Header

Sunday, October 18, 2009

Xberry From Xpax

Meriah...

Memang meriah... sangat berjiwa muda party Xpax Xberry yg we all attend aritu...
hip hop sana sini.. ya aa auuu.. yo yo..
tak caya?

sebelum aku bg ceramah pasal celcom xpax xberry ni,
jom layan gambau2 nih


sebenarnya weols sampai ke party tu agak lewat...
kitorang terlepas press conference dia..
uhuhuh.. nak wat camna..
byk sgt jemputan time raya2 cenggini..

lepas dah register.
dapat goodie... file.. n VVIP pass..
sempat lagik viona bergambar ngn Nuffies from Nufnang.. Nicholas
eh si nicholas ni kalau senyum sangat manisssss kan kan?
muka sangat friendly gituuu..

mana aci kan gambo aku takde...
hahaha..
nicholas pun volunteer utk snapkan..
weols ikut tema... disebabkan ini ialah party oleh Celcom Xpax mengenai blackberry, so weols pakai baju ungu pose bersama blackberry weols....
tapi ada gak selit kaler ijau.. gelang tangan tu.. muahahahha

acara berlangsung kat The Republic, Sunway Pyramid..
bila? 10hb Oktober aritu lagi...

eh ini bukan GF si joe flizzow ek..
korang jgn nak memandai speku gossip lak..
hahahaha..
joe flizzow tgh beraksi..
errr.. tangan tu.. tangan tu..
napaa ek style ek...
muahahhaha..
jgn mara ek joe..
kita geng.. kita geng..

kan kita geng kan joe..
huhuuh..
alamak blur la plak gambo ni..
viona ni kene mahirkan lagi pakai dslr ni...

antara yang hadir n perform... arabynth...
ala.. betul la tu kot nama dia.. mmg ada bunyi2 mcm arab arab gitu..
maafkan aku.. aku bukan ikut sgt line2 hip hop ni.. uhuhuh..

DJ lapsap...
cool spinning..

crowd yg hadir...
tak sesak n tak perlu bergesel2...
baru la syiok tgk performance org..

cuba teka photog tu tgh amik gamba siapa...

ni la dia Shawn Lee..
memula dia naik pentas, aku igtkan dia ni nak wat sketsa lawak ke apa ke..
suara dia sgt la halus.. kelakar pun ada...
tapi bila dia start je perform.. haa..
aku rasa tenganga gak la mulut aku..
mamat ni ialah Beat Boxer.. dia boleh mengeluarkan bunyi2 dan dentuman disko guna mulut dia je.. caiyok2..

jugak ada persembahan iringan breakdancer..
melompat2 terbang2 dancer sume..

oh kami bukan artis...
tapi kekadang rasa mcm artis gak bila ada org approach n cakap "oh.. uols ni Team Mv.com kan?"
hahaha perasan sekejap..

oh lupa lak nak mention...
emcee utk event tu ialah sazzy falak...
kecik molek je minah ni...
comey..

sesambil menikmati irama muzik funky hip hop..
viona sempat lagi study pakej2 yang celcom xpax tawarkan....

so sbenarnya apa tujuan Clcom Xpax anjurkan party yang gilang gemilang ni?

sebenarnya party ni adalah bersempena ngn perlancaran pakej terbaru dari celcom..
korang pernah dengar tak Blackberry Internet Service (BIS) secara prepaid sebelum ni??

Memang la tak pernah dengar sebab belum ada lagi telco kat Malaysia ni yang tawarkan pakej prepaid utk blackberry...

tahniah dan terima kasih pada celcom sebab menjadi pelopor dalam memberi khidmat Blackberry secara prepaid!!!!!!!!
cayalah Celcom Xpax...

Bukan saja dia tawarkan pakej prepaid Blackberry.. tapi celcom jugak berusahasama dgn Vodafone untuk bawak masuk ke pasaran henpon Blackberry Curve 8520 yang latest tu..

pergghh.. kombinasi and timing yg tepat from celcom..

mungkin ramai lagi yang tatau apa la bestnye gune Blackberry ni ek?
weehh.. korang... aparaa.. tak ikut trend la if tatau.. hahahah ayat carik gaduh dari aku

best ooo pakai BB ni..
aku n viona dah mmg existing BB user..
and weols mmg rekemen blackberry !! (infact dah ramai yg aku dah racun soh beli bb ni hahah.. and ada yg dah beli dah pun.. welcome to the BB club!)

apsal best sangat pakai BB ni?
apa yang kita leh wat if kita pakai Xpax Blackberry Curve 8520 ni?
haa.. rugi la korang if tatau lagi..
meh aku citer apa yg best sangat ngn Blackberry ni..

haaa..
yang paling aku suke is Blackberry messenger laaaa..
senang..
ko bole sembang2 sesama BB user.. FREE..
leh htr file gak.. FREE..

selain dari tu..
funtion yg aku sangat suke gak is the push email..
hah.. pekebende lak Push Email?
Email2 korang akan dihantar secara terus ke henpon blackberry korang in nearly real time!

maknanya if aku sent kat kroang email..
once aku submit je, korang leh terus dapat email tu kat henpon blackberry korang..
takyah la korang terhegeh2 terkejar2 nak cek email korang.. kejap2 nak cek email.. tertanya2 if ada ke email yg belum dibaca dalam inbox..
blackberry leh push sehingga 10 email address!!!!! so korang leh la set email yahoo korang, email gmail, hotmail n email keje korang terus kat blackberry..
wahhh... sure korang takkan missed info n email terkini....

infact.. weols dah set utk blog ni, setiap komen yang masuk akan terus di email kat weols..
so that weols terus dapat baca komen uols reader masviona.com everytime uols tekan button sent comment tu..

dan jugak masviona.com ni selalu wat entry LIVE kan?
haa.. tu pun dihantar guna Blackberry jugakkkkkkkkkkkkkkkk

haa.. tu 2 function yg buat aku sangat suke ngn blackberry

tapi banyaaakkkk lagi function yg wat aku takleh tinggalkan bb ni..
mmg kemana2 pergi aku akan bawak dalam poket..

antara lain..
kebolehan utk online..
browse internet.. banyak kali gak terjadi.. agak2 bila aku jumpe sesuatu istilah or perkataan yg aku tatau maksud, then tanpa berlengah terus aku google kan aje.. dan siap dapat jawapan sekejapan cuma.. haha..
selalu jugak.. tetiba je terdengar kat radio, ada promosi itu dan ini...
terus cargas aku buka web utk tau maklumat lanjut mengenai promo tu.. hahaha..
bagus kan? terima kasih pd bb gak sbb aku ada dgr promo airline kat radio, then terus buka web airline tu and booking terus utk 5th honeymoon kitorang soon.. lokasi? tunggu la nnti weols bgtau


ym? msn messenger? google talk?
sejak ada bb ni dah jarang aku online semua software ni from pc or lappy..
semuanya aku on kat henpon blackberry ni je...
sampai ada yg tegor aku "weh prebet.. ko n viona ni mmg 24jam menghadap pc ke.. aku tgk ym korang slalu on je..."
hahaha.. padahal kitorang on9 thru bb je..

dah ada software n sume, tapi tadi aku kata aku paling suke Blackberry messenger..
napa ek?
sbb BB msngr ni ada status..
mcm korang htr sms la.. ada status dia dah deliver ke belum..
bb msgr ni bila kita sent chat, dia akan bgtau samada dah deliver or not and dia jugak akan bgtau samada recipient tu dah baca or not..
wauu.. sgt detail!!!


Siapa yg dah add weols dalam facebook?
hihiih.. mmg weols kerap update status dalam fb kitorang..
sbb mudah je nak update status dan jugak baca status korang semua..
yes.. thru bb la jugak..
hahaha.. live update beb!!

lagi..
apa lagi ek..
ala.. pendek kata, if korang suke trend lifestyle information di hujung jari, then blackberry is the answer... !

selain dari model curve 8520, ada gak model2 lain.. storm, bold and tour (tour tu mrhazizul punya)

aritu aku ada bgtau yg aku tak puas hati with service bb celcom kat Storm aku kan?
well.. semuanya sudah terjawap..
masa party tu aku sempat bertanya kat wakil from Celcom pasal henpon storm aku..
dia pun test la..
rupanya, dia kata aku kene search network tu Manual.. jgn pilih Auto..
then lps tu pilih Celcom 3GH as preferred network...
lepas tu restart...
lepas tu aku tersenyum riang sbb sampai ke arini aku mmg on 3G je 24jam !!!

thanks celcom!!!


"ALAAAAA.......... Mahal la blackberry ni............... kene beli phone.. kene subscribe line lagi......."

aku ada terdengar dalam hati korang kata cenggitu kan?
hah.. aku bukan ahli nujum.. hahaha..

if korang ada terdetik dalam hati mcm ayat tu, then ini merupakan masanya untuk korang pikirkan semula semasak masaknya....

sebab Celcom Xpax dah tawarkan prepaid utk blackberry la...
kan aku dah bgtau tadi..
telco lain mana ada tawarkan service camni.. celcom je yg wat..

takyah korang susah2 ada komitmen ngn bill..
prepaid aje..

camna celcom charge?

sng je pakej dia.. very straight forward....

ada 2 pakej... Blackberry Social dan jugak Blackberry Advance

Blackberry Social ni cuma RM1 sehari aje...
dgn pakej ni, korang leh online 24jam tanpa henti utk semua kemudahan sosial alam maya..
facebook, yahoo messenger, msn mesenger etc etc..

manakala Blackberry Advance ni plak,
korang akan dapat FULL Blackberry Internet Service..
social ada, push email ada, and UNLIMITED..
utk pakej ni, bg connection 2.5G (GPRS, EDGE) caj dia cuma RM2.50 sehari..
untuk 3G pulak cuma RM3.50..

sgt senang kan ngn prepaid ni..
if korang ada kredit, then korang leh online blackberry..
if takde, topup je la... hahah..

tu pasal pakej dia..
camna ngn henpon blackberry?

ala.. apa susah..
korang pakai la blackberry curve 8520 yg celcom tawarkan tu jugak..
masa party tu dia jual rm888 je..
hah murah kan??




so apa tunggu lagi...

jom serbu dealer n cawangan celcom terdekat !!!!!


*Walaupun aku n viona dua dua dah guna Blackberry, tapi apa salahnya if ada org nak bg free sebijik lagi blackberry curve 8520 ni kan?

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

5 Comments Uols:

a-as said...

wow canggih nyer bb ni..
halo.. nice meeting you guys semalam..
lepas ni akan terus baca mv.com..will link you in my blog :)

*ayu* said...

addicted to bb ek?
:)

CuTeMiUt78 said...

eemmmmmm...????

Anonymous said...

salam..sya baru je dpt bb curve 8520.tp bukan beli dgn celcom.mslah skrang cmne nk setup personal email sbb sya pun guna xpax.

prebetsabu said...

dah aktifkan bb service utk xpax? aku tak guna xpax so tak sure camna step dia utk aktifkan.. sbb aku guna pakej bb celcom postpaid..

sng je nak tau if dah aktif or belum service bb.. ko tgk tulisan kat reception line ko tu.. samada dia tulis gsm, gprs or edge.. if sume ni tulisan kecik meaning ko tak dpt service bb..

but if GPRS or EDGE maknanya phone ko dpt service bb..

so kalau dapat, setting la email kat menu > setting > email settings..

mudah je!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!