Header

Tuesday, December 16, 2008

Joget @ Pavilion

Budak cinonet yg suka joget nih kan, pantang dgr muzik jer mesti nak tunjuk aksi goyang gerudi dia tuh. Time makan pun dia tak heran dah...huhuuuuhu. Yang ooii dah besar nnti kalu leh bonda tak nak tau damia jadik penyanyi ke penari ker....kalu leh la...kalu xleh tuh trime jer la.

Ni aksi dia masa weols makan kat Pancake House International tuh.

memula mesti lah...kita minum dulu...amik tenaga dulu kan....kasi recharge energy balik

haaa ni dah nak start dah nih...bukannya leh dok lelama dlm baby chair tuh

Masa nih mmg dah start dah nih...memula berdiri dulu la..pastu sendrik mau ingat la

Masa nih tetiba jer bangun berjoget lepas dah dgr lagu apa entah...but aksi yg sempat weols rakam nih pun bukan aksi kemuncak dah pun...dia dah nak benti dah time nih pun.....layan jerla.



video

Camna?

5 Comments Uols:

@tune® said...

ya Allah..ko biar anak ko berdiri kt kerusi tuh?sib baik x tergolek kebelakang..bahaya ler...

prebetsabu said...

tune: bukan kiorang biar damia berdiri.. mmg byk kali dah larang.. mmg bhaya..

tp kekadang tu time dia tgh hepi, kita biarkan sekejap dia bediri utk ekspresskan perasaan dia. but dgn sepenuh perhatian samada dari viona or dari aku sendiri..

risiko tetap ada, tp cuba diminimakan sekecil mungkin...

1- rapatkan kerusi n meja.. so klu damia tersadung kedepan, dia tak terus jatuh ke lantai..

2- letak kerusi serapat ngn bonda/walid.. memudahkan tindakan refleks from parents if damia loose balance.

3- sentiasa tumpukan perhatian 100% pd pergerakan damia.. kita akan notice bila dia mcm nak loose balance.

4- pastikan tgn parents tak pegang apape. incanse damia loose balance, tindakan refleks lebih cepat tanpa perlu melepaskan pegangan tgn..

5- pastikan bhagian kerusi yg damia berdiri tak licin.. takde air tumpah or makanan.. nnti slip..


k.. tu antara tips2 yg kitorang amalkan utk mengurangkan risiko damia terjatuh..

tapi mmg akui, masih terdapat ruang utk kemalangan berlaku.. dan kami mintak dijauhkn...

if bole, mmg kita takmo kasi damia panjat n berdiri atas kerusi.. but sometimes kami akan biarkan dia explore dunia ni dari perspektif dia sendiri but under full supervision by us..

thnks n appreciate ur concern!

sama2 kita berdoa moga kejdian tidak diingini dapat dielakkan ke atas diri kita, keluarga n masyarakat.. amin..

@tune® said...

pergh..tips yg melampau panjang nye...tp mmg, jgn larang budak..kang tumbesaran die terbantut...

tuberose78 said...

pergghhh!!
tips panjang xhingat punye!!
anyway, mmg betul pon tips2 tu..

tuberose78 said...

anyway, sekali lagi dengan rasa jelesnyer.. akak pon belom penah lagi gi makan kat penkek haus tuuuu!! huhuhu...

ok x menu dia?

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!