Header

Monday, August 22, 2011

Dugaan Sakit tapi Nuffnang Menggembirakan

Dugaan yg pd saya agak teruk dlm bulan2 Ramadhan yg mulia nih ngan workload yg tak sudah2 kt ofisnye ngan keje rumah yg tergendala sejak dari bila tak settle2...huhuhu.

Pastu diganggu gugat plak ngan masalah kesihatan lah....aduyaiii satu pakej yang teramat lengkap kot saya rasa. Last 2 week anak dara weols Avin Damia demam teruk.....monyok jer terbaring sehari semalam. Tak lalu makan xlalu minum susu yang tau kejap2 terjaga nangis....pastu kejap2 ngadu "pening kepalaaaaa" air mata kejap2 kuar even time tidu....serius sadis bonda n walid tengok. So hari minggu weols last week hanya dirumah saja

Pastu bila anak dah sihat bonda n walid perli dia.....hehehe bonda selalu sangat perlis dia. Selalu perli dia ngan ayat camni

Avin masa demam ckp camne dah ritu "Avin pening ke....pa laaaaa.......uwaaaaa nangis" sambil buat memek muka

Best lah bonda n walid gelakkan dia bila dia malu2 pastu gelak sesama

Itu cerita last 2 week, last week plak, start hari khamis tuh, bonda mula rasa tak sedap badan, pastu ditambah ngan pening kepala serta sakit tekak gegara tonsil membengkak....merah menyala.

Tapi gagahkan diri jugak siapkan keje ofis, dah alang2 datang ofis kan. Petang tuh mmg dah xlarat sangat kepala dah berpusing2 mcm gasing daaaaa ngalahkan kipas helikopter je lagaknye kan makanya ngadu lah kat prebetsabu ckp kat dia hari tu nak balik awal sharp 4.30 balik.....xtahan sangat. Dia ok je

Tapi bila dah bersua muka petang tuh dalam kete, tengok je keadaan diri saya terus dia ajak gi Annur. Saya mcm nak tak sket sebab saya takut tak sempat nak berbuka. Sian lah dia tuh lagi lah xleh klu perut lapa. Dia paksa2 gak soh gi klinik dulu last2 after berbuka baru weols gi Annur alhamdulillah masa tuh org xramai lagi n yang mengejutkan skali doktor said keadaan saya dah agak teruk jugak sbb masa tuh badan saya dah merah (sy pun xsedar sbnrnya tangan, peha n betis saya dah merah2....tp bkn berbintik2 merah la) yg saya rasa adalah badan disekitar montot (kt area montot ngan peha tuh kan) pastu kat arae lutut ngan betis tuh rasa sengal2 sangat pastu rasa panas lain macam je....hangat memijar je sepanjang hari tuh.

Then doc ckp lah saya nih suspected denggi, klu xkebah hari sabtu tuh katanya soh datang buat blood test and admitted je katanya. Memula dia tanya if i kata u kena admitted hari nih u ok ke? huhuhu xde jawapan dr weols tp masing2 padang masing2 ngan pandangan yang huhuhuhu.....so doc pun paham lah tuh.

Itu dugaan kan uols, tapi org kata Allah tuh tak kasi dugaan yang hamba dia tak mampu tanggung. So redha jelah n lagi satu sakit tuh kata org dpt menghapuskan dosa2 kecil kita, jadi bersyukurlah Allah tuh saya kita. Walaupun demam kali nih paling worst saya rasa. Saya tak pernah duduk baring je seharian xleh nak bangun nak apa....huhuhu. Mandi petang je time dekat2 nak berbuka org kata makruh tp time tuh je saya mampu nak bangun kan.....sabar jelah. 

Dok cerita psl dugaan pun tak best gak kan, meh kita start kongsi berita kegembiraan plak....Berita gumbira dari nuffnang uols...hehehe.

terima kasih nuffnang .....ikhlas dr team masviona.com


Tengok nih, awal bulan ritu (2/8) saya dah cashout RM468.88 pastu tak sampai sebulan rini (22/8) saya dah cashout kan lagi RM494.04. Walaupun blog nih jarang ber update but alhamdulillah ada gak rezeki masuk. Many thanks nuffnang n teams. Syukur sangat!




Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

Neeza.Areef said...

stp yg belaku ade hikmahnya kan..

RinsyaRyc said...

waa... bestnya.. bestnya!!^^

masviona said...

neeza,
betul tuh stuju sgt....wahhh lamanya tak tgk sorang lg si pencinta hijau nih online

RinsyaRyc,
hehehe mmg best...alhamdulillah

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!