Header

Thursday, January 29, 2009

PROJEK: Hijaukan Laman Anda...

UPDATE: BERIKUT IALAH LIST BLOG YG TELAH MENYAHUT SERUAN KEMPEN HIJAUKAN LAMAN ANDA:

1- VIRUSPADU
2 - CuTeMiUt78
3- Chunk
4- Malaysian Estima Owner's Group
5- Visualise The Unseen
6- CalculatorButa
7- C3NDAWANINTIM
8- Tijah Lawa
9- Nazareef



jom kita mulakan!!!!

korang ni asyik2 distribute tag n award je kan..

apa kata kali ni kita distribute kempen plak...
kempen "PROJEK - Hijaukan Laman Anda" !!!

baru la syiookk kita kempen bende2 yang berpekdah....
mmg kerajaan n ngo dah byk kempen pasal hijau kan bumi kan..?

apa kata kali ni kita buat versi bloggers??

nak??

ok camni....
konsep sama mcm tag jugak..

cumanya, korang kene amik gamba sbg bukti yg korang dah participate dalam PROJEK HIJAU ni..
mudah je..
korang snap la gamba kat area laman/umah korang yg korang dah ijaukan....
pakai kamera henpon pon ok !!
yang mana duduk kat apartment/kondo... korang leh je wat 1 sudut ijau kat dalam umah kan... simple!

lps dah snap tu, korang publish kat blog/fp korang..
pastu korang pass kat 6 org lagi...

haa.. kan mudah tu nak hijaukan bumi tuhan.. semuanya bermula dari rumah anda!!!

jom kita mula....

ni antara gambar2 yg dah di snap utk kempen PROJEK - Hijaukan Laman Anda :-






so, kepada nama2 dibawah, anda telah dijemput untuk menghijaukan bumi dengan menghijaukan laman anda:


Poster rasmi Projek: Hijaukan Laman Anda

PROJEK: Hijaukan Laman Anda
Jom Ramai² kita hijaukan bumi dengan menghijaukan laman rumah kita!
Ambil gambar laman/balkoni/rumah yang anda telah hijaukan... dan sebarkan kehijauan kepada 6 org lagi!

SAYA TELAH MENGHIJAUKAN LAMAN SAYA.. ANDA BAGAIMANA?

1- Cutemiut78
2- Mak Merah
3- KM
4- chunk5- viruspadu
6- Ms. Lilies




*alamak.. ada yg kecik ati ke nama dia takde dlm list? apadahal, bende baik camni takyah tunggu.. nama ko disebut ke, tak disebut ke, tp nak gak teruskan kempen PROJEK: Hijaukan Laman Anda ni pun, amatlah dialukan!
Camna?

21 Comments Uols:

tini said...

aku setakat tengok je la...tak pandai nak hijo-hijo kan laman ni...tangan panas...setakat cat rumah kaler hijo buleh le...

KM said...

KM punya laman sentiasa hijau..tengah2 ada bulatan putih hehehe......

zino said...

kalau hijau ni kat rumah zino memang dah lama kempen ni.. kat laman tu penuh dengan kehijauan.. macam macam ada..

edrina said...

mmg rasa puas hatikan kalau dapat hijaukan laman lebih2 lagiks lak pas tu lepak2 kat situ sambil hirup udara segar.. erk.. akak pun ada citer2 gak nak hijaukan laman..tapi first projek nak tanam rumput carpet dulu..biler tu? hahaha idok tau ler..tgk lah biler ada rezeki nanti ekekekeke

tuberose78 said...

mmg sudah ku ceburkan diri tuk kehijauan ni...

prebetsabu said...

haaa..mana2 yg dh ijaukan laman tu jgn la malu2 utk teruskan sebar kehijauan kpd yg lelain... Amik je poster projek ijau tu n post kat blog masing2 n wajibkn org lain ijaukan gak laman masing2...

Peace....

CuTeMiUt78 said...

Oh gitu ke.. ok.. senang baitu.. akan kita buat yo..

B..alang said...

kalau spray cat warne ijau ok tak ??? budget lari dah ni...

prebetsabu said...

cutemiut: bersama2 kita nntikan kehijauan dari selatan!


banglang: heeeiipp.. mana aci!!! at least 1 pokok idop pon jd la.. engggaaa.. enggaaaa...

cendawanintim said...

cam best jer cendawan tuh!!

JM said...

ni sy dtg nk terjah balik..eheheh

Seb bek sy tak disenaraikan tuk menhijaukan laman..sbb rumah xde laman.. taman permainan ade la..patutkah sy bercucuk tanam di situ...ekeke

Johnny J. said...

prebet.. cantik jugak tu ideanya.. ihikss.. kalau aku memang aku snap kat tmpt lain tu.. hahaha...
tapi sya tabik ngan shoot tu!! lawa gilerrr...! nice angle n color!! Pewittt...!

nURmALa mAZLan said...

kita x reti aih nak hijau2 kan laman ni..2-3 hari je hijau kang.. pastu layu sblm berkembang..wakakaka

CuTeMiUt78 said...

ok.. selesai dah projek ni.. kita dah publishkan kat blog.. harap2 berpuas hati la ya

TiNiE said...

alamak, ijokan laman ke pun..aku telah mengijokan blog aku dgn layout skin baru..ok latu..janji ijo ye dak..aku sokong kempen ni..yeargh..yeargh..!!!

neezareef said...

masV ~ laawat blog kita.aci x nk join ijau kan laman nih

tunfrida said...

sokong! sokong!

zuraiwan said...

sungguh cantik la laman hijau u...dgn kreativiti editting gmbr tu....nmpk segar je.

MatAhaRiKu said...

memang suke dengan cadgn ni..tp kite lom try..tp kite akan sahut cabaran ni..

tuberose78 said...

weihh... akak pon dah sahut cabaran la.. ijaukan bumi anda! dah lama dah sebenarnya.. check it out! http://tuberose78.multiply.com/journal/item/90/MushRoOooM
blog pon dah tukau kaler ijau jugak.. huhuhu..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

salam..
yana baru hijaukkan laman rumah..hobi lama datang balik.. jenguk blog yana tau..

http://yanadzul.blogspot.com/2010/01/hobi-yang-terpendam.html

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!