Header

Thursday, January 08, 2009

Card from Honda

mcm tetau jer aku nih green lover....tq

Takde apa sgt yg aku nk share kat sini actually cumanya aku jadi cam nak gak wat n3 pasal nih ialah sbb aku suka betol ngan cara pengurusan mereka bekerja.....betol ke ayat aku tuh eh???

Oklah camni ler dah dekat hampir nak masuk 4 thn dah plus minus aku dok pkai city nih kan mmg every year aku akan dpt greetings card drp diorg tak pernah miss tau!!! ...bukan tuh ye siap ada gift lagi tuh.

Even gift dia tuh idak ler gempak sgt kan but oklah janji ada kan. Iyerlah kdg² tuh gift yg dia bagi tuh pun bukanlah aku pkai sgt pun (kdg² tuh bg jer kat anak buah) coz ada brg kita dah ada kan...but bukan itu yg penting tapi the way dia appreciate kita as their customer kan.....for me itu yg penting kan coz bila diorg ada effort mcm nih kita terasa mcm diri kita dihargai...rite??

Pada pendapat aku yg tak seberapa nih lah kan, bila aku nak membeli sesuatu pada aku layanan ko pd customer mmg penting but apa yg lebih penting dan yg bakal menjadi antara satu faktor yg akan membuatkan org akan dtg pada kita lagi dan lagi adalah after sale punya layanan.....uols nmpk tak maksud aku ni???? rasanya mesti sume paham kan????....sume readers mv.com nih bijak² pandai sumernye kan....ihikss.

So pada sesiapa yg berniaga tuh pepandai ler layan customer uols yer jgn lah bagi layanan manis masa customer dtg nak beli jer pastu bila customer dah jadi beli, let say ler ada problem ngan barang yg ko dah jual tuh....then customer tepon mengadu ...pastu ko buat boh layan jer...siap ler ko itu alamatnye, itu ler kali terakhir customer tuh akan masuk kedai ko...pastu jgn harap ler ye!!!! (if masviona ler)....tak cukup ngan tuh...kalu perlu akan ku khabarkan pada semua member² yg lain..ahaksss....haruslah kan klu dah mcm tuh xnak nak biarkan member kita lak terkena kan.

Ok nih zoom in ucapan dia.....skema jerla...biasalah tuh.



ni lak gift dia.....uncang henpon.

So nape ek???? Proton or Perodua tak pernah wat gini??? Perodua aku tak sure ler but kalu proton tuh mmg xde kan. Kete first aku beli thn 2003 ke 2004 ek B???.....kete proton tau...xpernah dpt pun benda² camni......surat drp bank if terlewat bayar ada arrrr.

So jgn ler marahkan aku jika aku berlagak tak nak pandang lagi kete mesia...bukan tak support beb but drp aku melabur mahal² but kualiti tak seberapa, pastu layanan customer services pun tak pro..so better ler aku melabur mahal sket jer but kualiti tip top gitu.

Camna?

7 Comments Uols:

prebetsabu said...

tuu dia.. bila CEO masviona bersuara..
kekadang pedas gak..

harap takde yg misinterpret makna n3 viona kali ni.. kami bukan proton basher...

mungkin ada ruang lagi utk proton baiki kelemahan n strategi pemasaran n after sales dorang..

mana tau lps ni terbekenan lak ngn upcoming model mpv proton kan.. harap2 dorang leh promise better value in terms of quality n psychology customer and bakal customer.

yet, manufacturer luar, especially jepun sgt2 menghargai customer dorang yg dah beli produk dorang.. and dorang mengharapkan customer tu akan jadik return customer dorang utk kete2 yg akan dtg... so dorang jaga hati customer2 dorang..

pandai kan?

err.. proton.. bila lagi? dah dekat 5 tahun dah beli iswara tu tak pernah walau sekali pon dpt kad ucapan.. ala.. bukan mahal pon nak bg kertas sekeping camtu.. yg penting, psychology effect pada customer tu.. impak dia kuat tau!

Ogy said...

ye betul tu saya sokong apa yg awak kata pasal proton tu.. saya dh 3 tahun pakai keta satria langsung xpenah dpt greting card dr diaorg... hehehehe

atty's said...

usahkan greeting card..masa beli kete pun dpt diah ..pen je sbtg..pen murah lak tuh..kot ye kasi le payung ke..

nURmALa mAZLan said...

kak..
perodua ke..proton ke..mmg x de appriciate kita apa2 okeh...

sbb 1st kete kita perodua.. 5 thn kita pakai..x de pape pon..skang pakai proton pon hampeh ok

MasNurin said...

kehkeh aku tak pakai honda pun tapi tiap kali melawat kilang diaorang mesti kasi barang tapi aku tak bole ambik. Orang2 jepun ni memang menghormati orang. Masa p kilang diorang pun si jepun terangguk2 pala nya.

lily lotus said...

biar keluar lebih asal berbaloikan..PR dgn customer harus tip-top barulah mereka akan loyal ;)

tuberose78 said...

mmg betol..! pr la yg paling penting.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!