Header

Tuesday, April 21, 2009

LG 42' LCD TV Full HD

LG 42' LCD TV Full HD ngan speaker yg leh slide in n slide out


Ini adalah rentetan n3 prebetsabu yg bertambah besar nih.......huhuhu. Actually mmg ler aku merancang untuk menambah lagi satu lcd tv tapi idak ler yg seperti ini kat atas nun.

Weols pd asalnya hanya merancang untuk membeli yg biasa² ajer untuk diletakkan dlm kamar peraduan ajer. Malas nak bawak tv dlm bilik tetamu coz yg itu tv biasa xde ruang dah nak letak dlm bilik tuh.

Bila dah smpai kat kedai tuh lain mcm lak yg jadinya. Aku yg akhirnya terpaksa redha yg aku perlu mengeluarkan saving lagi untuk tujuan ini....huhuhu.

Sesi pertama dirumahku:

Akhirnya sampai juga ke rumah weols

Pasang dulu yg baru itu...siap sediakan dia

(Anakku begitu teruja n excited sekali, suamiku pula lagi ler tersenyum puas.....ahaksss)


Yang lama mau dibuka untuk dibawa ke kamar tidur weols

(Anakku tak leh dok diam hari tuh kehulu kehilir dia mengekor vontot abg 2 org tuh sambil bertepuk² tangan.....kengkadang bersorak²....entah apa yg bermain² dlm pikiran dia aku pun tak tau lah.....yg pasti aku tau dia teruja....ahaksss sampaikan abg tuh pun dok wat kerja sambil tersenyum jer tgk gelagat dia.


Kemas² kan apa² yg patut sebelum memasang yg baru.

(Anakku sudah berkali² aku panggil supaya duduk melihat bersama² ku tapi dia wat derrrkkkk jer...asyik ler nak memerhati abg² tuh wat kerja secara lebih dekat....sabor jerla)

Ok ready untuk pasang yg baru

Taraaaaa!!! begini lah hasilnya diruang menonton tingkat bawah umah ku sekarang...:)


Sesi kedua juga dirumahku:

Membawa lcd philips 32' yg dulu kedalam kamarku untuk di mountkan kedinding.

(bersungguh² abg tuh memasang bracket ke apa benda tah namanya tuh)


Dan hasilnya taraaaaa..........siap sudah. Tergantung sudah didinding bilik tido ku.

(sengaja weols request digantung tinggi sedikit kerana dibawahnya tuh ada byk lagi barang² lain...radio lah....water heater untuk prepare susu lah....mcm² lagi lah)


Dan ini muka anakku suamiku (dpt tak uols imagine muka prebetsabu senyum begini...ahakss) yg happy hamat sgt kerana dpat menonton tv bukan sahaja di living area malah juga di kamar tido.

Malam itu weols melayan konsert AF7 didalam kamar tido sahaja. Kemudian sebelum tido aku sempat bersuara

MV :B....saving kita dah tinggal ciput....sedihnya

PS :Tak perlah sayang......duit kita boleh cari n simpan lagi yg penting kita happy kan...V happy tak???


Dengar jer ayat tuh aku kembali ceria n tersenyum semula....ahaksss teringat lak free gift dia dinner set kaler hijau tuh membuatkan hatiku sejuk semula...ahaksss (asal hijau ye ko masviona!!!!!)





MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

SiS-lin said...

betul tu,yg penting hidup msti hepi enjoy..duit bole cr...kan?

tuberose78 said...

ha'ah.. janji epi..
live life to the fullest while we can!!!

Eita said...

yg penting kita enjoy!!!
heeee :)

edrina said...

wah 42'LCD TV best tu :-)

ira82 said...

askum...
salam perkenalan dari ira…
leh le jadi rakan maya lepas nie kan
nanti view blogged saya lak yea...
www.ira82.blogspot.com

daa...
askum..

Izan said...

baru puas tgk tv pasni. =)

atty's said...

wah besh nya dpt tb baru..
ade tgk aritu kat HLK..sek 7 tu kan..
leh tahan harga..kty dok survey mesin basuh

Ada Ayrissa said...

perhhhhhh......
best gilakkkk...

syiokkkkknyerrrrrrrrrrrr...
smbil2 lepak golek2 atas katil leh tgk tv kan..
rasa cam lepak kat hotel lak..
ekekekke..

p/s : kak mas dpt award tau

CuTeMiUt78 said...

wah... bestnya.. syyiioookkk gitu..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!