Header

Thursday, December 11, 2008

Kenangan Dedulu....:)



Masviona (seluar jeans) bersama kwn baik semasa di UPM dulu

Bila tgk gambar² dulu nih aku mula ler tersenyum sengsorang teringat kenangan² lama. Masa kat matrik lagi ler, hostel jauh ke luar drp U so hari² akan ada bas dtg amik (sume bdk² matrik)...mcm² peristiwa jadi dlm bas tuh.....smpai ada yg terjatuh cinta kat dlm bas pun ada.

Aku lak xleh lupa 1 peristiwa tuh. Ada satu hari tuh aku kena berdiri dlm bas. Bawak beg sandang besar kaler hitam brand FILA. Pastu bdk² laki biasa ler dok ngusik panggil² soh pandang (mcm² nama panggilan kuar masa tuh...cik adik lah, kak long lah). Dah nama betul tak tau kan.

Masviona kan pemalu kan sure tak pandang punyer...tunduk jer....kalu tak pandang luar pandang jer lantai bas tu...ahakss. Yg budak² laki tuh siap soh member aku tolong cuit aku lagi....yg aku lak wat diam cam patung...malu ooo nak pandang.

Sekali diaorg panggil²....suwit² aku tak pandang gak...nk tau dia paggil apa....."awak² yg bawak beg FILA tuh....awek FILA, awek FILA.....FILA...FILA..." ahaksss. Lama gak ler aku dpt gelaran AWEK FILA tuh.....bila cuti sem. jer aku balik KG, aku beli beg lain (plain jer) xnak lagi pakai beg FILA tuh tau...malu masviona tau, beg FILA tuh punya pasal. Beg FILA tuh simpan terus tak pakai² lagi.


masviona bersama teman sebilik....ateh.

Picca yg nih lagi lama...masa matrik kat Mengabang Telipot, Terengganu lagi nih. Skrang ni dikenali sbg UMT (Universiti Malaysia Terengganu).

ateh a.k.a catlina...baju sedondon lagi (baju catalog...dulu kan gelemer ka baju catalog nih)

Ateh ada lagi ke baju nih...along ada lagi tau smpai sekarang nih...hehhe

prebetsabu, my mama,masviona, my mum n my dad


Ni di majlis Konvokesyen.....thn 2002....Giler kurus prebetsabu time nih. Kat mana my abah masa nih ek????Oh lupa tukang snap gambar nih la kot.

Tapi bila tgk picca² lama tuh ada gak satu lagi perasaan yg hadir, xspecially bila tgk picca masa masih kurus nih aku jadi tension n tekanan sekali tau. Camne ler lepas kawen yer, aku sendrik pun tak sedar tetiba jer aku perasan yg aku dah tembam bila sume member² ramai yg tego kata gemuks....sob..sob.

Camne nak kurus balik ek...aku cam terasa nak try satu produk nih......herbalife ok ke??? Uols bg pendapat sket pd yg mana tau pasal produk nih.
Camna?

13 Comments Uols:

Eita said...

comeiii laaa dlu pun comeii skrg pun comeiii

seronok kan kalo ingat kenagan dlu2

*ayu* said...

bestkan pegi balik memory lane nih..

CatlinaFly said...

wakakaka..tergelak sendirik tgk gmbr lame ku itu hehehe..mase tu pesen ntah hape2..windbreaker pun leh wat g jalan hahahaha.... :) betul la kurus betul kite mase tu...lagipun masa belajar kurang mkn...nak jimat!

CatlinaFly said...

pastu kulit gelap sunburn sebab duk kustem , tepi pantai!

@tune® said...

mahal tuh beg fila...

lily lotus said...

skrg lagi comel ;)

Ada Ayrissa said...

huhu..mmg kurus..
zaman blajo2 dulu bdn x hengatttt..
skang nih amik kooo..
uuwwwaaa....kiter pong nk kurus kak mas...
herbalife tuh mahal x?
tp kita cam berkenan yg totallife tp mahal nak mamm...

masviona said...

eita:
iyerla tuh...:)
mmg sonok ingt kenangan lama kan

ayu:
mmh indah lah

catlina:
ateh ngan windbreaker mmg xleh dipisahkan......ateh mmg ler kurus dr dulu lagi

masviona said...

@tune:
apa yg mahalnya...beg FILA ciplak jer...murah jer

lily lotus:
iyolah tuh...comel apa klu dah pipi pun tembam xhenggat

CatlinaFly said...

owh..sekarang dah gimukk ah..hehe

CuTeMiUt78 said...

emm... sekarang pun masih cute tau.. cuba la produk tu.. klu berkesan..

CuTeMiUt78 said...

kenangan dulu2.. memang menjadi memori yg indah klu diingat2 kan

kawan kema said...

kak mas.herbalife tu bagus tau.
kak mas cube try surf web ni.kak mas tgkla sendiri.tempat ni akak sy yg run.

http://www.wanitamelayu.com/forum/forumdisplay.php?f=1217

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!