Header

Monday, December 21, 2009

Kisah disebalik "I'm Loving It!"

Cuba teka tu tagline utk apa...?

ye.. ye.. korang mmg dasat lah!
terer tu...

McDonald's lah..

Lately ni antara restoran yg betul² terpalit dalam ingatan damia is McD la..
mana pegi, if nampak je signboard McD ni dari jauh lagi dia dah pekik "Mek Di.. MekDi"

sbb apa dia suke bebenor kat McD ni?

tak lain tak bukan...
ialah kerana taman permainan dia.. play land kat dalam tuh..
ahhaha..
bukan kerana makanan dia tau!

if sampai sana, dia makan semulut dua je..
then bergegas berlari keriangan ke play land tu..

weekend lepas, cadangnya nak bawak avin damia pergi main playground kat Tasik Cempaka BBBangi tu..

tapi cuaca tak mengizinkan..
ngam ngam kitorang sampai je, hujan renyai pun turun...
so bah haluan..

singgah ke mcD yg kat sebelahan tu je..
at least niat nak bawak avin damia main playground kesampaian jugak lah kan..

weols pekene lagi prosperity burger..
ayam utk viona n daging utk aku
bg aku, utk prosperity ni, lagi sesuai daging kot..
lagi "sebati" daging tu ngn sos black pepper dia..
but ayam pun still sedap...

avin damia lak?
sebok berkawan ngn kawan baru..

ada sorang kakak ni..
umur dia dalam lingkungan 4-5thn kot..
sgt prihatin.. sgt penyayang.

dia tolong avin letak kasut kat rak..
dia pimpin tangan avin main2...
alahai.. sgt la caring kakak tu... suke betul weols tgk kemesraan n kasih sayang dua org kawan tu..

then kitorang pun bg damia fries.. soh dia kongsi ngn kakak tu..
huhuuh.. sweet sgt tgk dua org budak yg dah tentunya masih bersih jiwa naluri dok lepak duduk bersebelahan berkongsi makanan!
sgt tulus dan ikhlas tgk depa berdua..
masing2 hulur n sambut makanan..
then suap2 lagi..




terharu ok!

thanks pada kakak tu yg kecik2 lagi dah tunjuk sikap kasih sayang n ciri2 kepimpinan yang amat bagus! moga damia pun mencontohi sikap kakak tu.. tak kira siapa, bantu selagi berdaya...

so betul lah tag line mcd tu.. i'm loving it.. !!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

n0n0n said...

soooo cute laaa.....bdk2 kecik....mmg hati diorang ni lg suci dn murni...tak kenal lg erti tikam belakang,busuk hati or dengki sampai mati....ahaks....so parent kne la ajar yg bagus2.....weh,lapar la pulak....nape g post n3 pasal mknn di waktu lunch ni?isk3.....

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!