Header

Tuesday, September 25, 2012

Dokumentari Sydney: Vlog Team Masviona at Featherdale Wildlife Park

Wahhh!!!
 
Kagum ngan diri sendiri nih.

Setelah berkurun2 *berkurun lama kurasakan....eh termenyanyi plak* n3 doku tak muncul kat mv.com nih tetiba hari nih datang plak keinginan saya nak update pasal Doku Sydney uols.

Terkejut ngan diri sendiri jugak nih. Cam byk masa je kan sempat nak update2 blog nih kan...hehehe

Sebenarnya bukan byk masa sangat pun klu di ikutkan mmg masa tak banyak pun but entah nape malam nih xleh nak lelap plak #mungkin byk sgt benda yg dipk kan dlm kepala kotttttt

Lepas dah habis buat kerja yg penting semua saya tak leh nak lelapkan mata plak prebetsabu ngan Avin Damia dah lama belayar *dah smpai pulau sulawesi agaknye...lol* 

saya plak dok membelek album2 lama dlm lappy sekali ter go through la album masa travel ke Sydney tgk gambar2 tengok video tetiba mai plak niat nak share pasal satu park yang agak awesome gak nih iaitu Featherdale Wildlife Park, Sydney, Australia.

Ok if uols berkesempatan ke Sydney kan please lah masukkan Featherdale Wildlife Park nih dalam itinerary uols sbg 1 of the must see and visit places in Sydney tau!!!! #Amaran nih!!!!

Sbb dia mcm yg saya ckp tadik lah tempat nih sgt marvelous n awesome. Bukan awesome jer but awesomest....lol klu lah ada terms tuh kan...hikss

Serius uols...iols tak kelentong

Sebabnya tempat nih bukan mcm park2 lain yang mengumpulkan native animals n birds or australian animals yg lain2 tuh mcm Koala, Tasmanian Devil,  Kanggaroo, lion or serigala jer n tak lupa penguin jugak malah diorg mengaplikasikan pendekatan yang lebih praktikal dan mesra iaitu kita boleh mendekati haiwan2 tuh dengan lebih dekat ....hahaha ayat xleh blah mendekati dgn lebih dekat gitu...ahaksss.

Alah senang cerita lebih user friendly lah senang ceritanya.

Uols dengan selambanya boleh cuddle a koala *kalau tak geli la*, 

ini mmg kola tp ahkak tak cuddle pun



boleh jugak handfeed a kangaroo or birds *kalau ada bran n tak penggeli sbb nanti ada yg kena jilat2 kan* 

w/pun bukan hanfeed tapi ada ahkak kisah janji ada gambar kangaroo kata kau

and watch penguins waddle....wuhuuuu mesti cute n kelakarkan.....terkedek-kedek mcm itik pulang petang tuh...eh silap mcm penguin lah apa plak mcm itik kan tak pasal2 nama itik kena petik kat sini....hahaha.

serius terkedek2 betul si penguin nih jalan

 Nak gambaran yang lebih jelas haaa  tengok saje muka awek cun nih kat youtube....oooopsss!

Jgn mara haaa....hahaha



 



 
Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!