Header

Friday, April 17, 2009

Mari adik mari...

"Rajin adik rajin..
Rajinlah belajar...
bila besar nnti...
boleh tunjuk ajar..

ayah juga ibu...
gembira selalu..
melihat adikku...
rajin baca buku..."



sapa masih igt lagu tu?
aku rasa generasi yg lahir tahun 80an ke bawah, sure tau kot..
yg baru2 ni tatau dah kot lagu tu.. huuhuh...
tp mmg motif lagu tu best..

so,
kitorang pun cuba la nak terapkan nilai2 tu kat damia...
hihih...
smlm kan p old town..
lps oder tu, terus dia mintak nak pensel n kertas...
hiihh..
bg kat dia, senyap n khusyuk terus dia mula menulis..
sblm dia nulis tu, dia wat2 mcm baca kat kertas menu tu....
dok kumat kamit dia..
hiihih..

kat kedai makan pun haruslah dia belajar...
di mana2 pun bole belajar..
lps ni nak siapkan 1 beg, dalam tu ada books...
bukan utk damia je, but utk walid n bonda punya books gak..
so memana pegi pun, kitorang leh tunjuk kat dia kitorang akan membaca (walaupun sbenarnya kitorang kurang membaca buku, tp surf je...hihi)
terapkan nilai suke membaca..

mcm2 la akal damia ni...

cara pegang pensil yg hebat.. mcm orang dah pandai menulis....

iyaahhh.. menulis dgn laju............................

pening la brother waiter tu nak baca kertas oder tu nnti duhai damia.....

sesi belajar menulis bersama Bonda.... igt damia, belajar rajin2 tau.. belajar smart!




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

18 Comments Uols:

mazzura said...

pandai damia pegang pensel tu..akma ikut cara dia lagi..
manisnya senyumanmu damia...

atty's said...

rajin damia..

Mya said...

tadika sekarang ada ke lagi ajar lagu2 cam kat atas tu ek?

niza said...

ambik order ke damia???hehehe...

irda said...

membaca amalan mulia..

Rajin2 yek damia membaca.Bonda n walid pun jgn lupa membaca.Klu tak de bahan membaca,baca text msg pun boleh gak.Janji baca.Kan kan..??

Hahaha

Anie said...

kiutnya dia...

Zuhaini said...

pandainya menulis! :)

www.my-alia.com

ArELeEz said...

u've been tagged, bebeh! ;)

syanis said...

amboi anak dara rajin... x pa x pa conteng kertas x pa... jgn conteng dinding udah la yers... heheheh

Dee said...

rajinnyer damia..nk mkn pun blaja ek..suka lagu tu senang nk ingatkan..

nURmALa mAZLan said...

wah...
rajin la damia
dah besar nnt senang bonda ngan walid

rasp said...

hahahahah a'ah lah sis, teringat balik lagu tu :D
pandai damia pegang pensel, conteng pun pandai :D
takpe lelama pandai lah menulis :)

Kris and Nadia said...

cutenya.. apa yg ditulis tu.. :)

@t00neY r00neY® said...

saye nk amek order la..damia sile tulis ye..
hehehe

kojah said...

moga menjadi anak yg solehah =)

Ady Syam said...

alala.. cutenya dia belajar

CuTeMiUt78 said...

ha'ah.. sama la kita..lagu tu masa kecik2 dulu memang glamer kan.. heh..heh.heh.. sepesen ngan mirul.. klu dia dah pegang pen ke pensil, mesti nak buku.. pastu siap conteng ntah apa2.. sambil mulutnya bising sebut A, B, C

tuberose78 said...

aisyah & safiyyah dah jadik artis terkenal kat umah akak...

dinding bilik derang mmg penoh ngan hasil tulisan dan lukisan tgn yang tiada tolok tandingnyer...!

sabau jer laaa

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!