Header

Tuesday, July 07, 2009

Ujian Darah

Layan jerla picca dulu........kang dah habis nih baru aku stori mori sesikit eh uols.....ok jom!!!

plz fill up the form....ahaksss









avin damia cuak gak nmpk tgn walid dia kena inject tuh...huhuhu


Hari ahad lepas kan ada kuar LIVE n3 from prebetsabu pasal Adoooiiii nih kan (masa tuh memcm ler uols komen kan....cek darah utk H1n1 lah, derma dara darah lah apa lah semua kan)....hiksss

Darah tuh betoiii lah but weols bukan derma darah or cek utk influenze a H1N1 tuh but yg bebenornye weols adalah membuat ujian darah. Bukan ada motif apa² pun ini just sbg prosedur biasa jer mcm wat check kesihatan tahunan tuh. Maklumlah usia kan dah makin bertambah makanya kenalah jaga kesihatan sket kan.

Sebelum wat ujian nih seperti biasa ler weols kena puasa malam tuh selama 10 jam kottt...ituler gak sbbnya aku tak makan banyak sgt masa besday party yaeesh tuh. Bihun sup ke soto tuh mmg best but ingat pasal nak kena puasa tuh ler yg xnak makan banyak² sgt tuh....hiksss

Bistu nape buat dirumah ajer????

Coz Kak Ina (akak ke-2 prebetsabu) nih dia mmg keje sbg alamak apalak namanya ekkk...lab apa entah....huhuhu ngan gribbles nih jadinya dia mmg pakar ler but² semua.

Semua benda kita leh check ngan ujian darah nih but if banyak yg ko nak check banyak ler plak ongkos yg uols kena kuarkan coz lenlain benda yg kita nak check lenlain lak charge dia kan.

Dedulu if kita nih kaum keluarga (parents n siblings jerlah pun) kdp staff kat gribles nih kita leh dpt semua servis nih ngan free tapi sekarang tidak lagi hanya mak n ayah staff jer yg company cover adik beradik pun sendrik mau ingat ler kena bayar sendrik....huhuhu tapi ok lah kan leh wat kat umah jer pun xyah nak sesusah gi spital semua kan....hehehehe.....tq kak ina.

ini adalah sample darah mv uols....huhuhu

laju je darahku memancut kuar....gel kat bawah tuh nak aksi darah tuh membeku


Urine test pun weols wat gak hari tuh.....senang dah alang² tih check jer semua skali kan...:).....cuma prebtsabu ada tambah utk check cancer skali hari tuh.

Result dlm beberapa hari lagi.....hope semuanya ok lah xnak ler ada penyakit ke ahape ke semua tuh kan.....hope uols pun leh doakan utk weols sama gak....TQ

Tetiba nervous lak.....bolehhhhh??????....huhuhuhu



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

13 Comments Uols:

neezareef said...

ohh wat check up..good la mmg sgt2 digalakkan wat check up camnie..semua leh trace..

prebetsabu said...

HAHAHAHHAA... viona muka cuak gilak !!!

masviona said...

neezareef:
tu ler mmg bagus wat check up nih nak² kalau dpt buat nih free je...hiksss

prebetsabu:
tu aaarr malu lak rasanya terserlah muka cuak tuh...huhuhu

~zuraiwan~ said...

owhhh cek darah rupernya...eh awat cek darah kt umah jer tu..bkn kt klinik..hikhikhik..

prebetsabu said...

zuraiwan: yup cek darah full.. ermasuk colestrol, glukose, cancer marking, hiv etc etc...

nape wat kat umh? sbb kakak aku (kak ina) ialah seorang staff di makmal gribbles.. so dia kolling2 aritu tanya nak cek darah tak, so we olls ok je.. dia bwk equpment sume kat umah... sonang...


btw, suami kak ina is a full time chess instructor n tournamnet organiser...sesiapa berminat dalam bidang chess, leh terjah sini :http://stonemaster.info/

niza said...

semoga uols dijauhkan dr segala penyakit....

Ms.Lilies said...

gribbles??? lab kat sabah yg mula2 bg masalah kat system yang hsbd buat hehehe...

tapi bagus check up ni

Sis-Lin said...

o sis bru je awal thn tu bt ujian darah utk famili...bt masa ni alhamdulilah....
harap uol2 pun baik2 aje yek....

Lina said...

bagusla buat check up...lina pun xtau bila dapat gi pathlab...

masviona said...

niza:
amin...tenkiu niza...u too

ms lilies:
oic...gribbles nih pun ada kat sabah ek...but mmg gribbles nih besar pun company nye

sis-lin:
yeke sis...alhamdulilah semuanya ok ye...tenkiu sis doakan utk weols

lina:
:)...kalu ada masa free gi ler wat ye lina...sama2 kita jaga kesihatan kita kan

DYLA said...

cek kanser pun boleh dgn ujian darah ke?

prebetsabu said...

DYLA: bole.. tp bukan nak cek cancer jenis apa n tahap apa, just cek cancer marking.. if kita ada kemungkinan utk kene cancer, dalam darah kita akan bole detect.. err.. maklumat lanjut leh tanya pakar perubatan... hihihi

CuTeMiUt78 said...

wah.. bagus la kan.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!