Header

Wednesday, August 26, 2009

Luka itu berdarah kembali........

Kusangkakan, luka yang telah kering itu akan terus menghilang tetapi sangkaan ku ternyata meleset sama sekali..
luka yang telah dilupakan berdarah kembali..
oowwhh.. pedihnya hati ini, melihat mengalirnya darah merah pekat dari luka tersebut..
seolah² merobek hati dan jiwa raga ku...
owwhh...

hikss...
skrip olahan dan garapan dari hasil perahan otak ahkak sendirikss tauuuuuuu..
biarlah.. itu hari ahkak nak masuk reality show Anak Wayang, PS tak bg.... huaaa..
so ahkak lempiaskanlah bakat terpendam ahkak ni kat mv.com sajork...

ermm.. luka apakah itu yg berdarah kembali?

actuallynya kan, luka di dahi damia... weols pun sebenarnya tak sure camna dia leh dapat luka tu. Kisah bermula pada ahad yang lalu... tanpa disedari, tetiba je aku noticed kat dahi damia mcm dah berluka...

takde la dalam... but nampak la luka tu.. macam luka tercakar. sebelum tu tak perasan la plak luka tu... rasanya sebelum tu takde la plak. entah bila tika dan waktunya dia jatuh masih menjadi misteri nusantara..

aku cek² and aku belek² luka tu, takde la pulak bekas lebam coz if jatuh kuat mesti ada lebam kan? Bukan apa, aku just takut si Bibik weols tu bawak damia keluar tanpa pengetahuan weols, then damia jatuh kat jalan ke.. hishh.. kalau betul lah bibik tu buat camtu, mmg nak kene silambam la bibik tuh.. siap la nahas la dia if merobekkan kepercayaan yang telah diberikan huhu..

so semalam aku tengok, luka tu dah mula kering. Bila aku tekan pun damia tak tunjuk bende tu sakit. Tapi pagi tadi masa bangun sahur, alamak.. luka dia tu berdarah semula la..
ni mesti kes damia sambil tido dok menggaru luka dia tu huhuh ye la kan luka bila nak kering, dia jadik kuping, dan kuping tu pulak if kita garukkssss, alahai nikmatnyeee...

nampak tak tu.. luka kat dahi.. bebetul kat bahagian antara mata ngn hidung dia tu...


ha.. picca ni nampak jelas sikit.. tu la dia luka yg dok berdarah kembali ittew...

aku bukan apa, risau la if damia dok garu je luka tu, takut nnti parut luka tu susah nak ilang la...
dan aku juga risau if dia garu kuat sangat, nanti takut luka tu semakin teruk pulak.. ye la kan.. kita tak tau la if tangan dia tu kotor2 then terus garu luka ke kang naya...

balik kang nak lumur lagi minyak gamat banyak².. hiksss..

hope takde apape.. and moga luka tu cepat kering and sembuh sediakala...



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

tuberose78 said...

jgn raya muka baru ada parut dah ler..

masviona said...

tuberose:
huhuhu jgn ler jd camtuh...hope tak tinggal parut lah..hiksss

CatlinaFly said...

ciannye damia..gatal kot sebab tu dia garu...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!