Header

Sunday, December 07, 2008

Prebetsabu ngan Cangkul Ajaib........ajaibkah????

Pagi semalam masa aku kuar belakang umah utk sidai pakaian kat ampaian, aku telah perasan yg tong gas spare weols yg masih ada saki baki gas nya itu telah lesap dari tempatnya.

Oh siapakah yg telah mencuriknya. Bilakah tarikh kejadian sebenarnya pun aku tak tau but aku suspect mesti kejadian nih jadi masa weols outstation ke kelantan ritu ni kan.

Lantas aku panggil ler prebetsabu ke belakang utk melihat ditempat kejadian. Lepas dah tgk ² segala (tgk jerla pun nak wat apa lagi benda dah hilang kan) tetiba jer angin rajin dtg merasuk prebetsabu....nak tau dia wat per??????

Ni ha dia buat nih..........mencangkul...ahaksss



prebetsabu in action.....anak town pegang cangkul...ahaksss (bila dia blajar pun aku tak tau).

Last² tercangkul gak rumput² n lalang² kat belakang umah aku tuh.....senang ler sket aku nak kuar gi sidai kain pasni. Akhirnya kan...:). Kalu tidak tak denye dia nak buat. Dulu nasib ler ada si tini (maid)...rajin gak dia kerjakan rumput² tuh.

Nih mesti baru belajar nih...belajar ngan pak mertua kot, balik kg hari tuh ada aku tgk dia dok perati jer my dad dok mencangkul rumput tuh.

pemerhatian itu kan adalah salah satu teknik belajar juga....licin sudah belakang umahku

Klu betol la prebetsabu dpt teknik mencangkul nih hasil drp belajar ngan teknik pemerhatian tuh. Aku ler org first yg nak wat tabik salute kat dia ahaksss....kiranya teknik belajar dgn pemerhatian dia tuh berkesan lah.

Kalu ler my mama tgk nih...sure dia bangga ngan anak laki tunggal dia nih.....bukan saja menjadi anak yg baik, suami yg bertanggungjwb n bapa yg penyayang....malah dah pandai berkebun (cuma bercucuk tanam jer belom lagi) n bertukang dah sekarang nih.

Camna?

4 Comments Uols:

tini said...

hoh.... terkojut den... bilo maso lak den jadi maid kat umah masviona nih....

masviona said...

tini:
ahaksss...maid weols dulu namanya entin sumartini....weols panggil dia tini..hehehe

tuberose78 said...

ehem.. pasni buleh ler tulun cangkulkan tanah lapang kat umah akak tu haa... hehehe..

CuTeMiUt78 said...

wah.. ada bakat..heh..heh..heh..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!