Header

Wednesday, November 09, 2011

SK-II Murah di Korea


Hari tu masa kat korea, saya idak lah shopping giler2 coz barang2 sana pun idak ler murah sgt tp blouse2 depa mmg mavelessss n up to date #korealahkatakan  icon fashion gitu kan.

dan itu je pun yg saya borong pun idak ler borong sangat beli 3 pasang dah dekat rm1k duit mesia...uhuks uhukssss #pitam tp beli gak...ahaksss

Itu satu n lagi satu saya xleh nak berjalan beria2 coz bawak backpackers cilik kan, Si Avin Damia tu jadi kena lah kesiankan dia jugak kan.

Tapi masa kat airport Incheon, Korea ritu sempat lah jeling2 sana sket sini sket kan pastu ternampak lah butik SK-II nih tapi senyap2 dendiam je dalam hati kan.

Tetiba prebetsabu mai bisik kat telinga, kalau nak beli SK-II leh je habiskan duit yg mana ada nih, sbb dah tau rege lagi murah dari mesia kan.Saya pun apa lagi terus lah mengiyakan jer kan.

So lepas pk2 ini lah yg saya rembat....mmg murah gilos dari rege mesia #mmg lah murah dah sebelah je kot ngan jepun kan...hehe


Pitera Deluxe Set nih saya beli ngan rege lepas convert RM 200++ .
Ada Toner (Treatment Clear Lotion) n Treatment Essence kalau kat mesia rege setiap satu yg kecik almost RM180 X 2 dah berapa....itu yag kecik kan ini yg besar yg saya beli nih dedua set plak tuh.....berbaloi baloi.

Lepas tuh, yg kotak lagi satu tuh adalah Cellumination Essence size besar 50ml saya dpt rege lps convert dlm RM200++ nak tau kat mesia rege dia berapa klu yg besar nih almost RM600++ ok. Yang size kecik 30ml adalah dlm almost RM400++. Lagi berbaloi2 jugak kan
Dan apa yang tambah2 worth it hehe....baloi2 dia tuh uols adalah kerana....siap dpt gift set lagi. Nak tau apa dia

ini adalah gift set
Sebab membeli 2 kotak diatas saya dapat hadiah ini.

Mari kita selongkar isi2 nya

ada set toner n essence kecil serta face mask...kekecik cam ni senang nk bwk gi travel la
Kalau kat Mesia jangan harap nak dapat gift set nih selagi ko tak belanja RM1K++ or kadang2 adalah time promo tuh dia murah hati sket kan beli rm600++ baru leh dapat free gift.

Itu pasal saya leh terjebak nak membeli semua nih, padahal memula xcukup gak duit Won nk beli kesemua barang tuh memula nak beli set toner n treatment essence tuh je tp sbb rege cellumination tuh murah sangat n ada plak gift set nih kan terus lah beli jugak. Itu pun nasib baik lah ada tukar duit US Dolar sket ritu. So bayar pkai won separuh n byr pakai US Dolar separuh nasib baik lah depa terima....:)

Lepas tuh dapat plak kad nih, ini adalah atas inisiatif goverment korea valid sampai 2016 klu tak silap...hehehe. Macam nak soh gi korea lagi je nih...hiksss. So bila next time gi sana leh guna kat nih n dapat redeem duit dlm tuh.....bestkan. 

Bila plak kerajaan mesia nak buat camni eh????..maybe ini leh dijadikan sebagai salah satu langkah untuk pelancong asing datang lagi ke negara kita kan, kan daya tarikan gak tuh.... Pelaburan ni kan....betul tak????

ini artis korea ke??? entah saya tak kenal.....lol



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

CathJ said...

Berbaloi sangattttt... :)

Yatie said...

wah ni nak kena ke korea lah nampak nya carik SKii...sini mahel..nak beli kena tunggu promotion dulu

Ila Naim said...

200+ je? haritu i bli exclusive travel set kt klia(150ml each lotion n essence)RM500+ okeh!! bencinye :(

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!