Header

Wednesday, December 21, 2011

Honda CR-Z Hybrid

Model ter latest from Honda Malaysia.
Honda CR-Z Hybrid.

Yang ni dah ada kat yard parking Honda Seri Kembangan. Lom masuk lagi dalam showroom entah kenapa entah.

Impression awal, eh comel pulak kete ni. Ada mengekalkan ciri sporty, dua pintu. Tapi ofcourse, since its a hybrid engine, performance xde la menandingi ciri sporty dia ;)

Harga pasaran dalam RM120k sahajeee ekkekkee

Sempat aku usya tempat duduk belakang, as expected, cramp la.. Kecik dari Satria.. So kalau nak bawak balik kampung, memang kejung la siapa duduk belakang. Afterall, ianya tidak dibina utk accomodate back passenger ;)

Amat sesuai utk town driving. For sure jimat minyak dah namanya hybrid. Rasanya should be slightly jimat from Honda Insight since power to weight ratio kete ni. Nak paking pun x susah mana kot sbb dia x panjang mana.

So sorry x dapat amik gambar dashboard since reflection kat cermin dia tu if aku snap gamba pun bukan nampak sgt.. Nak buka pintu tu dia kunci plak. Tunggu la sampai kete tu masuk showroom baru leh henyak-henyak godek-godek. Tapi dari intaian, rasanya dashboard dia pun x lari jauh dari Insight.

So untuk orang muda di luar sana, inginkan reka bentuk sporty dan jimat minyak kau kau? Jom CR-Z!!

Meleleh air liur saya ni....
Camna?

1 Comments Uols:

coachnike28 said...

best jugak....tapi dah tak muat kena ada MPV...askar dah ramai

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!