih



inilah menu simple kami...:)...alhamdulillah syukur ngan rezeki dr Nya.

Kerapu steam ala masviona, ikan jeruk bersalut telur, ikan siakap goreng hancur (baru menerai minyak carotino...sekali hancur daa) n telur asin yg tak best (tak masin pun).

ini hakim air tgn saya (dia mmg selalu jadi hakim masakan saya) yg hover...ahakkssss..jgn marah haaa!!!

Sbb apa sy kata hover, coz dia belom makan lagi pun dah kata maveles gitu (kembang hidung saya tau!!!). Selalu pun mmg mcm tuh..belom pun rasa dah kata best dah...ahakkss....Pandai dia amik hati isteri kan...hehe.



Camna?

1 Comments Uols:

tuberose78 said...

eiii.. mcm sedap je la ikan steam tu..
dah lama xmasak steam... nk try nanti..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!