Header

Wednesday, October 07, 2009

Perlukah MV ber 'specky'????

result test mata mv yg agak mengecewakan hatinya


Huhuhu uols,

Rasanya ahkak mv tak sanggup lagi nak ber specky² bagai...adoyaiiii

Cukup ler prebetsabu sorang yg pakai speck tak yah ler ditambah ngan ahkak lagi sorang. Ahkak mmg dari dulu lagi tak suke pkai speck nih untuk rekod sendirik dulu dlm 2-3 tahun lepas aku dah pernah buat speck test nih tapi sampai sudahnya aku tak pakai ada ler 4-5 kali try pakai lepas baru² siap ritu itu pun time kat rumah bila nak ngadap lappy ngan nak ngadap tv lepas tuh hampeh ahkak simpan jadi pekasam.

Lepas tuh sekarang ahkak dah lupa mana poiiii nye speck tuh tapi rasanya ada dok dlm drawer kabinet tv kat umah tuh kalu tak silap.

Tapi kenyataan yg harus ahkak terima uols last week akibat daripada tak tahan sangat coz lately nih ahkak selalu ditimpa masalah pening² kepala, loya dan sebu perut ala² orang pregnant gitu kan....adoyaiii

Sebenarnya agak lama gak ahkak selalu jer pening² n loya tapi sejak balik dari bercuti raya ritu makin teruk jadinya tiap kali pagi n petang sure ahkak akan pening meloya kepala pusing gitu ekspecially time masuk dalam kete....huhuhu hazab giler lah ahkak rasa. Lepas kuar dari kete dia amik lak masa dlm setengah jam gitu baru ler ok balik

Lepas tuh hari jumaat lepas tgh hari tuh ahkak dah rasa kepala nih pening bagai nak rak dah kan so ahkak pun amik keputusan drastik nak gi sembang² ngadu doktor kat klinik panel ler biar dia cek sket kenapa kan coz ahkak dah tak tahan sangat dah kepala nih dah dizzy semacam je.

Doktor pun cek ler segala mak nenek yg perlu di check kan tp semua tekanan darah ahkak semua dah ok tau. Lepas tuh doktor suruh lak buat pregnancy test pun -ve lepas tuh doc pun cakap kalau semua dah ok dah segala benda dah nih dia doc dah cek dah so dia kata dia suspect mata ahkak.

So dia advice ahkak soh gi buat pemeriksaan kat klinik pakar mata ler tak pun untuk permulaan nih gi check je dulu kat memana kedai speck or optometri memana tgk camne power mata ahkak kan.

Coz katanya if power mata kita tak balance antara kedua² belah pun dia boleh buatkan kita akan jadi pening n loya semua tuh n katanya lagi kalau perlu pakai speck then ahkak kena ler pakai kalau nak elok kan....huhuhuhu

N ahkak pun pergi lah uols dua tempat ahkak gi check tapi baru kat kedai speck ler belom berkesempatan nak gi check kat klinik pakar mata lagi pun...huhuhuhu yg sadisnya uols result test mata tuh huhuhuhuhu mmg tak menyebelahi ahkak....huhuhu...sob sob sob

Mata belah kanan ahkak nih ada problem sket silau dia terlalu banyak ler uols n mmg optometris tuh suggest ahkak kena pkai speck, terus uols ahkak terasa cam nak menangis kat situ jugak....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Ahkak siap mintak tolong org tuh rekemen kan ahkak design speck yg sesuweeeeii ngan bentuk muka ahkak nih n dah fenat dah dia kuarkan sesatu speck kat dalam kedai dia tuh tapi semuanya ahkak reject kata tak lawa n tak cantik uols......huhuhuhu

banyak giler picca yg prebetsabu snap lepas ahkak try agak² yg dia rasa ok dia soh ahkak paling muka dia nak snap gambar tapi dalam banyak² tuh cuma satu jer yg ahkak rasa yg mcm ok jer ngan muka ahkak itu pun cam nak nangis jugak ahkak tgk tapi tak perlah ahkak kasi gak kat uols tengok yg nih yg lain² tuh tak sanggup ahkak uols dah macam nenek dah ahkak tengok


yg nih kira ok ler

Tapi ahkak tetap reject uols ahkak ckp tak perlah nnti kalau dah betul² jupe yg saya berkenan saya pakai ler jugak.

Diorg suggestkan ahkak pakai lense ler choice terakhir kalau tak nak sangat pakai kacamata kan (lol...kacamata tuh) tapi yg itu awal² lagi kena reject kat prebetsabu. Jangan tak tau uols ahkak dah berzaman dah mintak nak pakai lense ngan dia sejak zaman bercinta cintun lagi tau tapi dia nan ado nak kasi nye.

Satu je jawapan dia bahaya. Tapi ritu dia kasi gak ler keberanan kat ahkak lepas dah ahkak pujuk² agaknya dah boring kot tgk semua jenis speck kena reject mentah² kat ahkak kan so dia ckp ler kalau nak pkai jugak lense jugak tak per lah tapi make sure jaga betul² tapi ahkak nih mmg gatal sket uols nak pkai lense tapi nak pakai yg color² tuh...hiksss

Habis optometris tuh ckp ler kalau untuk kes ahkak nih silau yg terlebihkan lense color nih kureng sesuweiii sket......huhuhu habis tuh camne kan ahkak senyap jer lah.


Author's note: Ingat dulu hampir 5 tahun lepas masa weols nak bersanding weols beli ler lense yg color² tuh kengkononnya nak nampak vogue the vass n bergaya ler time bersanding dok atas pelamin nanti. Ahkak amik yg kaler hazel tuh uols, prebetsabu lak kaler apa entah dah lupa coz dia ada 3 kaler dlm satu set tuh tapi udahnya tak pakai² jugak coz ahkak takut.....hiksss.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

10 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

ehhhhh bila pakai nampak sangat bergaya disitu... hehehe

pakai mas...nnt tkt power bertambah..pakai dulu sambil2 tu sila telan jus carrot byk2 and amalkan subuh2 buta tu ngadap pokok2 hijo and kenakan sikit embun subuh kat kelopak mata...dulu masa sek mimi pakai spek...power over 150++ gak..tp lepas amalkan skrg langsung xpakai spek...ok dah mata...cuma silau ada sikit je lg tggl

Cath J said...

eh... betul... masalah mata boleh menyebab kan kita sakit... I dulu kerjo kena selalu menghadap PC... sakit pening sampai muntah2... rupa2 nya... MATA..... tu lah org panggil 'sangkuang'... sensitif ngan cahaya.... tapi I tak pakai juga cermin tu... kekekekkek... entah ke mana dah... ;-p

atty's said...

memula..nak gelak dulu..ekekeke..wakkakaka..hihiihihh..

kty pun dah terai spek(tak cun)..lense..yg tahan setahun gitu..udahnya membazir mana ade pakai..takut tercucuk mata..wakakakkaka..ada gak rupanya geng penakut pakai lense..ingat ..ahkak..jew..wakakakkaa..nak gelak lagi..

Hafiz Hamid said...

pakai spek lg cun, siyess!!

Dee said...

kalo xnak pakai spek gi lah buat laser..silau tu leh direducekan..google je or gi optimax..dee dh penah buat laser tu..n operation for cataract kt optimax..layanan tip top..hehehe..

lily lotus said...

dah macam cikgu sekolah rupa..innocent jer..hehe

mummysyafie said...

welcome to the club..hihi..dah bermata empat dah ni.

[-suziey-] said...

hmm smaa kes la kita..silau..mmg slalu gk diserang pening..huhu..
waaa nk color2 gituh..glamerss..ekeke:p tp xsesuai kan opto tu ckp../hehe..

IMCurtain said...

Hello all,

We would like to invite you to promote your blog on our blogosphere. It has similar functions as Innit and Digg. Totally free!

(Click on the 'Tutorial' button if you're not sure how to do it)

Join now: Malaysian Blogger [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

tuberose78 said...

gambar mas pakai spek tu ok per.. nampak mcm student!! hehehe...
dlm 6 org beradik, akak sorang jer tak pakai spek.. maybe sebab masa kecik suker makan karot! hehehe..
pastu skang gatal pakai lense kaler2 gituu.. o power ler.. tingin plak.. cuma kena rajin jaga ler..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!