Header

Tuesday, October 20, 2009

Camho, Masviona, Viey n Biey

Salam morning uols,

Fuhh lately nih aku bzios gilos weh bzios ngan kerja satu hal membzios ngan xtvt² yg pelbagai pun satu hal membzios jenjalan sana sini pun satu hal.........pastu mcm² lak hal yg perlu disettle kn serentak.......tak cukup nafas rasanya ahkak mv uols nih tau.

Nasib baik ler aku ada CTO aka photog aka hubbyku yg terchenta (owhh prebetsabu, saya cinta mati sama kamu) begitu memahami n sangat² lah pendorong semangat gitu kan.....owhhh abang, ayang betul² nak berterima kasih dekat abang......lol

Ahaksssss lama giler tau aku tak panggil prebetsabu ni abang.

Ritu adalah disuatu petang pagi eh entah ler uols xleh nak recall lak pagi ke petang yg pasti ada ler satu hari tuh tetiba prebetsabu request dia kata leh tak aku panggil dia abang sekali sekala.......owwwhhhh segan giler ahkak nok!!!!! coz katanya tak spesel dah panggilan B tuh coz ramai giler bebudak skrang guna panggilan tuh kat pasangan memasing kan so dia dah tak terasa spesel gitu.


Peringatan buat uols yg terasa malas nak baca n3 nih anggap ler n3 nih aku hanya mau menceritakan kisah nih semua buat tatapan avin damia ye.......plz


Oklah meh sini aku cerita sejarah lama sket ye (pada adik² n juga member² yg dok request aku share kisah cinta antara aku ngan prebetsabu tu....huhuhu nanti² ler dulu eh coz aku tak terasa lagi nak share kat sini.....even prebetsabu pun request tau bila aku soh dia yg mulakan dulu tak nak lak dia......wakakaka )

Ok kisahnya begini ye (cam citer zmn tok kadok lah plak) dedulu masa start berchenta, mmg aku bahasakan prebetsabu nih abang tau n diri aku lak ayang. Huhuhu serius terketar² giler tau aku nak start panggil dia abang tau (buat yg belom tau dah ler umur kami sama pastu aku tua bulan lak tuh....hohoho) masa memula dulu mmg selalu ler tersasul terpanggil awak jer tapi prebetsabu tak nak jawab tau if aku terpanggil awak.....hohoho

So nak tak nak dlm malu² dlm segan² aku panggil ler jugak (maklumlah sebab sayang kan....apa saje ku turuti nasib tak tergadai bodi) tapi dlm henset aku mmg save no dia as HubB (= hubby ler tuh) n plz jgn tanya aku kenapa masa bercinta pun aku dah save no pun dia as hubB tapi (coz dr first awal lg aku dah terasa yg ada chemistry antara kami berdua n aku mcm dpt rasa yg aku ngan dia dpt pergi jau.h....SERIYES tang nih aku yakin n memang yakin) tapi kenapa aku spelling hubB tapi bukan hubby tuh aku mmg ler jawab.

Sebab apa aku spelling gitu adalah aku kan mmg jenis perahsia n aku mmg jenis tak suka nak kepoh² if benda belom confirm itu mmg sifat semulajadi aku n yg paling pasti lagi aku risau giler kot resia aku bercinta nih dapat tau kat parents aku (mak aku ok lagi jangan ayah aku) SERIYES jgn ayah aku n jugak famili aku yg lain....huhuhu terutama abang sulung aku.

Ketahuilah uols ayah aku giler² punya garang tapi aku sayang n hormat giler n ketahui jugak aku dedulu manja giler ngan ayah aku so if aku letak hubB tuh xde ler clear sgt kan tapikan sekali terlepas gak kat mak cik aku tau. Masa tuh ada kenduri apa entah kat umah nenek aku then aku kat toilet ke mana entah pastu prebetsabu (waktu tuh kekasih hati ku ler...eh skrang pun) then makcik aku tolong pick up kan telefon then dia nampak ler hubB.....dia serkap jarang ler eh budak² skrang nih kan belom kawen dah panggil hubby katanya, lepas tuh aku kawtim ngan mak cik aku jgn pecah resia.....wakakakaka giler takut tau.

Rasanya weols berbahasa abang n ayang nih sampai ler weols tunang kot tahun 2003. Lepas weols tunang kiranya weols nak upgrade ler dr semua segi.....kasih sayang semua hubungan kasi tambah up kasi mantoppp² gitu kan pastu aku request ler kat prebetsabu leh tak aku nak panggil dia B coz aku segan bila dedepan org nak panggil abang² n ayang² gitu kan macam manja terlebih lah plak kan....hiksss (pd aku ler) so prebetsabu on jer masa tuh coz sejak dr zaman bercinta gak if dlm sms weols selalunya akan bahasakan diri B gak selang² ngan abang yg dieja jd abg n B lak patutnya BIEY tp dulu biasalah sangat berkira kan sms kan mahal gak kan so shortform jadi B jer.

Aku lak patutnya Viey tp klu dlm sms jadi V jer. Nape panggil aku V......nak tau ke??? huhuhu bior ler ada rahsia gak kan

Owhh nak tau jugak????

Oklah actually sebab nama aku nih ler masviona.........so prebetsabu amik shortform panggil V jer. Sebenarnya nih bukanlah nama sebenar aku yg mcm dlm IC tuh but nama nih dah sebati giler ngan aku. Nama MASVIONA nih actually aku create utk email aku masa student dulu tahun 1999 or 2000.

Ramai yg kata nama nih unik lah sedap lah....catchy giler dedulu ramai giler yg nak add aku kat chatt room memana hanya sebab nama aku nih sound like spanish ler katanya macam² lagi ler kan. Nak tau mcm mana aku dpt nama nih????

Biar lah resia...biar aku n orng² tetentu saja yg tau....:)

Alamak uols nape aku larik topik nih eh.....huhuhu

Aku pun dah tak tau n3 nih aku nak cerita pasal apa sebenarnya tapi klu tak silap aku kan aku nak bercerita pasal keletah avin damia yg pantang nampa camera or phone camera nih mesti perasan soh org amik gambar dia tak pun dia camho sendrik kenan hobi walid dia....hikssss

Eh uols aku stop dulu lah nak schedulu n3 lain lak coz esok aku xde kat opis seharian ada trening lah plak...so layan jerlah yg nih dulu.

Tapi sebelom tuh nak mintak maaf sesgt coz aku sangat ler membizios sampai tak sempat pun nak roger² uols semua. SOWIIII n layan piccas anak dara weols nih yg sangat ler becok mulutnya sekrang nih pantang henpon bunyi dia yg nak sembang dulu....huhuhu sabar jerlah.










MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

n0n0n said...

alahai tomey nye........dah pandai ikut perangai daddy dia dah...anis la lepas ni PS kne beli kamera lak kat dia...wakakakaka

prebetsabu said...

n0n0n: tula... dok asyik tgk weols snap2 gamba dia pun naik minat... ada aritu dia mintak nk snap gamba pakai dslr gedabak tu..hahaha berat tu.. tunggu avin besar sikit then sama2 kita racun bonda soh beli dslr sebijik lg utk walid.. avin pakai dslr walid ni je.. walid beli yg lg canggih.. wakakaka

Kaseh said...

alahaiiii... terbantut jap keja bila tgk ada gamba avin...byk lak tuh..ni yg syg kat korang nih... buh gamba avin ari2 pun takper...sgt kiut...

n0n0n said...

adei....takleh blah sgguh....hahahaha.....bg anak pkai yg lama tp walidnya pkai yg baru....beli la dslr yg kecik sket utk avin...mana la tau nnt dah besar leh jd tukang pegang kamera,eh silap....fotografer...ahaks....

rasp said...

kuah nak tumpah kat mana lagik kannnnnn.... avin ni mmg cerdik and suka tgk keletak dia!

CuTeMiUt78 said...

wah..mukadimah.. skit punya panjang tu.. hik..hik..hik.. bab damia tu.. cenonit je..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!