Header

Wednesday, September 30, 2009

Demam Raya...

Ni betul2 punya demam la..
bukannye istilah "demam raya" yg tak sabar nak tunggu raya tuuuu..

ni demam kesihatan..

masa kitorang balik kelantan aritu, ngam ngam 2 hari sebelum raya avn damia demam la pulak..
nasib baik tak serius..

just dedar n selsema..
kitorang dah expect dah sure dia akan demam kalau jalan jauh cenggini..

zasss terus kitorang lepas buka pi serang klinik..
sib baik klinik tu buka lagi...


Siapa yg biasa ngn area Kok Lanas, kelantan ni sure tau Klinik Kok lanas..
Dr. Adzmi...


damia muka kompius..
mesti dia macam saspen je kan...

ini lah dia Doktornya..
sgt byk info yg dia kongsi..
sgt byk cakap..

Dr: selalunya bagi dia antibiotik bape ml?
aku: selalunya 3ml
Dr: ok.. ubat saya ni kene bg 5ml
aku: alahai.. byknyee....
Dr: ok la klu camtu bg je bape yg awk nak bg
aku: eh bole ke..?
Dr: dah awak kata byk sgt tadi kan? skrg ni siapa doktor?
aku: maluuuuuuuuuuuuuuuuuu........

Dr: dia ada lelah tak?
viona: ada.. dulu dia pernah kene pneumonia
Dr: pneumonia bukan lelah.. itu kira radang paru2.. saya tanya lelah...
viona: errr...
Dr: anak ni takde lelah.. kalau lelah kita leh tgk kat leher dia nafas naik urat...

adoii.. doktor ni..
saje je nak mengenakan kitorang

ahahha..

walaupun ala2 kerek n loya buruk,
tapi info dia lengkap!!

mujur lepas je makan ubat semua, avin damia kembali sehat !!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

nazawani said...

Damia ni senang ke makan ubat.....

Dee said...

sabar jelah..kalo x sabar mmg dh naik angin ngan doktor ni..kihkihkih..

sumijelly said...

sumi pun smaa...
anak sumi raya pertama kene demam campak..
sungguh x selesa kalu demam g berjalan beraya..
last seklail balik cepat...sebb asyik muntha berkali2..
cian kan??
huhuu

CuTeMiUt78 said...

wah.. bagus gak ada doc yg camni.. walaupun lorat lebih..tapi penuh ngan info berguna

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!