Header

Friday, October 09, 2009

LIVE: Hujan Panas Ribut Mendung

Lately nih cuaca dunia amat2 tak menentu kan..?



Kejap ujan kejap panas kejap mendung kejap ribut..

Now setahu aku, amaran taufan dah sampai huruf M..

Taufan melur (setiap taufan akan diberi nama mengikut turutan abjad bg setiap tahun.. Bermula A sampai Z.. Setiap negara akan bg nama but mesti ikut turutan abjad..)



But alhamdulillah segala taufan ni mmg x kene kat mesia..

Sib baik mesia ni terlindung..



Tp still kita akan rasa tempiasnya..

Angin kuat gak..

Hujan lebat..

Even gegaran gempa kat negara jiran pun kita rasa sikit..



So dalam pd cuaca x menentu ni..

Secara x langsung akan beri kesan pada tahap kesihatan kita..



Mana2 yg tak tahan...

Sure akan sng kene demam.. Batuk..

Especially budak2..

Dan jugak jgn lupa.. Ancaman H1N1 still ada lg tau..

Now dh nak masuk gelombang ke dua..



Bila dipikir2 apa nak jd ngn dunia skrg kan..

Dunia akhir zaman..

Mcm2 tanda... Nak bgtau bumi kita ni dah tua..



Cuaca... Masyarakat... Semua kacau bilau..

Bunuh sana perang sini kebulur sana



So kita semua kene take cautions..



Moga semua urusan kita dipermudahkan

Dan semoga kita terhindar dari mala petaka..

Baik dari bencana alam mahupun kesihatan...



Amin..



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

1 Comments Uols:

miezrina said...

amin....

mak aku ckp... lbh kurang 20 - 25 petanda kiamat kita dah nampak... beriman lah.... beribadatlah....

takut pun ada juga ni... ishhh

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!