Header

Monday, October 12, 2009

LIVE: Busuk lah petrol ron95 !

Kan? Korang bau tak..
Sejak malaysia ni perkenal petrol ron95 ni
Aku rasa minyak "baru" ni lebih busuk..

Time isi dia lg meruap kot
Menyucuk2 idong aku ngn bau tengik petrol tu
Dulu Ron97 aku xde la bau sekuat tu

Mnyak kali ni bila kita tekan je picu dia tu
Terus serang ngn bauan kuat..
Menyucuk idong aku
Kekadang rasa lemas lak

Siapa ada info?
Betul ke ron95 ni bau dia lebih tengik or adakah sifat ron95 ni lebih meruap dari ron97 sekaligus menyebabkan idong kita di serang ngn bauam petrol yg tengik?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

4 Comments Uols:

iena hamdi said...

la aku ingat aku sorang je sengal hidung.. tp mmg bau dia kuat.. sampai bila dah on enjin n drive dlm 2 minit pun masih ada bau

atty's said...

kty ingatkan ..kty je yg pasan..masa bila kita isi minyak tu..bau dia.sampai sesak.dada kty.sambil isi ..sambil pk..nie mcm kalo ari2 aku sedut bau minyak nie..cepat lah ..aku meninggalkan suami ku dan dunia ini..ekekekeke..

prebetsabu said...

IENA & KTY: kita serupaaaa.... tak tahan ngn bau ron95..

mmg sblm ni ron97 pun ada gak bau camtu.. but tak sekuat ron95 ni la..

so kiranya, kuat bau = kuat meruap..
bila kuat meruap, maknanya bilangan yang masuk ke dalam tangki kita tu sikit je la.. sbb sebahagian telah meruap.. telah menjadi gas...

hmmm...

dah try isi tgh malam/lepas ujan (cuaca sejuk).. patutnya tahap meruap dia kurang.. tapi still bau tengik yg dasat gak..

camna?

MaMa aYiN_FaSHa said...

mmg pon..bau dia teramatla kuat..& ayazi x suka minyak nie..dia lebih prefer yg sebelum ni..apa ha??? aku pon mana tau sgt..kekekek..yg ini katanya..berat sikit nk drive Xtrail tue..hehehe

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!