Header

Tuesday, February 05, 2013

Cita-cita Avin Damia 20 Tahun akan Datang

Best tau sembang2 santai ngan anak2 nih (ecewahhhh anak2 tuh...fefeeling ramai anak gitu uols...best apa anak ramai) tau! #rezekiAnakRamai!

Weols memang selalu amalkan bersembang dan berborak2 ngan Avin Damia dalam cara yang santai2...its a time bonding session sebenarnya uols selain drp dpt mengeratkan kasih sayang jugak dpt memumuk nilai2 baik gitu...lebih mesraaaa gitu katanya

Walau sesibuk mana pun weols mmg weols akan pastikan akan ada masa untuk bersembang2 ngan dia....ITU PASTI! Kalau tak boleh lama sekejap pun jadilah.

For me secara personally, saya mmg suka dengar anak2 bercerita walaupun penat kdg bila dengar cerita2 diorg boleh rasa happy dan teruja jer.

Kadang2 saya saja jer buat2 bersemangat bila dengar Avin Damia bercerita siap ngan mimik2 nuka lagi bukan saja dia yg bercerita kita yg mendengar nih pun sama terikut kdg2 kita pulak yang terhover...hehehe...saja jer nak tunjuk yg kita berminat n juga suka nk dgr cerita2 diorg. 

Kadang2 kita boleh selit2 kan ngan kata2 nasihat jugak time tuh coz kdg bila diorg bercerita expression  diorg kalau ada yg tak betul time nih lah senang kita nak bgtau apa yang elok n apa yang tak elok......itu cara weols lah maybe uols ada cara uols yang tersendirikan...terserah janji kita dpt serapkan nilai2 murni kat anak2 kan gitu.

Sebenarnya mukadimaah panjang2 nih saya just nak share lah satu benda nih....ritu weols husband n wife dok sembang2 ngan anak dara weols tuh lah tetiba termasuk lah bab cita2 kalau dia nak besar nanti nak jadi apa....hehe

Saya mmg selalu jugak lah dok highlight kat avin damia yang walidnya nak sangat bila dia dah besar nanti nak dia jadi Gabenor Bank Negara....kalau boleh la. (Besar sungguh cita2 mu wahai Walid Avin Nurdamia Alhamra!!!!).

Yang Walid avin damia tuh nak sangat lah tengok signature anak dara dia tertera kat note RM Malaysia lah tuh menggantikan signature Tan Sri Dr. Zeti Akhtar Aziz....ahaksss

Tan Sri Dr Zety Akhtar Aziz

Saya pulak jenis yang tak kisah sgt....apa2 pun boleh asalkan pekerjaan yang dia buat tuh nanti pekerjaan yang elok baik n halal serta sesuai dengan diri dia sebagai seorang wanita islam....haaaa gitu! Apa2 pun tak kisah janji keje best, gaji best n leh maintain ayu halalan toyyiba serta mulia disisi agama.

Tapi saya yakin walid avin damia pun tak kisah sebenarnya cumanya besar harapan dia lah tp kalau tak dpt pun...tak kisah tuh...coz sebenarnya weols lagi suka anak membuat pilihan mereka sendiri bersesuaian dengan minat n kebolehan serta kecenderungan diri dia. Itu leh lebih baik sebenarnya.

Itu cita2 n harapan weols lah terhadap cita2 Avin Damia bila dah besar nanti kan....

Tapi uols nak tau tak apa cita2 avin damia sebagaimana yg kuar dari mulut dia sendiri???


Bila saya tanya 

"Avin Dami cita2 avin kan nnti bila dah besar kan Avin nak jadi apa ek???? "

Terus Avin Damia jawab spontan jer "Avin nak jadi KETUA TUKANG MASAK"

Bonda n Walid serentak soal dia balik "....haaa tukang masak?????"

Avin Damia "haaa KETUA TUKANG MASAK....avin suka masak2...avin nak jadi ketua tukang masak"

Bonda "Betul ke nih avin nak jadi tukang masak....avin tak nak jadi doctor ke lawyer ke...ermmm walid nak avin jadi Gabenor Bank Negara tau!!!"

Avin "aaaahhh...tak nak...avin nak jadi ketua tukang masak lah...avin nak jadi ketua tau!!!"

Bonda n Walid "yeke...nape avin nak jadi ketua tukang masak????" 

Avin "Tak perlah avin suka...avin mmg nak jadi ketua tukang masak...avin suka masak2...avin nak jadi ketua"

Bonda n walid "ermmmm tak per lah....kisah avin nak jadi apa pun janji avin kena study rajin2...biar excellent je selalu pastu avin jadi org yg baik...nanti kerja apa2 pun tak kisah...janji jadi baaaaaa"

Avin "ikkkkkkk" (sambung ayat bonda n walid......baaaaaaaaa    ikkkkkkkk!)

Tak kisah lah uols tukang masak ke....ketua tukang masak ke apa ke janji dia happy ngan kerja dia....hikss


kalau betul semoga dia betul2 menjadi a good leader in the kitchen n semuanya lah...hiksss

 Lagipun dia bebudak lagi baru je 6 tahun kang bila tanya esok2 lusa kan maybe dah bertukar jadi lain plak kan.

Budak2 budak lah katakan...ye tak????

Alaaa bukan nak kata budak2 je berubah kita yg dah dewasa nih pun selalunya hati selalu berubah2 kan so bayangkan lah kalau budak2 kan...hiksss

Tapi yang nak tergelak tuh...satu sebab nak jadi tukang masak...mmg dah kelakar tapi bila teringat tang ketua tukang masak tuh lagi lah nak tergelak...hiksss.

Tukang masak pun tukang masak lah janji jangan cita-cita bila dah besar nanti nak jadi Pelakon ke Penyanyi ke model ke sudeh laaaaa....Kalau boleh tak nak lah avin damia ye! please bab yang nih bonda n walid tak bergurau tau!!!!


Author's note: Uols dedulu apa cita2 masa zaman kekecik bila cikgu tanya ek???....hehehe confirm jawapan yg fofular adalah 1-Doktor 2-Polis 3-Askar 4-Cikgu 5-Jururawat kan...kan..kan???

 
 
 

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? Sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. Jangan lupa like fanpage masviona.com....mmuahhhh....XOXO! MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

Emy Tak Kecik said...

sy dulu nak jadi pramugari. sbb leh jalan2 keliling dunia ahhhaahahhaa

dah besar gemuk...nk kesampaian le...ekekeke

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!