Header

Wednesday, February 25, 2009

X-staff yg Berdedikasi dan Baik Hati

surep n alhamra....hehehe alhamra nih baru bangun tido


Ini Shariff.........bangla mari
Muslim....namanya klu ikut sebutan bangla jadi Surep

Dia ni keje ngan aku dulu..........bagus dia nih keje
rajin...fast learner...pandai layan customer sume skali la kira PR dia bagus la

Tapi sekarang dia dah balik bangla...
baru jer lagi balik last 2 weeks (eh pesal hr nih n3 aku byk psl cerita last 2 weeks ek???...layan jela).

alhamra (avin damia ler) masih mamai nak gi kat bonda dia

Ni adalah gambar sebelum fly ke bangladesh. Sebelum dia nak balik tuh banyak kali dia kol nak ajak jumpe sblm dia balik. Ada ler dlm 2 minggu sebelum tuh lagi dia set time tapi aku n prebetsabu asyik ada agenda lain jer itu yg terpaksa postpone jer tuh.

Last sekali sehari sebelum dia fly sempat gak weols dating....jumpe² utk kali yg terakhir gitu. Dia miss kat Alhamra (avin damia ler tuh...dia sorang jer panggil gitu) katanya.

Klu bukan sebab dia nak balik pun agak² dah lama dia tak contact mesti dia akan call weols just tanya kabar....ayat yg dia tak pernah miss tiap kali call

"bos ada sihat??
wife ada sihat???
alhamra ada sihat....alhamra ok??"

Terharu lak rasa dia jer selalu call weols tak pernah pun call dia....hiksss. Baru ku tersedar disitu...ngeh..ngeh.

masa nih alhamra dah tak berapa mamai n dah dpt recall balik sapa uncle nih...oowwhh uncle surep

Ada sekali tuh dia call weols selepas sebulan dia bekerja kat tempat baru. Ingatkan cam biasa ler nak tanya kabar kan. Ghopernye dia call sebab nak ajak jumpe dia nak belanja weols makan² sempena gaji pertama yg dia dapat kat tempat baru.

Huhuhu...lagi sekali ok aku terharu. Weols just cakap jerla kat dia tak perla simpan jerla duit gaji dia tuh. Bior weols yg belanja dia makan.....baru ler adil kan. Sian dia dtg nak carik rezeki halal kat sini tak kan ler kita lagi mau pow dia kan.

Overall mmg aku suke ler ngan dia nih tak kisah ler dia nih bangla ke apa janji dia baik hati so weols kawan ngan dia cam biasa jer la. Malah dah anggap dia mcm member² yg lain jer tambahan pulak dia dah tak kerja ngan weols kan.

Sekarang nih dia dah balik bangla entah bila lah nak datang malaysia balik. Dia siap pesan lagi klu nnti bos bagla mari.....jgn lupa call dia. Siap bagi no phone rumah dia kat sana lagi tuh....hiksss....entah bila ler aku nak gi bangla tuh.....hikss.

Klu ikut aku nih sume tempat...ceruk rantau aku nak gi. Mcm ler uols tak tau kan hobi aku kan melancong........i love melancong-lancong so much...tapi prebetsabu tak nak gi bangla katanya negara dia kotor sangat pastu cam selalu kucar kacir jer huru hara je manjang......errmmm samik na wa atu' na lah kan.....aku ikut n patuh jer la kan......suami lah katakan.....hikss





MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

tuberose78 said...

bangla.. oh bangla... kalu rajin, mmg rajin betul

zino said...

agaknya dia balik nak buka business kat sana.. mana lah tau kan..

Ada Ayrissa said...

wahhh...alhamra ader uncel bangla rupanya..ekekekke..
janji baik hati ek alhamra...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!