Header

Tuesday, January 13, 2009

Digicam Sonyku...uhuksss

Seriyes hari nih aku gundah gulana tak henggat punya....huhuhuhu. Actually kan aku start tak senang duduk nih bermula dari hari sabtu lagi tau....pasai apa????uhukkkkss....sedihnye la weeii nak stori mori kat sini pun.

Uols tau tak....dgcam hijau yg pujaan hati ku tuh...yg baru beli tuh...ye yg sony tuh....sob..sob...aku lupa aku letak celah mana...aiyaarrrk...giler aarrrh skrang nih...dah ler baru beli kan tak smpai 2 bulan pun lagi tau..sedih nye.

Semalam aku dah puas carik kat opis nih...tak jumpe coz seingat aku last aku sentuh dgcam tuh ialah pd hari khamis kat opis pastu aku lupa aku bawak balik or not...but aku rasa cam aku tertinggal kat opis ler pastu hari jumaat tuh aku dtg opis lewat dlm kol 12pm gitu.....so aku pun tanya ler elok2 cleaner kat opis nih kot2 ler dia ada nmpk coz dia kan pepagi dtg lap² meja n kemas² workstation aku nih but yg sedihnye minah indon tuh ckp idak ler plak dia nmpk....uwaaaa.

Seharian aku tak sedap hati nak wat kerja tau!!!pastu balik opis tuh aku dah carik segenap ceruk rantau dah kat dlm umah aku tuh still tak jumpe gak....adoyaiiii...mana aku letak ek???? Giler aku sedih weiii....yg penting koleksi picca² aku kat dlm tuh...syg wooo....adoyaiii...tak tenangnye aku rasa...camne nih???

mana ek dikau wahai dgcam ku???

Dosa apa lah yg aku lakukan nih.....seriyes aku sedih nih tau uols???? Tak sanggupnye aku nak trima hakikat dgcam aku nih hilang...uhuksss...aku berdoa padaMu Ya Allah

Ya Allah ya Tuhanku ketemukan lah aku balik ngan dgcam aku nih...aku mohon padamu ya allah....aminnn


Uols doakan lah sama utk aku erkk????sedih nih tau...sob..sob....uwaaaaaa.TQ



Camna?

18 Comments Uols:

lily lotus said...

aisehhh..main nyorok2 plak..semoga dpt diketemukan scpt mungkin!

Ms.Lilies said...

ada tu...salah letak kot...cuba main aummm cak dgn dia...hehe..hope jumpa la semula kan..lom puas pakai lagi kan

masviona said...

lily lotus:
tenkiu lily...maseh sudi doakan utk saya..insyaallah...amin

masviona said...

Ms.lilies:
moga² salah letak ler...amin..insyaallah dpt jumpe kembali..tq mimi

norainiammran said...

salah letak tu... selawat banyak2..InsyaAllah ketemu semula..

Tokeh Baju Terpakai said...

insyaallah,carik slow2...
ada sebenonya!!!

tumpang iklan yerk...
kepada sesape yg berminat nak barang2 baik,
boleh melawat ke page saya..
http://bajuterpakai.blogspot.com

masviona said...

norainiammran:
saya pun berharap benda yg sama..tq doakan saya...amin

nas-at-work said...

Sabar ye kak.. InsyaAllah, jumpa la tu nanti.. Saya buat semayang hajat malam ni, mudah-mudahan jumpa semula cybershot kak mas tu..

masviona said...

nas-at-work:
tgh bersabar lah ni nas....aminnnn..insyaallah jumpe balik kan....ooowwhhh tenkiu nas

@t00neY r00neY® said...

mak aih..
cari betul²
sayang tol...

aku xamek tau...

Adry said...

Salam... sori lama tak singgah... busy tahap gaban sebelum ni...

laaa macam mana ble hilang ni.... jangan jangan orang curi kot... huhu

ei_da.. said...

alamak sayangnyerrrr.. hijau lak tu.. my fav color tu.. baca selawat banyak2 semasa mencari....

Kris and Nadia said...

Allalalaa... sedihnya..sda org pg tapau tu dgcam ko tu... huhu.. but harap2 misplaced ja la kan.. :)

syanis said...

cr pelan² mas... kadang cr dlm kelam kabut pun x leh jumpa.... huhu./// harap jumpa la balik yers

masviona said...

@tooney rooney:
tgh dok cari2 lagi nih...
:)...klakar baca...ye2 aku tau ko mmg tak amik pun

Adry:
entah ler tak tau ler....dah xde baru nak teringat

eida:
itu ler...masih dlm usaha mencari nih

kris n nadia:
ituler..saya pun harap misplaced jer

syanis:
tq syanis..saya pun really hope so...jumpe ler balik kan

prebetsabu said...

thanks all yg concern psl kehilangan camera hijau viona (kehilangan kali ke 2 dlm tempoh 2 bulan! 1 kat bali 1 kat opis..huhu)

dlm pd viona nampak ceria ngn n3 n3 yg lain n aktiviti seharian yg dia citer kat sini, tp sbenarnya hati dia amat gundah gulana...

Acapkali dia mengadu yg dia xtenteram sbb camera tu.. Aku lak xleh nk wat apape sbb dh carik merata... Opis, umah dua dua kete sume dh selongkar..

Maybe kita kene redha la dh bende tu nk ilang...

Maybe ada hikmah lain dsebaliknye..

Maybe viona akan sambar 1 dslr utk dia lak? Hahaha aritu ms puteri kayangan dia mcm dh syok je shoot pkai dslr tu.. Wakakka...

Apapehal pun, moga viona terus tabah n jdkan sbg pengajaran..

xguna nak runsing2 lg... Kan v?

CuTeMiUt78 said...

oh..oh.. kesian viona.. mungkin ada ler terselit kat mana2 tu.. insyallah tawakal byk2..mungkin jumpa kan...

sue-ana said...

lerr,hilang lg kamera kak mas? misti salah letak tuh. moga dpt jumpa blk. kak mas sabo ek, mungkin ada hikmahnya tuh. (aik,apsal aku jd skema tiba2 nih?huhu)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!