Header

Tuesday, June 09, 2009

Hunting Basikal fo Avin Damia

happy giler dia dpt main bendalah nih...tak terkejor bonda n walid dia


Malam Ahad lepas kan weols gigih lah ke alamanda coz nak cari bendalah yg seangkatan dengannya kat anak dara tuh....basikal ke lori ke apa ke namanya entah....huhuhu

Alkisahnya aku ada register jadi member kat Toy r Us, jadinya diorg pun hantar ler ala² catalog on sale lah gitu kiranya.

Ternampak kat anak dara tuh, aku biorkan ajerlah dia dok memain sekali dia bukan tgk saja dia dok aim kat ada satu basikal roda tiga ada gambar barbie ke princess ke apa benda entah siap kaler pink lagi.

Bukan tuh saya setiap kali tgk jer pastu gi tunjuk kat aku n prebetsabu "Chantek².....nak²".....banyak kali ko itu yg aku tak tahan tuh. Siap bawak catalog tuh masuk bilik bawak tido sesama ko pastu bila terjaga esok harinya tgk lagi n ckp lagi....adoyaiiiii ada lah dlm 3 hari 3 malam dia dok kelek catalog tuh.

memula aku wat biasa² jer pastu lelama cair gak hati aku bila tgk dia mcm minat giler nak basikal tuh kan....huhuhu....lagipun bila pk² dia pun dah nak masuk 2 tahun dah besar dah sampai masa kot nak main bendalah tuh semua.

Dah masa dia dok umah Wan Anom dia kat PJ nun selalu dok main yg abg awish punya itu yg dia pun sakan nak tuh kot.

Memula meround dlm toy city......tapi tak sempat nak pilih sgt coz dok ralit melayan dia nak mengetest bendalah tuh kan sampai tak sempat nak pilih weols pastu kedai pulak dah nak tutup dah.....ermmmm so weols decided masuk cari kat carefour lah plak. Tak best nak pilih² if tergesa² gitu kan

kat toy city lah semua jenis yg ada kat sana dia nak try


Pastu gerak masuk carefour lak....carefour kan tutup lewat sket so sempat lak. Kat carefour lak sayangnya tak banyak choice yg sesuai ngan umur dia n jantina dia....so berkubur jerla....huhuhu

basikal nih pun dia nak test......amboiii hover ko damia

Tapi kat sini banyak basikal yg ala² untuk kekanak yg berumur 4 thn onwards jer so pendamkan jerla dulu kan.

kaki pun tak sampai lagi nak pijak pedal tuh ada hati ek ko damia....huhuhu

Kesimpulannya misi not accomplish....huhuhu xde yg ngam ler ngan dia. Sabar lah damia ek nnti ada masa kita gi carik lagi ok...:)

Lepas dah kuar dari sana terus menapak ke Secret Recepi.....dah agak lama gak weols tak makan sini ghopernya.


aku saje tukar angin....1st time try japanesse soba......best² aku suka......but air tetap maintain green apple kasturi....syok giller

kids burger...for avin damia tp idaknya dia makan.....burger tuh tidak disentuh seketul pun

tetap jugak mau kacau spagethi meatballs walid dia....dia mmg hantu spagethi betul lah

asyik nak melasak jer keje dia....huhuhu



Author's note: Suka tgk damia pkai baju nih....hiksss. Baju nih wan anum dia yg kasi masa wan n atuk dia gi jenjalan makan angin kat Jakarta n Bukit Tinggi, Indonesia.

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

tuberose78 said...

beli beskal kat toyrus pon kay gak.. beskal 1st aisyah beli kat situ jer.. fisher&price xsilap.. mahal sikit la tapi sampai la ni boleh pakai lagi.. lama tu.. dah 4 tahun!

tuberose78 said...

2nd beskal pon beli kat toysrus.. 3rd beskal jer beli kat carre4 sbb atok subang beli kan.. hehehe.. sumer leh pakai lagi.. safiyyah pakai kakak dia punyer jer la.. kalu damia nak sewa pon bulih gak.. wakakaka..

mAr@ZiEy said...

alahai..tomey yer anak pompuan Bobo ngan Alid tu...hehe..

kojah said...

comelnyaaaa damia...goram!!

Aspalela said...

a ah kan...nampak selesa & sesuay gitu dia pki baju made in jakarta...

***aduyai..aspa baru abeh baca N3 china part5......ni betol2 menghayati ni...kui3...ye ar, nak pegi nye entah zaman bila..dpt bace2 n tgk2 gambo pon jadiiiiiii lah!!

:B

neezareef said...

mak bapak klu g cr beskal utk anak mmg klu bleh nk bli yg beso trus

mummYaeesh said...

ala sian damia tak dpt lagik ek..hah nnt uols g la alamanda lagi pastu calling2 bleh jupe jek kat sana!Hiks

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!