Header

Thursday, December 18, 2008

Tocang Rambut 2

shantekkk tak rambut saya????? Bonda saya yg buat nih

Sekarang nih rambut avin damia dah leh tocang dua dah.....yeaaaaay!!!!!.....suker nye saya....huhuhu bonda dia lak yg xcited.

Avin damia nih kalu dapat bersolek mmg suker ler dia....dak cinonet ni kan mmg suka berhias² tau, pantang klu tgk aku dok kat meja solek jer sure tak berkelip mata dia dok memerhati.

Benda nih jadi every morning selalunya time aku bersiap² nak gi opis if dia bangun awal ler, coz ada gak kdng2 tuh dia bangun lewat.....time aku angkat dia nak masuk dlm kete baruler dia sedarkan diri dia....sampai kat nursery rambut dia berserabai n muka pun bersememah lagi.

Selalu gak ler jadi macam tuh.....but tak kira yer serabut serabai ke sememeh ker dia tetap jadi baby pujaan n tumpuan dah ala² celebrity pun ada gak....asal masuk jer pintu pagar nursery tuh sure kekanak dlm tuh dah terjerit² dah panggil nama dia...."avin...avin...avin"....yg dia senyum jer dok atas dukung bonda dia or kdng² walid dia. Setiap hari mesti dia antara yg paling last sampai nursery tuh so bebudak tuh sume dah terlatih asal avin damia datang jer sume dok jerit² panggil nama dia.

Actually saya aku just nak share perasaan excited tak saba nak tunggu rambut dia panjang sket...mesti cute aku jer rasa. Lagi satu camne nak wat kasi rambut dia tuh lebat sket ek???? Nipis jer aku tgk...kalu leh lebat sket baru cantik kan...nak guna minyak apa ek???

Skrang ni kdng² ada gak aku letak minyak zam² (mama yg kasi minyak nih) kat rambut dia tuh. Uols pakai letak minyak apa ek kat rambut anak uols????????Uols ada tips tak jom share.




Camna?

10 Comments Uols:

syanis said...

alahai..... berbunga² rambut.... cantek

zino said...

hari2 kena tukar fesyen tocang tu ke.. cantik anak mak.. hehe

ummi umairah said...

salam vi.. letak santan sure lepas tu rambut hitam dan lebat sket..

buatla sebulan sekali ke before mandi tu..dah letak jgn syampu ..tp mandi biasa jer..esoknya baru syampu..cubalah..

selain tu buleh kuarkan daki2 kat kepala kalau ada..

atty's said...

alor..tomeynya anak sapa le tuh..

Ms.Lilies said...

mak2 mg camni..ada pempuan ni kita suka buat camni...mcm mimi gakla...dulu rambut zara nipis giler2...mcm bulu kucing pun ye gak halusnya....pastu mimi buh minyak zaitun tiap2 kali pas dia mandi...skrg dah lebat dah rambut dia...kadang2 selang seli dgn minyak baby oil johnson..hehehe...

masviona said...

syanis:
itukan syanis klu jatuh dia sepit balik kat rmbt tuh tp senget benget lah kdg2 tuh lekat sipi2 jer..hehe

zino:
ada anak pempuan gitu ler gayanye...yer tak???anak laki sempoii jer..hehe

atty:
anak lagi...anok den ler

ms.lilies:
camtuh ke mimi...minyak zaitun ek???nak try gak ler...baby oil JnJ tuh selalu gak selang seli kan ngan minyak yg wan dia kasi

nway tenkiu all to u...sbb sudi tinggalkan komen n sharing tips kat sini ye

lily lotus said...

alahai bestnya ada anak perempuan :D

tuberose78 said...

masa safiyyah kecik2 boelh gak ler nak letak minyak zam2 tu.. skang dah xdan dahhhh...

Riqqie's Lil Sugar said...

comellllll.
suke je tengok.
:)

CuTeMiUt78 said...

alahai tomeinya.. viona.. utk lebatkan rambut.. cuba minyak dari eversoft.. botolnya warna ijau klu tak silap.. insyallah cepat rambut budak lebat.. dan panjang

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!